11 Aralık 2006

YILBAŞI PARTİSİ GİBİ BİR DOĞUM GÜNÜ:)

Bu balon dolu çuvalın altındaki kurdela akşamın ilerleyen saatlerinde çözülecek ve tüm ahali balonları patlatmak için yarış yapacaktır:)) Balonlar çözülürken altta ise doğum günü çocuğu oturacaktır, başından aşağı yağan balonların altında şaşırıp coşacaktır:)
Cumartesi akşamı, eşimin yeğeninin doğum günü idi. Eltim evi çok güzel süslemiş, bu balon çuvalını hazırlamıştı:)
O kadar güzel bir akşam geçirdik ki sanki yeni yılı kutluyormuşuz gibi eğlendik. Doğum günü çocuğu Alp'i unuttu herkes :) O zaten yeni oyuncaklarıyla haşir neşirdi:)
Sıra geldi gecenin lezzetlerine...
Önce benim yaptıklarımla başlayalım..

Elmalı Mini Turtalar ve Kısır... Eltim kısırı benden özellikle istedi, bende seve seve yaptım... Kısırdan tek bir kaşık artmamıştır:) Sonra, sofraya eltimin çok güzel yaptığı "Çikolata Soslu Yalancı Tavukgöğsü" katıldı..
Sonrada, "Kakaolu Muzlu Rulo", eltim tarifi benim siteden alıp yapmış:)) Her zamanki yaratıcığılını kullanıp tek lokmalık rulolar da hazırlamış...
Evet... Masamız giderek kalabalıklaşıyor. Gecenin yıldızı olmayı benim kısırımla paylaşabilecek pasta çıkıyor ortaya:) Kestaneli Pastaaaaaaaaa.... Eltim öncelikle kestane şekerlerini yapmış, ardından da bu pastayı.. Tek bir dilim kalmamıştır:)
Ve benim favorim mercimekli börek, Sanırım adına Avcı Böreği deniliyor. Eltim bu böreği de benim için yapmış, sağolsun:) Bizim nazımız birbirimize geçer böyle, şunu yapsana, bunu pişirsene diye:)

Eltim çok güzel hazırlanmış ama belki en önemli şeyi unutmuştu:) Alp'in pastasının mumları yoktu :) Tek tek dolaplara çekmecelere bakıldı ama son dakika bulunamadı bir türlü doğum günü mumları. Bunun yerine yukarda ve aşağıda ki resimde görülen gül şeklindeki su mumlarını yaktık:) Bu da güzel bir anı oldu:)

Ve soframızın tamamı...

Bir pasta daha dikkatinizi çekecektir. Pembe-beyaz pastamız, İnebolu'dan dedesinin biricik torunununa gönderdiği hediye pastadır.


Teknoloji artık o kadar gelişti ki, bütün bir akşam Zonguldak'a canlı yayın yapıldı:) Ordaki teyzemiz de bir pasta yapmış Alp için, orda kestiler, webcam-e karşı oyunlar oynandı karşılıklı:) Yılbaşında canlı yayın yapıyor gibiydik. Çok eğlenceli bir akşamdı, herkes biraradaydı. Yılbaşında İstanbul'da olmayacağımız için bu moral çok iyi geldi eşimle bana..Yılbaşı akşamının en güzeli sevdiklerinizle birlikteyken geçiyor. Dışarda kutlanan yılbaşı akşamından aynı keyfi alacağımı düşünemiyorum.

Bu güzel akşam için eltime burdan bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ayrıca Nice Yıllara Alp:)

37 yorum:

Hulya dedi ki...

nice senelere alp:)cok guzel neseniz,Allah hic bozmasin...Bu balon fikrine bayildim,bende yaparim insallah adil dogum gunu icin

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık...çok güzel görünüyolar...

SEDA dedi ki...

ben okurken bile nekadar eğlenceli,güzel bir akşam olduğunu anlayabildim.herşey harika görünüyor,ellerinize sağlık.alp'e de mutlu yıllar diliyorum.

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Pınar'cım çok güzel bir gece geçirmişsiniz, yapılan herşey nefis görünüyor, senin ve eltinin ellerine sağlık, Alp'in doğumgünü kutlu olsun;
Bazen aklıma bir tarif düşüyor onu bulmak için dergilerimi karıştırıyorum,bilgisayarda araştırıyorum.Hoşuma giden ve evde bulunan malzemelerde varsa hemen deniyorum. İnşallah senin tariflerindende denerim birgün, neden olmasın. Sevgiler,kolaylıklar

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel yorumlar okuyorum Çok mutlu oldum.Pınar sende çok güzel aktarmışsın teşekkür ederim.Balon fikri tamamen bana ait değil ama ufak tefek değişikliklerle uyguladım.
ELTİN GÖNÜL

Hülya dedi ki...

Bir kere çok eğlenceli bir gece olmuş.Alp'e mutlu seneler...
Senin ve eltinin de ellerine sağlık.Eltinle ilişkin hoş görünüyor.Benim eltim taaaa Trabzon'larda ama süper iyiyizdir.Şimdi uzakta olduğumuza hayıflandım:(

kalimeero dedi ki...

Alp'in dogumgunu kutlu olsun. Hep birarada olmak cok guzel bir sey. Allah bozmasin. Nesenizi artirsin. Borekle kisiri ben aliyim, gerisi sizin ossun:)

Nilüfer dedi ki...

Selam ortak bir arkadasimiz varmis :)
İngiltereden Cihan ve Ayse
Blogun çok güzel, sevgiler

Tuba dedi ki...

Masan cok guzel gozukuyor. Ellerine saglik. Bu arada ITU'den misin merak ettim. "Macka'da fakultemin onunden gectim" diye yazin vardi da. Ben de ITU'luyum, Maslak Insaat Fak. Sevgilerle,

Berceste dedi ki...

Nice seneler Alp'e. Kim daha cok eglenmis onu cozemedim ama :D Balonlar nasil sismis diye de merak ettim!

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bismillah deyip başlayalım:) ilk defa 10 yorumu birden cevaplayacağım:)
sevgili Hülyalar:)
balon fikri çok güzel kesinlikle, adil keyiften uçacaktır balonları görünce:) oğlunu özledik ne zamandır fotoğraflarda çıkmıyor..
Merhaba Seda, Ebru
güzel yorum ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Eltime ayrı bir yorum yazmak istedim:)
Sevgili Eltim:)
Yorumlarda Alp için ne çok kutlama var:) İlerde anı olur bunları okudukça gülümseriz, çok güzel geçen akşamımızı:)Balon işini her sene yaparız, yılbaşlarında ve Armağan'ın doğum gününde de:)
Nice mutluluklar olsun :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülya
eltim çok hoş biridir, benim en yakın arkadaşım oldu, sürekli görüşebilmek de bir şans tabi
inşallah seninle eltinde ilerde yakın olursunuz birbirinize
Merhaba Kalimeero
senin yemek seçiminden tatlıyı pek sevmediğini anlıyoruz.. Bende olsaydım öyle derdim börek ve kısır ama birazcık ucundan tatlı da almak isterdim doğrusu, yalancı tavukgöğsünden özellikle
Merhaba Nilüfer
inanamıyorum, bu blogta beni şaşırtan o kadar çok yorum aldımki, İlkokul arkdaşım, İsviçredeki akrabamızın tanıdığı ve şimdi de Ayşe-Cihan ın arkadaşları:)
Neredesin peki İngiltere mi yoksa Türkiye'demi. Bu arada Ayşe'yle Cihan'ı çok özlüyoruz:(((( Bizim için çok kötü oldu İngiltere'ye gidişleri, Züleyha ise çoooook tatlı, hep aklıma geliyor, şirine..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Tuba
evet bende İTÜ lüyüm. İşletme Mühendisliğinden, sen kaç mezunusun.. Nadir İnşaatçı bayanlardansın sanırım:) sizin Fakülte'nin arkasındaki yurtlarda kalıyordum ben bir ara..
sevgiler
Merhaba Bercestesi
bakıyorum farklı bir IP den bağlanmışsın:)
Biz daha çok eğlendik sanırım :) Alp kalabalığın ortasında şaşkındı:)Balonların nasıl şiştiğini bende merak ettim sordum ama gülümsemekle yetindi eltim:) Cevabını alamadım yani.. sanırım annesi ve kızkardeşi ile oturup el birliğiyle yapmışlardı:)
Balon şişiren alet varmıdır, Eminönü'ye bir bakmakta yarar var:)
sevgiler

Gazoz Agaci dedi ki...

selam,
balon olayına bayıldım ,
yılbaşında hemen uygulayacağım :)

Nilüfer dedi ki...

Sevgili Pınar,
Gittiklerine biz de üzüldük çok özlüyoruz, bebişi görme fırsatımız ise hiç olmadı, sadece msn den kamerayla gördüm, çok tatli. Cihan esimin hem ünv hem de ev arkadasi. Biz ist.dayız..
http://mutfaksohbetleri.blogspot.com
http://incim.blogspot.com
benim sitelerim..
Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
balonları bende mutlaka kullanmak istiyorum. Ev partilerinde olmalı, balonlar patlatıldıktan sonra balon parçalarını tek tek toplamak biraz sürüyor ama buna değiyor kesinlikle:)

Merhaba Nilüfer
dünya ne kadar küçük:) bebişi haziran da gördüm gidişimizde, buraya izne geldiklerinde de bir kere görebildik sadece, fotoğraflarını gönderiyorlar ve burda eriyorum şirineyi görünce..
biz de istanbuldayız..
seninde bir kızın varmış
darısı benim başıma:)
bu bilgisayarcıların hep kızları mı oluyor, bu hipotez doğru mu acaba:)

nilay dedi ki...

merhaba Pınar ;
balon çuvalının altında neşelenmeyecek çocuk düşünemiyorum :) fikir çok hoş...insanın sevdikleriyle bir arada huzurlu bir ev ortamında olması en keyifli eğlence benim içinde...sanırım bu yaşla ve doyumla ilgili birşey....eskiden eğlence böyle özel günlerde kesinlikle gece dışarıda olmaktı benim için...ama şu an hiç cazip gelmiyor bu fikir...gürültü...kargaşa ,sigara dumanı ve yorgunluk geliyor aklıma gece hayatı denilince...arada sırada keyif aldığım olmuyor değil tabiii :) nadir zamanlarda ve açık hava ortamlarında ancak...ev gibisi varmı değil mi...ellerinize sağlık...masanız da güzel olmuş

sevgiler

Gazoz Agaci dedi ki...

Selam Pınar,
Gazoz ağacı çocukluktan kalma bir masal anısı (biliyosun biz yengeçler geçmişimizde yaşamaya bayılırız ;))
amsterdamda nasıl geçmek bilmedi o 2 hafta bir de bana sor , daha uçak istanbuldan kalkarken ben özlemeye başladım memleketi :)
hele tuvalet olayını hiç söylemiyim :P
bence de cok ortak noktamız var, ben de senin siteni hep takip ediyorum, linkin bile ilk sırada ;)
ahh şu yengeçlik, başa bela, bilmem sen ne düşünüyorsun?
:))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Gazoz ağacını hatırlar gibiyim şimdi doğru:))
geçmişle yaşamak konusunda çok haklısın. Demek bu durum yengeç olmaktan dolayıymış..
O zaman sende tam bir yengeçsin:)
bu ev tutkusu ancak bir yengeç de olabilir.. ama çok da dayanıklıyız. Evimizden uzak olmaya bile dayanıyoruz, görev deyip :)

farkettim beni linklerine eklemişsin ve çooook mutlu oldum anlatamam. başım göğe değdi o kadar yani..
bende seni ekledim linklere tabi ama harf sırası var bizde Gazoz Ağacı nı seçtiğin için ortadasın:)
Yengeçliğin başka bela yönleri neler merak ettim şimdi:)
şu mutfak merakı, eve, aileye bağlılık yengeç olmaktan geliyor farkındayım..
Birde yengeç yengeci tutar bırakmazmış :) Nerede olsa bulurmuş, sanal dünyada bile:))

Adsız dedi ki...

Merhaba canım arkadaşım...
Pınarcığım senin ve eltinin ellerinize sağlık:)
Hazırladığınız bu parti Alp'ı sevindirmiştir kesin:)
Ben de burdan Alp'a kocaman Sevgi Baloncukları ve Öpücükleri yolluyorum. Hep sağlıklı ve mutlu olsun,annebabalı büyüsün. Bugün de benim yeğenimin Naim'in doğum günü,onu da burdan kutluyorum...Çocukaların doğum günlerini kutlamak başkadır,bence daha neşeli ve anlamlıdır...
Hepinize sevgiler...
Nazife

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar,
Öncelikle Alp'in doğum gününü kutlayıp sağlıklı nice güzel yıllar tüm sevenleri ile birlikte.)

Eltininde ellerine sağlık seninde çok güzel şeyler yapmışınız.))
Balon çuvalı ise gecenin en güzel anı olsa gerekti ki yorumundan da öyle anlaşılıyor.))Sizelerin adına bende mutlu oldum ne güzel böyle birlikte huzurlu ve mutlu ortamlarda olmak.Allah ağzınızın tadını bozmasın daim etsin.

Mutlu bir hafat diliyorum,sevginiz bol olsun..

Damak Tadı dedi ki...

yazdıklarım gitmediyse üzülürüm..

Gazoz Agaci dedi ki...

evet, ben de heryerde yengeç burcu birine rastlıyorum mutlaka, çekiyomuyuz birbirimizi neyiz anlamadım :)
ben şikayetçiyim burcumdan, çok duygusal,ama bi de duygularını belli etmeyecek illa,çok gururlu ve inatçı (niyeyysee,ne gerek var 3 günlük dünyada dimi ama :P)
ama çok şirindir yengeçler, eğer keşfetmeye sabrı varsa insanların..baştan çok soğuk ve uzak gözükürler, halbuki o korkularından ve karşındakinden emin olmak istediklerindendir, bi emin olduktan sonra zaten, senin de dediğin gibi, bir yapışırlar sonra da bi daha kurtaramassın paçayı ;)

Adsız dedi ki...

merhaba, menü harika görünüyor, kestaneli pastayı merak ettim, tarifini yazarsanız sevinirim.
gülin

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nilay
bende evlendikten sonra iyice evsever oldum. Evim evim güzel evim diyorum. Eskiden benim içinde dışarda geçerdi eğlenceli akşamlar..
sigara dumanı ve gürültüye benimde tahammülüm yok. Evdeki rahatlığı bulabilecek yer çok az dışarda..
Merhaba Nazife
senin şirin yeğeninin doğum günüde kutlu olsun. Nice yıllara Naim:)
Senin dediğin gibi çocukların kutlanmalı sadece, ama büyüyünce bile çocuk ruhumuzu kaybetmiyoruz, bu yüzden doğum günü pastası üflemek istiyoruz bizde:)
hiç kimse hayır diyemez heralde:)
sevgilerimle
Merhaba Gül Hanım
birarada geçirilen güzel va nadir akşamlardandı gerçekten.. Herkes birarada ve doyasıya eğlence, kıymetini bilmek lazım.
Sizin yorumlarınızı tekrar okumaktan mutluyum. Yorumunuz silinmemiş üzülmeyin
sevgilerimle

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
ya ismin nedir? sana Gazoz ağacı diye seslenmek istemiyorum:)
saydığın özellikleri birebir taşıyorum ama ilk başta soğuk duramıyorum bir türlü her zaman sıcak bir duruşum olduğunu söylerler. En azından eşime öyle davranmışım en başta:)) tabi istisnalar kaideyi bozmayabilir:)
bak biz hemen kaynaştık:) soğuk durmayı pek beceremeyen yengeçlerdeniz biz galiba:)

merhaba Gülin
tarifi eltimden isteyip yazıyorum ilk fırsatta. Bu akşam kendisi bana misafir olacak, akşam yazmış olurum inşallah
sevgiler

Ferhanca dedi ki...

Alp, doğum günün kutlu olsun..
bu alp kaç yaşında , sanki kendinize yaptınız gibi doğum gününü..
çocuktan çok sizler egenmişsiniz iyiki doğmuş alp.. sevgiler..FERHAN

LaMa dedi ki...

Oy oyy oyy,Klube ailesi ne guzle eglemis tu tu tu :))
AIlenin birtatencik torunu kac yasinagirdi acep?
ELtim de eltim deyip durmussun,benim eltim yok beni kiskandircaksin dimiii,hayin Pinar :P Yok eltiyi kiskanmam da gorumcem olsun isterdim heralde. Biyolojik ve sosyolojik acidan gorumcem olmasi mumkun degil,kaynim 1 yil askerlik yapacagi icin 1 yil eltim olmasi da mumkun degil :D Yine biyoloik acidan 9 ay ailenin bir torunu olmasi da mumkun degil...ay ne mumkunsuzlukler icinde yasiyoruz ...bu cumleden sonra cok ciddi cumleler kurarim o yuzden susuyorum nokta.

Gazoz Agaci dedi ki...

doğru yaa..pardon :)
İsmim Gizem..
eşim konusunda bana da öyle olmuştu, buzlarım eriyivermişti birden :))

Berceste dedi ki...

Ingiltere'de balonlari Helyum ile sisirmek icin minik tupler var, kiraliyorsun, kullaniyorsun, geri iade ediyorsun. Eger sizin balonlar da ucanlardandiysa eltinden cevap bekliyoruz artik :P

Unknown dedi ki...

ooooooo bizim ekuru buraya toplanmis:))lama hulya ferhan ebru daha sayimmii:))kizlar hosgeldiniz.Ee bensiz olurmu yaa:))

ya soyle sofralarin resmi cekilmiyormu ben oluyorum..Borekler benim olsun haa..ne dersiniz...ee Alp'cim sanada hayirli yaslar:))

Gulenay

Adsız dedi ki...

Ayy çok güzel ya :) kimse bana böyle şeyler yapmadı :( kıskandım sanırım :))

Nice mutlu yıllara alp:)

Pınarcım umaraım tarifleri bizimle herzman olduğu gibi tüm cömertliğinle paylaşırsın :)özellikle yalancı tavuk göğsü ve Börek .. :)

Adsız dedi ki...

BALONLARIN NASIL ŞİŞTİĞİNİ MERAK EDENLERİN DİKKATİNE
Balonları top şişirmek için kullanılan pompa varya onun ucunu çıkararak şişirdim.
Bu arada Alp 4 yaşına girdi.
Kestaneli pastanın yapımını da Pınar'a en kısa zamanda anlatıcam.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

merhaba Ferhan
alp 4 yaşında,
biz daha çok eğlendik sanırım:)
sevgiler
Merhaba Lama
alp in kaç yaşına girdiği o kadar çok sorulmuşki eltim cevap vermiş benden önce:)Bakınız yukarıdaki yorum.
Ya eltim benden 6 ay küçük, oğlu 4 yaşına giriyor, daha bizimde 9 aydan önce yeni bir torun ortaya çıkarmamız mümkün değil:)Benim de görümcem yok, eltim yeter bana:)
Merhaba Gizem:)
isminin baş harfiyle blog isminin baş harfi aynı
aramıza hoş geldin, gerçi bende yeniyim blog aleminde :) olsun bir hoşgeldin benden..
sevgiler
Bercestesi
eltim balon şişirme olayını açıklamış yukardaki yorumunda:)bizim balonlar uçmuyodu:) zaten uçamadan patlatıldılar tarafımızca, tek bir balon kalmadı geriye:)
Merhaba Gülenay
:) hoş geldin, kambersiz düğün olmaz ama ben seninle yeni tanışıyorum. Burdan sitemlerimide yolluyorum ekiptekilere bizi tanıştırmamışlar daha önce diye:)
sevgiler

Merhaba Tarifler en kısa sürede yayınlanacaktır. Eltim yorumları okuyor bir yandan, yanıtsız bırakmaz inşallah:) Çünkü bende sabırsızlıkla bekliyorum tarifleri, gerçi kulak dolgunluğu aldım şöyle bir ama kesin olsun diye bekliyorum.
Merhaba eltim
merak edenleri benden önce bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, burdada imdadıma yetiştin sağolasın:)
şimdi tarifleri bekliyor herkes merak içinde:)
sevgiler

Berceste dedi ki...

Pinar'in eltisi kizma yahu(buyuk harfle yazmissin da!), cok tesekkurler aciklamalarin icin...

Adsız dedi ki...

Yalancı tavuk göğsünü yazmayı unutmuşum. en kısa zaman da yazarım.

GÖNÜL