11 Ekim 2006

ABAGANUŞ VE KREPLİ KÖFTE SARMA

ABAGANUŞ

Öncelikle bir yanlışlığı düzeltmek istiyorum. Bu yemeğin adı Babaganuş değil Abaganuş imiş.. Babaganuş etsiz olanına deniliyor yani közlenmiş patlıcan biber salatasının adı Babaganuş. Bizim etli olan yemeğimizin ismi ise Abaganuş:) Yemeği yapan arkadaşım Emel beni düzeltti sağolsun:)
Şimdi tarife geçelim..

Malzemeler:
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 150 gr kadar kaşar(miktarı artırabilirsiniz)
  • 1 kg patlıcan
  • 4-5 etli kırmızı biber
  • 3-4 diş sarmısak
  • Karabiber, Tuz, Sıvı yağ

Yapılışı: Patlıcanları ve kırmızı biberleri ister fırında ister aygaz ın üstünde közleyin.. Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup doğrayın. İçin rendelenmiş yada ince ince doğranmış sarmısağı ekleyin. Hafif karabiber, 1 çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın. Servis tabağınıza alın.. Bunu bir gece önceden hazıralayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Bu arada etleri sıvıyağda kavurun. Kavrulan etleri patlıcanlı karışımın üstüne dökün. En üste rendelenmiş kaşarları serpin ve fırınlayın. bu aşamayı mikrodalgada yapabilirsiniz. Kaşarlar 2 dakikada çabucak eriyorlar..

Afiyet olsun...

KREPLİ KÖFTE SARMA

Bu yemek tamamen Emel arkadaşımın yaratıcılığının ürünü.. Siz kişi sayısına göre bu sarmaları hazırlayabilirsiniz. Her kişi için 1 tanesi gayet doyurucu oluyor. Artan krepleri sahurda yada yine iftarda bal-kaymak ikilisiyle yada peynirle tüketebilirsiniz. Sizin zevkinize kalmış:)

KREP için Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ

KÖFTE için Malzemeler:

  • 500 gr kadar kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Karabiber, kırmızı biber, kuru nane
  • Maydonoz
  • 1 yumurta
  • Tuz

Üstü için: Kaşar dilimleri, domates, biber

Sosu için: 1 tatlı kaşığı salça , 1 su bardağı su( porsiyon miktarına göre göz kararı ayarlayabilirsiniz.)

Yapılışı: Önce krep için malzemeleri iyice çırparak karıştırın.. Fındık kadar margarin bıraktığınız tavada sıvı karışımdan birer kepçe dökerek krepleri tersli önlü hafif pişirin, kızartmayın. Her krep öncesinde fındık kadar tavaya yağ eklemeyi unutmayın.Köfte harcını için soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp diğer malzemeleri karıştırın. Köfteleri Tavada az sıvıyağ ile hafif kızartarak kreplerin ortasına yerleştirin bohça şeklinde kapatın. Kapattığınız yer alta gelicek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne birer dilim kaşar, domates ve biber dizip kürdan batırın. 1 çay bardağı su içinde 1 tatlı kaşığı salçayı eriterek tepsinin içine dökün. Fırında 25 dk kadar pişirin. Yine dilerseniz Mikrodalga fırındada pişirebilirsiniz..

Afiyet olsun

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Her iki yemeğinde inan muhteşem olmuş,gözlerimi ayıramıyorum canım ellerine sağlık.Maşaallah sana nazar değmesin hiç.Görüntüler hem midemize hem gözlerimize hitap ediyor ve çok şık olmuşlar.En kısa zamanda denemeyi çok istiyorum şimdi tariflerinin çıktısını aldım pazar günü kısmetse yaparım.Sevgiyle kal canım,öpüyorum seni..

Hulya dedi ki...

ikiside cok sahana,bende deniycem patlicanli tarifi ozellikle..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhabalar
yemekleri beğenmenize sevindim. Abaganuşu Bende bu cumartesi iftar davetlilerim için yapacağım. Umarım hepimizde başarılı oluruz:)
sevgiler hepinize
Pınar

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Ellerine sağlık :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Bocuruk
Suna kıraç kitabının yorumunu ekledim. umarım sen kitabı okuyup bitirmişsindir.. beni affet.. :(

Adsız dedi ki...

Pınar'cım ,
Hatay'da 6 sene kaldım öğretmenliğin ilk senelerinde.Oranın mutfağının üstüne başka mutfak tanımam ve neredeyse birçok yemeğini biliyorum. Abugannuş'ta onlardan biri.:)))Sizlerde oralımısınız acaba merak ettim? Eşinizin yüz şekli ve gözleride sanki oradakilere benziyor.