4 Temmuz 2014

RAMAZAN PIDESI

Bu pide tarifi tam istedigim gibi, olcusu tam olculerde oldugu icin ekmek makinesinde hamuru yogrulabiliyor. Muthis lezzeti de cabasi, tam firin pidesi gibiMalzemeler
1+1/4 cup su
2 tatlı kaşığı kuru maya (tepeleme olmasin)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3+3/4 cup un
Üzeri icin;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
Susam
Çörek otu

Yapilisi;
Ekmek makinesinin haznesine ilk önce suyu, şekeri ve mayayi koyuyoruz, arkasından unu ve tuzu ekleyip makineye bu karışımı yogurtuyoruz (benim makine 1 buçuk saat yogurdu).Makine yogurma işlemini tamamladıktan sonra hamuru yaklaşık 1 saat mayalandiriyoruz. Hamur iki katına çıkıyor hemen hemen sonra hamuru biraz yumruklayip güzel bir yuvarlak yapiyoruz.uzeri unlanmis fırın tepsisine hamuru koyup, ortasından kenarlara doğru parmak uçlarimizla yayarak yuvarlağı genişletiyoruz ardından tepsinin üzerine temiz bir bez kapatıp hamuru 45 dk da Tepside mayalandiriyoruz bu işlemden sonra bir kabin içinde 1 yumurtayı ve 1 kaşık suyu cirpiyoruz, Tepside de mayalanan hamurumuzun üzerine yine parmak uçlarimizla pidenin üst ciziklerini yapiyoruz, sonra hazırladığımız yumurtali sulu karışımı pidenin üstüne sürüp susam ve çörek oyuyla susluyoruz önceden ısıtılmış 230 derece (430 Fahrenheit )firinda üstünun çok fazla kizartmasi na izin vermecek sekilde 15-20 dk pisiriyoruz.
Soyle puf noktası var, fırın isindiktanin sonra pideyi fırına atmadan firinin icine eline yada başka bi şeyle 20 kez su püskürtme gerkiyormus, fırınin içi hafif nemli olmali, su dolu firina dayanikli bir kase de su da birakabilirsiniz firina, ben oyle yaptim.


Hiç yorum yok: