22 Kasım 2014

Filistin Ekmeği

I baked these Palestian Breads for the breakfast. This fluffy bread just needs a butter. Bu güzel puf ekmeğin tarifi için @mutfak.dili tatlı Samire mize çok teşekkürler. Bu sabah ki kahvaltımıza lezzet kattılar. Aralarındaki boşluğa tereyağı, balı salın gitsin. Sandwich olmak için de çok idealler. Tarifi kendime de arşiv olması için buraya ekliyorum. Filistin Ekmeği; 1,5 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 50 gr erimiş tereyağı, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kuru maya. Bütün malzemeleri ekmek makinesine koyup hamur modunda çalıştırın. 45 dakika sonra unladığınız tezgaha avuç içi büyüklüğünde hamur alıp oklava ya da merdane ile hafif kalıncana küçük tabak büyüklüğünde açıp tepsilere alın, önceden ısıtılmış fırının en yüksek derecesinde (Türkiye için 350 C, Amerika için 500 F)üzeri kızarana kadar pişirin. 

2 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nefis görünüyor, ben de bu Pazar denemek istiyorum. Size de afiyet olsun..

Sevgiler
Evren

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cım,
Ben buraya yorum bıraktım sanıyordum ama demek ki face, instagram derken karıştırmışım. Tarifi 3 defa yaptım kim yese bayıldı. Sayende ve tarif sahibi arkadaşın sayesinde övgüler aldım, mutluyum :)) Ellerine sağlık. Blogumda da yayınlıyorum birazdan.Teşekkürler!
Sevgilerimle...