10 Ocak 2015

Muzlu Alman Pastasi

Muzlu Alman pastası:
Keki için;
3 yumurta
1 cup toz şeker
200 gr yereyağı
1 portakal kabuğu rendesi( isterseniz koymayabilirsiniz)
1 paket vanilin
2 tatlı kaşığıkabartma tozu
2 cup un
Ustu icin file badem

Kreması:
3 su bardağı süt
2 türk kahve fincanı toz şeker
1 türk kahve fincanı un
1 limon kabuğu rendesi( isterseniz koymayabilirsiniz)
1 paket vanilin
Sari renk olmasini isterseniz cok az gida boyasi
 Hepsi karistirilarak ocakta tencerede karistirarak pisirmek suretiyle krema yapilacak. 
Dolgu için: 2 adet dilimlenmiş muz

Kek hamuru icin şeker ve yumurta mikserde 5 dk kadar çırpılır. Erimis tereyagi ve diger malzemeler eklenir. Yaglanmis kelepceli kaliba dokulup uzerine file badem serptikten sonra 180 derecede pisirilir. 
Kek soguduktan sonra kaliptan cikarilip tam ortadan enine ikiye kesilir. Alttaki katin ustune krema dokulup muz dilimleri dizildikten sonra 2. Kati kapatilir. Uzerine pudra sekeri serpilir. 

Hiç yorum yok: