3 Aralık 2006

PAZAR KAHVALTISI & KENDİ KARTINI KENDİN YAP:)

Cumartesi akşamı eşimle yürüyüşe çıktık. Nişantaşı'ndan Beşiktaş'a inen yol boyunca yürüdük. Maçka'da fakültemin önünden geçtik. Yol boyunca ilgimizi çeken pasajlara, mağazalara girdik. Nişantaşı, İstanbul'un en nezih semtlerinden biri olmayı sürdürüyor. Birçok semtimize görede çok sakin... Bu yüzden yürürken kendimi çok rahat hissediyorum.

Çiçek satıcılarının olduğu bir köşeden görüntü



Beşiktaş'a inip birazda meydanında dolaştık. Kahvaltı masası için bir masa örtüsü aldım:) Benim için çok güzel bir yürüyüş oldu, mutlu ve de memnun evimize döndük.

Pazar sabahı kahvaltıya eltimler geldiler.


Birlikte güzel bir kahvaltının ardından hep birlikte Olivium'a gittik. Beyleri Teknosa'da bırakıp eltimle mağazalara dalıp çıktık:) Twigy den puf puf terliklerinden aldım sıcacık ayaklar için:) Oda yetmedi, Accessorize'deki indirimden yararlanıp bir de hatun işi bir terlik aldım kendime:) Yazın şıkır şıkır giymek için:) Ardından bu paketler dikkatimi çekti.



Make your own card- Kendi kartını kendin yap.. Paketin içinden çıkan boncukları, pulları, yaprakları, çiçekleri ve kağıtları kullanarak yine içinden çıkan boş kartları dilediğiniz gibi düzenliyorsunuz. Bunun için ihtiyacınız olan şey bir yapıştırıcı ve bir makas.. Bu kart destelerinden 2 paket aldım. Biri yılbaşı için özel tasarlanmış, diğeri ise çiçek ve kelebeklerle süsleyebileceğiniz şekilde düzenlenmiş.
Önce paketin arkasındaki tasarım önerileriyle yol aldım. Ama tamamladıktan sonra hala birçok çiçek, pul,kağıt ve boncuğum vardı. Onlarıda paketlerin açılma noktalarına yapıştırdım. Kalan şeffaf kağıtları ise kartın içine yazıyı yazdıktan sonra üstten bir sıra halinde yapıştıracağım. Şeffaf örtü kaldırılınca yazı okunacak. Düğün davetiyelerinde olduğu gibi:)
İşte kartlarım hazır:) Sevdiğiniz insandan, arkadaştan, yakından güzel bir kart almak ne güzeldir.. Hiçbir e-kart yada mail gerçek bir tebrik kartının yerini tutamaz..

Yılbaşı heyecanı beni şimdiden sardı:)

26 yorum:

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

MERHABA CANIM E POSTA ADRESİNİ BULAMADIM.BU NEDENLE BURAYA YAZDIM..LİNKİNİ BLOGUMA ÇOKTAN EKLEDİM BİLE ÜSTELİK.OLDUKÇA FAZLA ORTAK YANIMIZ VAR.ÖRNEĞİN .YENGEÇ BURCUYUM.BENDE MÜHENDİSİM AMA GIDA.KIZKARDEŞİMİN ADI PINAR.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Oylum
Yengeç burcu olmak yetiyor, mutfakla ilgili olmaya:) Yengeç burcu olmaktan gurur duyuyorum. Her alanda kendimizi gösteriyoruz:)
Bende seni linklerime ekliyorum.
Bakalım başka hangi ortak yönlerimiz çıkacak:)
sevgilerimle

Pınar

Ferhanca dedi ki...

pınar ,kartlaruna bayıldım .ben de kart ve mektubu çok severim şimdi kalmadı böyle şeyler sen yeniden canlandıracaksın ..o tebriklerden bir tanesini bana atmış kabul ettim çok sağol ..sevgiler.FERHAN

incikboncuk dedi ki...

kartlar harika olmuş. şu cümleyi okuyunca "Beyleri Teknosa'da bırakıp" yanlız olmadığımı anladım :)))

Adsız dedi ki...

Eline sağlık canım kartlar şok şeker görünüyor :)İlkokulda yaptığımız etkinlikleri anımsattı :)
Ben şimdilerde bunu çokkk yaşıyorum 2 . sınıftaki oğlum sayesinde ..Her hafta bir performans ödevi yapıyoruz. Veli toplantılarımızda ki ortak konuşma ve gülüşme sebebimiz ise'' sanki annelerin performansı ölçülüyor'' :) yardım etsen bir türlü etmesen bir türlü :)

Olivium'a gelince çok alışverişlerimiz olur oradan.bir çok markanın inririmli ürünlerini bulmak iyi oluyor.Geçen yaz Mango'dan ne çok alışveriş yaptık.Oğlum önünden bile geçmek istemiyor artık :)

Selam ve sevgilerimle ...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ferhan
adresini gönderir isen seve seve yollarım sanada:) ya yasaklasalar mail göndermeyi herkes kart atsa biribirine yeni yılda neeee güzel olur
Merhaba İncik Boncuk
beyleri teknosa da bırakıp yine ordan aldık desem inanırmısın? Biz onca mağazaya girip çıktık onlar hala aynı yerdelerdi. Teknosaaaaa:)
Merhaba Serinmavi
bizde girdik eltimle Mangoya:)
benim eşimde aynı dertten muzdarip İpekyol'a girmek isteyince ben şu mağazadayım sen bakıver çıkışta buluşuruz diyor. Ama insan fikrini alacak birine ihtiyaç duyuyor değilmi:) Onlarada hak vermek lazım içerisi bayan dolu iken boş boş ortalıkta durmak hoş olmasa gerek:)

Adsız dedi ki...

selam pinar! senin yazini okuyunca gecen sene bu vakitler yaptigim hazirliklar geldi aklima. yilbasinda istanbula gidecegimiz icin hazirliklar icindeydim. ne güzeldi! gündüzleri geziyorduk, aksamlarida esimin akrabalarinin yaninda cok güzel vakit gecirmistik. caykeyfleri, güzel kahvaltilar, sohbetler,.... keske gene gidebilseydik.... bu aralar hic keyfim yok. 8 kasimda kuzenim vefat etti. aniden, isyerinde kalpkrizi sonucu. gectigimiz haftasonuda en yakin arkadaslarimdan birinin babasi... hayatin anlamini sorguluyorum hep, ölüm aklimdan cikmaz oldu. mutsuzum, icimden hep aglamak geliyor, hic birsey beni mutlu etmiyor. zaten birseye gülecek olsam, hemen bir sucluluk-duygusu hissediyorum. sürekli annemi ve babami özlüyorum. seslerini duyuyorum cok sükür telefonda. ama yetmiyor. onlara sarilmak, doyasiya kokularini icime cekmek istiyorum. keske simdi yanimda olsalardi. ama onlar cok uzakta... neyse, seninde icini kararttim. ama bu aralar hic iyi degilim...

Punto dedi ki...

Pınar hanım,
eşim kartlara meraklıdır. Sizin kartları gösterdim biraz önce. Çok beğendi. Yıllardır arkadaşlarına yılmadan kart atar. Bize bir iş daha çıktı. Tatil günü onu oraya götürmek.
Nedir bu yengeç burcu özelliği. Ben de yengeç burcuyum. Ortak bir özellik mi var?
Merak ettim de.

Hülya dedi ki...

Kartlarına bayıldım.Tam benlik.Her zaman derim.Büyük şehrin sıkıntısı var ama nimetleri de göz ardı edilemez.Biz bu kartlardan kimbilir ne vakit görürüz...

Berceste dedi ki...

Pinar, magazalardan reklam da talep et :P Olmuyor boyle...

Accessorize ve pek cok magaza kendi kartini yapabilecegin malzemeleri satar burada da. Ben de onlara bakip simdi Cagaloglu'nda olmak vardi diye geciririm hep icimden.
Yahu gidin Cagaloglu'na,bulun kafaniza gore bir kirtasiye dukkani boy boy, renk renk Scohler diye satilan kartonlardan alin. Uzerine de tahtakaleden pullar boncuklar...Bizim dukkanlar yasasin, Accossorize yeterince zengin oluyor UK'de :) Sizde yetenek olduktan sonra gazete kagidindan bile harikalar yaratirsiniz...
Bu arada terlikleri merak ettim ben simdi :P

Pinar dedi ki...

Ciceklere ve de kartlara bayildim, bir de o yildiz yildiz tabakciklara :) Ben de simdiden girdim yeni yil havasina :) Optum!

Nukhet dedi ki...

Merhaba Pinar

Kartlarda guzel ama benim ilgimi oncelikle pazar sofrasinin sikligi sonra da yuruyusunuz cekti. Nasil isterdin oralarda olup aylak aylak sevgilimle sokaklarda dolasmayi. Cok canim cekti cok. Yildizli tabaklara da bayildim

Adsız dedi ki...

Pınar'cım kartların çok hoş, ama şimdi kalmadığı için insanın aklına bile gelmiyor,

sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Sevim
bu tür ruh hallerine ara ara hepimiz giriyoruz, önemli olan bu süreyi kısa tutmak, bazen hiç bir şeyden tat almayabiliyorum bende.. anlamsız görünüyor. Bu konuyu mail yoluyla görüşelim. Gmail adresine gönderiyorum.

Merhaba Punto Amca,
bu kartları Zeytinburnu Olivium ALışveriş Merkezinde 2. katındaki Accessorize'den aldım. İndirimden faydalandım. Kartları sevmeyen yok, hangi bayan arkadaşımla konuşsam aynı yanıtı alıyorum:)
Yengeç burcu özelliği mutfak ve ev idaresi konusunda hünerli olması. Bu durum daha çok bayanlar için geçerli olabilir. Sadakat çok önemli, yuvaya, aileye bağlılık çok baskın bir özellik yengeç burçlarında..
Duygusalız ve toplum içinde güzel konuşma beceresine sahibiz, en büyük arzumuz toplumda yükselmek ve maddi güven içinde olmak. Yani içinde rahat ve güvende hissedebileceğimiz kalın bir kabuk oluşturmak istiyoruz kendimize. Bu kabuk bizi zor koşullarda da koruyor. Hayatımızın zor dönemlerinden tekrar kendimizi yenileyerek çıkmayı çok iyi başarıyoruz. Azimliyiz, hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Dikkatsizlik ve ruh halimizdeki ani değişimlerde kötü özelliğimiz olabiliyor.
Sizin özelliklerinize uyuyor mu bunlar, eğer örtüşmüyorsa yükselen burcunuzun etkisi altında olabilirsiniz. Umarım merakınızı biraz olsun gidermiştir bu bilgiler.
Merhaba Berceste
gerçekten reklam yapmış olduk. Punto Amcanın eşi müşteri çıktı bile. Accessorize ile görüşeyim ben bu durumu:)
Dediğin şey hiç aklıma gelmedi, hani kartonları kendim alıpda yapmak, çok iyi fikir, birazcık daha uğraştırıcı ama.. Bin Eminönüne git gel, 2-3 milyon yol parası:)Benimde pek istediğim birşey değil paramız yurtdışına çıkıyor ama bu olayla ilk defa karşılaşınca başka alternatifler gelmedi aklıma.. çok cezbetti beni:) Terliklerimi sana mail atayım:) burda yayınlamayayım, görgüsüzlük olmasın:)
P.C:Accessorize deki çok hoşuma gitti özellikle:)

Punto dedi ki...

pınar hanım,

Yaşınızı bilmediğim için hiç bana uymayan bir tabirle hanım tabiriyle yorumları yazıyorum. Bakıyorum da benden başka hanımlı yazan yok. Siz karar verin ona göre bir tabir seçeyim.
Punto amca tabiri güzel. Sanırım amca katagorisine rahatlıkla girerim.
Bilgiler için teşekkür ederim. Saydığınız özelliklerden çoğu uyuyor. Özellikle sadakat ve aileye bağlılık tam isabet.
Sanırım tek uymayan özellik dikkatsizlik. O da yükselen burçla ilgili sanırım.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Punto Amca
aynı şaşkınlığı bende sizin ilk yorumunuza cevap yazarken yaşadım. Amca kelimeside uygun değil size hitap ederken, bu noktada Berceste'yi taklit ettiğimi itiraf etmeliyim. Esasında size hitap şeklimi benimde size sormam gerekiyordu, kusura bakmayın. Yaşım 26 ve bana hitap şekliniz çok uygun. Bense gerçek isminizi bilmediğimden "Punto Bey" şeklinde hitap etmeyi uygun görmedim. Saygı ile nüktedanlık bir aradaydı. Sizin bana hitap şekliniz beyefendiliğinizi bir anlamdada mizacınızı ortaya koyuyor. Benden yaşça büyük olduğunu bildiğim bayanlara bende hanım diyerek hitap ediyorum.. Sanal dünyada bu konu ile ilgili hitap kuralları bile oluşturulabilir. Bizlerede rehberlik eder.
Dikkatsizlik maalesef benim özelliklerim arasında bulunabiliyor:( Neyseki çok sık olmuyor.

Hulya dedi ki...

ne guzel olmus kartlar,ortunude cok begendim,kahvalti sofrasindaki yeni ortu degil mi:)?bende isterim terlikleri hem hanimcigi hemde pofudugu:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Arkadaşlar
birçok yorumu yeni farkettim:) sırası şaştı biraz cevapların ama bu seferlik affedin:)
Merhaba Hülya
bu kartları kendin de yapabilirsin. Berceste'nin fikri çok güzel. Renkli kartonlardan keserek kartlarını oluşturursun, Evdeki pulları boncukları kullanarakda süslersin. Ama illa bu kartlardan olsun dersen alıp sana kargo edebilirim:) böylece büyük şehrin nimetlerinden sende faydalanmış olursun:)
Merhaba Pınar Adaşım:)
yıldız tabaklarımı bende çok seviyorum. Şimdiye kadar çıkartıp kullanmıyordum, ilk defa kahvaltı masasında kullandım. Rengarenk oluşlarıda ayrı güzel, yaprak olanlarıda var:)
yeni yıl geliyor yaşasın, hiç bu kadar heyecanlı olmamıştım. Yılbaşında İsviçre'de olacağımızdan kaynaklanabilir mi acaba?:)
Merhaba Nükhet
benim içinde en güzeli yürüyüş kısmıydı, salına salına yürümek gibisi yok, yanında da sevdiğin insan:)
Merhaba Ebru
en güzeli simli pırıltılı kartlardı. Bayılırdım onlara, saatlerimi geçirebilirdim önünde.. kart sergileri vardı eskiden, şimdi hala varmı acaba? o simli kartlardan bulursanız haber edin bana:)
Merhaba Hülyalar:)
gözlerden birşey kaçmıyor, zaten kaçacak gibi değil :) kaçmasın diye özellikle dikkat ediyorum. Masa örtüsü evt fotoğraftaki:)
terliklerimin keşke fotosunu ekleseymişim:)) böyle bir talep le karşılaşağım gelmezdi aklıma:)
şimdi içgüdüsel olarak hemen terliklerimi göstermek istiyorum ama bilmiyorumki burda olurmu:) Diğer blog sahipleri ne der bu duruma:) Lama dalgasını geçmesin benimle:) Gerçi oda çorabını eklemiş ama:)

nilay dedi ki...

merhaba Pınar :)
kartlarını görünce çocukluğum geldi aklıma...heyecanla alır arkalarını özenle yazar ,annemle postahaneden atardık...şimdi böyle bir kart alsam..sanki geçmişten gelmiş gibi ,mutlu olurdum diye düşündüm...bende mi yapsa ne ;)

sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nilay
hepimiz aynı durumdayız inan, benim geçmişten hatırlayıpda mutlu olduğum çeşit ise simli yılbaşı kartları.. ne güzeldi onlar.. hala varmıdır acaba kart sergileri ve bu kartlardan..
sevgiler

SEDA dedi ki...

merhaba pınarcım,kartlarına bayıldım.zaten accessorize daki herşeye bayılmaya dünden razıyım :)hele olivium dakiler indirimli olunca daha da bir hoş oluyor ama bu kartları alsam biliyorum ki bir kenarda kalacak çünkü gönderecek kimse yok :(

seda
tarifname.blogspot.com

Hulya dedi ki...

demez lama bisey sen koy terlikleri,arkanda berceste ve ben variz:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Seda
Accessorize ı yeni keşfettim bende:) İlk fırsatta tekrar gidesim var.
kartları neden atacak kimse yok, düşününce eminim çıkacaktır. Yılbaşında yanında olamayacağın kişilere bir sokak ötedeki tanıdığına bile gönderebilirsin.. İlla şehirler olması gerekli değil arada:) tekrar bi düşün derim.. yeni yıl heyecanı senide sarsın..
Merhaba Hülyalar:)
hadi kandırdın beni,ekledim terliklerimi:) bak karışmam sonra Lama ya karşı beni siz koruycaksınız:)

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor sofra, kartlarda çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

kalimeero dedi ki...

Kartlarin cok sirin olmus. Benim de kart ve zarf koleksiyonum var. Ara ara cikarip bakiyorum, oksuyorum, yerine koyuyorum:) Insana acayip sevinc veren seyler bunlar. Ama simdi tr'de boyle seylerin pek kalmadigini okuyunca uzuldum. Neyse ki Istanbul'da arayip bulamayacagin sey yok.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Kalimero
kart koleksiyonunu görmeyi o kadar çok isterimki,
ne olur en azından bloguna ekle en güzellerinden.. keşke bende yapsaymışım kart koleksiyonu, eskinin pullu, simli yılbaşı kartlarından hiç yok artık:(((((((((