30 Kasım 2006

ACIBADEM PASTASI

Haftasonu mutfakta geçen hummalı çalışmalardan sonra buzdolabındaki ve fırındaki stoklar hala tükenmediğinden, yeni birşey de yapamıyorum.
Bende şu arşivi bir karıştırayım derken pratik acıbadem pastama rastladım:) Bu pastayı epeydir yapmıyordum, ilk yapışımda ise çok memnun kalıp peşpeşe yapmıştım. Kısıtlı vaktiniz varsa ve ikram etmek yada tatlı krizinize çare bulmak istiyorsanız tam size göre bir tarifim var:)

ACIBADEM PASTASI:

Malzemeler:

  • 1 tane kakaolu pastaban'ın yarısı (sadece bir katı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı ceviz yada fındık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta

Üstünü süslemek için bol hindistancevizi, yeşil fıstık,

Yapılışı: Yuvarlak borcamı margarinle yağlayın. Keki içine yerleştirin. Diğer malzemeleri çırpıp hazır kek in üstüne dökün. 160 derece fırında 20-30 dk, rengi pembeye dönünceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra borcam kalıptan ters düz yaparak çıkartın, servis tabağınıza alın. Üstüne bol hindistancevizi döküp, yeşil fıstık ile süsleyin.

Afiyet Olsun..

Not: Pastanın tadı acıbadem kurabiyesine benzediği için ben bu adı verdim. Üstüne döktüğünüz karışım fırında pişince tam bir acıbadem kurabiyesi çıtırlığını ve tadını alıyor.

12 yorum:

Ferhanca dedi ki...

pınar ne kadar pratik ellerine sağlık ,yapımı kadr yemeside hemnendir. afiyet osun..sevgiler.FERHAN

Adsız dedi ki...

Pınar çok pratik ve güzel bir tarif denemeli
sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Pınar'cım çok hoş görünüyor.İçinde acıbadem yok yani öyle mi? Tadı benziyormu acıbadem kurabiyesine? Böyle bir kıtırlık var mı?Oldukça kolay görünyor acil durumlar için..

selam ve sevgiler...

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım tarifi okuyunca inanamadım. Ben de bunun çok az bir değişiğini "coco" ismiyle Küçük Evin mutfağı'nda yapıyorum. Çok haklısın, hem çok pratik hem de nefis oluyor. Ben fındık koymuyordum içine. Bir de böyle deneyeyim. Coco yapmak istersen malzemeler şöyle;
1 yumurta
1,5 bardak hindistan cevizi
1 bardaktan 1 parmak az şeker
1 bardaktan 2 parmak az sıvıyağ
vanilyalı pastabanın tek katı
Gerisi aynı...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ferhan, Ebru
evt çok pratik bir tarif:)
Merhaba Serinmavi
acıbadem kurabiyesi gibi çıtır oluyor üstü, o yüzden ben bu adı verdim zaten, denemeni tavsiye ederim.
Merhaba Pınar adaşım:)
bu tarifte ceviz(fındık) olduğu için daha güzel oluyor. Hem pastayı yemişken günlük ceviz yada fındık ihtiyacımızıda almış oluyoruz:) Aslında coco demek daha doğru çünkü en çok hindistancevizi var içinde:) Acıbadem kurabiyesi gibi olunca üstü, bu ismi verdim ben:)
sevgiler

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba,
Bende bu tarifi Küçük Evin Mutfagı gibi yapıyorum ondan da bir farkla:) Ben toz seker değilde pudra sekeri kullanıyorum, ve becel yağ, zaten benim yaptıgım trifin ana sahibi Sana Margari in kitapcıgından dı..

Fakat boylesi de cok hos olmus fındık ya da cevizle cıtır cıtır karamlize gibi olur , mutlaka boylede deneyeecgim.

Ellerine saglık..
Figen

SEDA dedi ki...

pratik ve malzemelerden çok lezzetli olacağı anlaşılan bir pasta.çok hoşuma gitti.ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık acıbadem kurabiyesini çok seviyorum bu tarif denenecekler listesine alındı bile

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Figen
bende sizlerden sonra bir araştırma yaptım ve tarifin çok benzerini tuzbiber.blogspot.com da gördüm. Sadece miktarlar farklı. İsmide aynıymış. Ben bu ismi kendim verdim zannediyordum:) Tarifini aldığım teyzede ismi yoktu. Üstü karamelize oluyor doğru tahmin:) deneyip memnun kalırsan çok mutlu olurum.

Merhaba Seda
gerçekten çok pratik 10 dakikada hazır:) güzel yorumun için teşekkürler
Merhaba Şebnem,
bende çok seviyorum acıbadem kurabiyesini, bu pastanıın üstüde acıbadem kurabiyesi ile kaplı öyle düşün. Hindistancevizi kapladığı için pek görülmüyor ama görüntü acıbadem kurabiyesi ile aynı..
sevgiler

Adsız dedi ki...

pınar merhaba
pratik ve çok şık bir pasta. dilimlenmiş halinde fındık ortaya çıkmış nefis görünüyor.

sevgiler
hesna

nilay dedi ki...

merhaba Pınar :)
siteni tesadüfen keşfettim nette dolanırken...seninle ortak noktalarımız var...bende satış pazarlama üzerine çalışıyorum...hemde haftanın 6 günü ,vee hergün 60 km yol gidiyorum :) İstanbul da olmalısın yanılmıyorsam...zaten flaşlı çekimlerinden anlamıştım gün ışığını yakalayamadığını...benim fotoğraflara bakarsan benzediklerini göreceksin :)) 'gün ışığında çekim yap' yazıyorlar arkadaşlar ama...haftanın 6 günü çalışınca bu imkansız maalesef...ancak pazar kahvaltılarında yakalayabiliyorum gün ışığını...
ilginç ve pratik bir pasta olmuş :) ellerine sağlık canım...bana da beklerim

Nilay
www.cafesardunya.blogspot.com

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hesna
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Merhaba Nilay
senin siteni keşfetmekten de ben çok mutlu oldum. Hemen ziyaretimi gerçekleştirdim zaten bu kadar ortak yön çıkınca duramadım:)
Fotoğraflara gelince aslında onlar sanatsal çalışmalar biliyomusun:) Bendeki makineyi keşfetmek biraz daha sürecek:) Ben spot ışıkları yaktıkça makine aldığı ışığı otomatikmen kısıyor.. Yani uçağımız var ama kullanmayı bilmiyoruz:) Olmadı, Spot ışık kullanmaktan vazgeçip normal çekim yapmaya döneceğim:)
hal budur:)
seni linklerime ekleyeceğim müsadenle:)
sevgilerimle
Pınar