Şimdiye kadar yüzlerce ekmek yaptım... Aralarından en çok hangisini beğendin deseler aşağıda vereceğim tarifi söylerdim. Bu ekmek tarifini aldığım kitapçıktaki fotoğrafını pek beğenmediğimden yapmıyordum uzun süredir. Oysa kendisini pişirince bambaşka enfes bir görünüme kavuştu. Kitapçıkta ilgisi olmayan bir fotoğrafla sunulmuştu ve yazık etmişlerdi tarife bence...
Tarif Sinbo Yemek makinesiyle beraber gelen tarifler kitapçığından.
Aynen uyguladım hiç bir değişiklik yapmadan. Pofuduk pofuduk oldular.
Akşamdan makineye malzemeleri koyup süresini sabah mayalanacak şekilde kurdum. Böylece sabah kalktığımda taze mayalı hamurum hazırdı. Böylece ev ahalisi kahvaltıya oturana kadar ben ekmekçikleri hazırlayacak pişirecek vakti bulabildim.
Pazar sabahı kahvaltıda eşim de çocuklar da ekmeğe bayıldılar. Görünümü o kadar güzel ki poğaça hamuru olarak da kullanılabilir diye düşünüyorum.
Sandviç Ekmekçikleri:
Malzemeler:
1 cup su
1,5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı süt
3 cup un
2 çay kaşığı Aktif Kuru Maya
Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı
Yapılışı: Ekmek makinesine sırayla su, tuz, şeker, sıvıyağ, süt, un ve mayayı koyun. Hamur programında makineyi çalıştırın ve hamuru hazırlayın. Bu süre 1,5 saat oluyor. Sabah için yapacaksanız akşamdan saati sizin kalkış saatinize göre kurun ki sabah 1.5 saat bekleme süresinden kurtulabilesiniz.
Mayalanan hamuru makineden çıkarın ve unladığınız bir ekmek kesme tahtasına alın. Hamurdan 18 yuvarlak yapın ve 20 dakika dinlendirin tepside. Bu süre sonunda hamurun üzerini keskin bir bıçakla çizin. Sonrada üzerlerine fırça ile hafifçe su sürün. 30-40 dakika daha bekletin. Üzerlerine bu kez de fırça ile yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
Ben bir başka denememde ise çiçek ekmekler şeklinde kelepçeli kalıpta pişirdim. Siz de farklı versiyonlarını yapabilirsiniz.
19 Mart 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
bayılırım minik ekmekçiklere nefisss ellerine sağlık...
Sevgiler
Evren
Öncelikle iltifatın için hemen bir Estağfurullah diyorum Pınarcığım.
Öyle çok amatörüm ki, idealimdeki yemek fotolarını çekmek için en yakın zamanda ciddi girişimlerde bulunmak istiyorum artık ama ahh zaman ah...
Bir yetse şu kıza, neler neler yapmayı istiyor bir bilsen..
Ekmekciklerine gelecek olursam, her zamanki gibi karın acıktıran fotoğraflarınla iştahım tavan yaptı, birde sabahın 6sından beri kahvaltı yapacak fırsatı bulamadığımı düşününce, tahmin edersin şuan ki durumumu :)
Bu kadar beğenini almış bir tarifi, ilk fırsatımda denemek isterim İnşaAllah.
Yürek dolusu sevgi ve muhabbetlerimle...
Benim ekmek makinem yok. Kilo aldırır düşüncesiyle almaya da niyetim yok.
Böyle tariflerle fikrim kaymazsa :)
Çiçek ekmeklerin pişmiş hallerini merak ettim..
çok ciciymiş bunlar :)
Tarifde görüntüde şahane!
Benim mayalı poğça tarifime çok benziyor. ( tarifi portakal ağacından aldım aslında ama çok pişirince benim diye zimmetledim hemen :P )
Fakat ben asıl üzerlerine sürülen suyun hikmetini merak ettim?
Merhaba e.t
Suyun hikmeti kabarmasını ve üst yüzeyin güzel açılmasını sağlamasında sanırım. Kurumasın hamurun şekli bozulmasın diye muhtemelen
Merhaba,
Ellerinize sağlık muhteşem gözüküyor puf puf. Kokusu buralara kadar geldi. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,
Coook guzeller. Yemek de kismet olur insallah :) Yemek makinesi derken?
Dllek ekmek makinesi olacakti:)
Kismet olur elbet
Bize her gelen farkli varyanslarini tadiyo bu ara:)
Sacakli pogaca oldu mesela en son:)
Yorum Gönder