11 Kasım 2006

Yeni Bir Kitap

Adalet Ağaoğlu'nun "Damla Damla Günler" adlı günlük tarzı kitabını bitirdim.. Kimi zaman çok ilgi duydum, Adalet Hanım ile bende Paris'e gittim sanki, kimi zamanlar ise ayrıntılar ve isimler çok oldu sıkıldım. Bir günlüğünü okumak yetmez bir yazarı tanımak için birde romanını okumalısın dedim ve karar verdim bir başka Adalet Ağaoğlu romanı seçmeye kendime..



Yeni kitabımı Meral 'in tavsiyesiyle Elif Şafak'tan seçtim. Kitabın isminden ve kapaktaki resimden dolayı, almayı epey bir reddetti zihnim, sonra isme takılmayıp öneriyide dikkate alarak kitabı sipariş ettim. Önceki okuduğum Araf kitabını çok beğendiğimden yazarın farlı kitaplarınıda okumayı illa ki istemiştim. Umarım aynı şekilde bu kitapda bana istediğim yolculuğu yaşatır. Kitabın kapağı ve ismi hala beni rahatsız ediyor.. Sanırım gazete ile kaplayıpta okuyacağım:)

6 yorum:

elma kurdu dedi ki...

merhaba pınarcım bence güzel bir kitap seçmişsin bence bu roman elif şafağın diğer romanlarından daha akıcı ve sürükleyici geldi bana mahrem pit palas ve arafı nı okumuştum daha önce ama onları daha dikkatli okumam gerekmişti baba ve piç daha kolay okuyabildiğim bir romanı oldu elif şafağın ben beğeniyorum doğrusu romanlarını kim ne derse desin hakkında açılan davalarada aldırmıyorum...sanada şimdiden keyifli okumalar dilerim:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Elma kurdu:)
sana kitap kurdu demek gerekir bence:)
Araf ı çok çok beğenmiştim. Geçtiği zamanın modern yani bizimde içinde bulunduğumuz dönemde olması güzel.. Karakterler güzel işlenmiş. Bu kitap da öyle ise diğer Elif Şafak kitaplarına devam o zaman. Bende yazarlar hakkındaki davalarla ilgilenmiyorum. Belki buna katılmayan arkadaşlar olacaktır ama yazarlığı takdir ediliyorsa benim için yeterli..

Adsız dedi ki...

Merhaba sevgili Pınar,
Kitabı isminden dolayı, işyerinde sürekli çekmeceme yerleştirirdim.İnsanlar anlar, anlamaz diye. Kitabı çok beğenmiştim, hatta ben de space'ime kapak resmini yerleştirmiştim. Elif Şafak'ın babasız büyüdüğünü öğrendiğimde neden böyle bir hikayenin tabanına babası olmayan birini seçtiğini anlamıştım. Kitabı,bir kez daha okumak istiyorum zamanı geldiğinde. Günlükleri çok sevdiğimden, okuduğun Adalet Ağaoğlu kitabını merak ettim. Tavsiye eder misin? Sevgilerimle...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Sevgili "Kimbiliği bilinmeyen" ama kitap okumayı sevdiğine göre mutlaka çok değerli bir arkadaş:) Bende senin gibi bu kitabı pek ortalıkta göstermemeye gayret ediyorum:) Gazete kağıdı ile kaplama fikrim vardı ama ben kaplayamadan kitap bitecek sanırım:) Kitabı okumadan Elif Şafak'ın bu duyguya dair bir söyleşisini okumuştum gazetede. Babasızlığa ait boşluk..Sana "Araf" kitabını tavsiye ederim okumadı isen, iki kitap arasında ortak yönler bulacaksın. Farklı kültür ve milletten insanları biraraya getiriyor kitaplarda..Buda en çok sevdiğim yanlardan biri Elif Şafak ın..
Adalet Ağaoğlu'nun Günlüğü yerine kitaplarından birini okumanı tavsiye edebilirim. Günlükte çok ayrıntı(isimler isimler) ve siyasette var. Eğer 70 yılındaki darbe yıllarını, Adalet Hanım ın buna yorumunu merak ediyorsan okuyabilirsin..
Şu an yanımda çayım ve haftasonundan kalan elmalı kurabiyelerim eşliğinde kitabımı okuyacağım için çok mutluyum:)

Adsız dedi ki...

selam pinar! bende bu kitabi bir kac hafta önce okudum. yaztatiline gittigimde almistim (bir kac blogda güzel bir kitap oldugunu okuduktan sonra). ben cok begendim! simdi almanca bir kitaba basliyorum. arkadasim dogumgünümde hediye etti. kitap okumak gibisi varmi ya? benim icin en büyük keyf!! sevim

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Sevim
daha dün seni düşündüm, ne yapıyor, yazışmıyoruz bu ara diyerek, merak ettim :)
Ne güzel sende kitap okuyormuşsun.. Kitapta beni hayal kırıklığına uğratan bir durum oldu. Zeliha, Rose ve Barsam a çok ısınmıştım. Onlar kaybolup birden çocukları ortaya çıkınca kabullenemedim hala.. Çok ilginç oldu. Keşke Rose, Zeliha ve Barsam ile devam etse idi roman:)
Gelmemize 1.5 ay kaldı;)
sevgiler