30 Eylül 2006
ARKADAŞLARIMIZLA İFTAR SOFRASI...
Dün akşam iftara arkadaşlarımız geldi.. İftar hazırlıkları bir günle olacak gibi değil. Bir gün önceden hazırlıklara başlandı.. Pırasalı Börek, Güllaç, Zeytinyağlı Yeşil Fasulye, Lahana Sarması ile Kırmızı Biber Dolması yapıldı. Ana yemek olan Patlıcanlı Antep Kebabı ile Şehriyeli Pirinç Pilavını, Arnavut Çorbası ve Kış Salatasını ise iftara yakın saatlerde hazırladım. Böylelikle tekrar ısıtma derdinden de kurtulmuş oldum. Hepsi sıcak ve taze olarak masaya geldi.. Birtek önceki günden pişen pırasalı börekleri mikrodalga da ısıtmış oldum. Zeytinyağlıların ısıtma gibi bir derdi yok ne güzel:)
Menümüz Şöyle idi:
Arnavut Çorbası
Patlıcanlı Antep Kebabı
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Kırmızı Biber dolması
Lahana Sarması
Zeytinyağlı yeşil fasulye
Kış Salatası
Elma-Üzüm Hoşafı
Böylece bana siteye ekleyecek bir sürü yemek çeşidi ile tarif çıktı.. Artık kısım kısım eklerim..Önce Pırasalı börek ve Zeytinyağlı Fasulye ile başlayalım..Fasulye tarifi arkadaşım Nazan 'ın Anne ve Babası Nevin&Nazif çiftine ait.. Tadı damağımda kalan, yediğim en güzel zeytinyağlı yeşil fasulye idi.
Kendilerine burdan sevgi ve selamlarımı yolluyorum.
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE
1 kg Şeker fasulye
3 baş soğan (soğan büyükse 2 baş olmalı)
2 sarımsak
4 domates
3 tahta kaşık ile Yemeklik yağ
tuz
şeker
Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranır ve yağda öldürülür, öldürüldükten sonra 3 domatesi küp küp dograyıp onu da öldürüyoruz. Domateslerle birlikte sarımsaklarımızı da ekliyoruz. Kıvama gelen karışımımız üzerine şeker fasulyemizi ekleyip, sinmeye bırakıyoruz. Sinen fasulye üzerine sıcak su ekliyoruz. Suyu bir kerede değil ihtiyaç gördükçe azar azar ekliyoruz. Suyuna tuzumuzu ve şekerimiz ilave ediyoruz.(şeker miktarı silme tatlı kaşığı oluyor.) Fasulyeler henüz diriliğini tam olarak yitirmemişken üzerine ayırdığımız domatesi de küp küp doğrayıp ekliyoruz ki üzerinde kırmızı kırmızı kalsın,renk versin..
Afiyet olsun..
Not: Bu arada kesinlikle salçaya karsıyız..salça kullanmıyoruz..
PIRASALI BÖREK
Benim en sevdiğim börek çeşididir.
Malzemeleri:
1 kg pırasa
1 kg yufka
sıvı yağ
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Üstlerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Pırasa yı parmak büyüklüğünde kesip rondoya atın, yada ince ince rendeleyin. Bu şekilde sıvı yağla bir tencerede kavurun. Önce tencerenin kapağını kapatıp pırasaların inmesini bekleyin. Kavurup baharatlarını ve tuzunuda atıp ocaktan alın. Bu arada yufkaları yağlayıp üstüste dizin, yufkaları 8e bölün. En üstteki yufkadan başlayıp her bir üçgenin ucuna pırasa harcından koyun. Kenarlarını içeriye doğru kıvırıp sarın. Tepsiye yerleştirip üstlerine yumurta sürün. Fırında 200°de pişirin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Eline saglik Pinar,
Esim pirasa boregi deyip duruyordu, buranin pabuc gibi yufkalari ile bir denemeli :p
:) sende denesen vazgeçemezsin çok güzel bir lezzet.. Eşin ağzının tadını biliyormuş..
oranın papuç gibi yufkaları ile olurmu şüpheliyim:) türkiyeden giderken sen stok yapıp buzluğa at yufkaları bence, havaalanındaki ingiliz köpekler müsade ederse artık:)
ellerine sağlık harika sofralar hazırlamışsın bloğunuz hayırlı olsun
Dilek teşekkür ederim, menünün geri kalanını bugün akşam tamamlamayı düşünüyorum..Ya bu Blogspot fena sardı:( Bugün öğleden sonra işi gücü unuttum ben, bu işe bir çözüm getirmeli..
cok sicak ve tatli olmus sayfan tebrikler..
hulya
Valla buradaki havaalaninda kopekler koklamadi,aramadi hic ama Hindistan donusu Turkiye'de Yesilkoy Havaalaninda epey bir koklamisliklari vardi :) Ayni saatlerde Hollanda'dan da ucak gelmisti ondan dolayi olabilir. Ingiltere'ye sut, sut urunleri, et, et urunleri girisi yasak.Onun disinda vakumlu pakette olan urunlere birsey demiyorlar benim bildigim ama gene de gumruk kanunu kontrol etmek lazim. O buzluga atilanlar da yirtildiklari icin gene pek isime yaramiyorlar ne yazik ki :(
Selam,
Sabah sabah gezintiye çıkarken rastladım bloğunuza. Herşey çok lezzetli görğnüyor. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle...
Yorum Gönder