4 Ocak 2007

ZÜRİHDEYİZ...

Ugradigimiz kitapcida Orhan Pamuk kitaplarinin neredeyse tamaminin cevirisi mevcuttu. Odul almis yazarlarin kitaplari icin ayrica bir raf daha ayrilmisti. Orhan Pamuk ise bu rafin en ust katindaydi.

Avrupa`nin bircok ülkesinde oldugu gibi Isvicre`de de hayvan sevgisi ust duzeyde... Bu kopekleri takip edelim derken cok da guzel bir caddeye cikmis olduk.
Zurih`de tramlari kullananlar arasinda kadinlarin olmasi beni sasirtti. Fotografi büyütür iseniz söförümüzü göreceksiniz.
Burasi tam bir kus cenneti..

4 yorum:

Berceste dedi ki...

Tadiniz tuzunuz pek guzel gorunuyor sofralarinizda, mutlulugunuz daim olsun!
Asagidaki fotograftaki gullerden cok daha guzelleri var da, cicekci dukkanlarinda fahis fiyatlar arasinda sıkışıp kalmislar ne yazik ki ulkemizde. UK'de 1-2 pounda bir demet gul alinabiliyorken (buyuk demetler 6 - 8 pound'u bulabiliyor) Turkiye'de tanesi bile 1 pound'dan daha fazla ne yazik ki :(
Hanimlarin tramvay kullanmasina ilk defa dogu blog'u ulkelerinde sahit olmustum. Hatta Bulgaristan'da cop kamyonu kullanan iri kiyim bir hanimi gorunce epey sasirmistim. Ama bildigim kadari ile Istanbul'da da var hanim tramvay soforleri.
Benim favorim Cam nehrinin yesil basli govel ordekleri :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben Eskişehir'de yaşıyorum. Burada da tramvay kullanan kadınlar var. Ben yurtdışını görmedim hiç ama dışarıdan gelen misafirler burasının bir Avrupa kentinden farksiz olduğunu söylüyorlar.

Hülya

Punto dedi ki...

Sevgili Pınar,
Tatile mi gittin, blog için döküman toplamaya mı? Bir gazeteci gibi gözlemlemişsin her şeyi. Kutlarım.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Berceste
burda da cok uygun gullerin fiyatlari. Ingiltere ye gore daha da uygun. Buranin para birimi Frank`i cok sevdim ben. 1 Frank= 1.1 YTL, Pound gibi 3 le carpip da carpilmiyorsun:))
Londra`da yapamadigimiz alisverisleri burda yapiyoruz. Yilbasi indirimleri de bunda etkili tabi:) Yasasin Yeniyil:)
Merhaba Hulya
Eskisehir i hic gormedim. Senin dediklerini baskalarindan da duydum. Ne guzel boyle bir sehirde yasiyorsun. Burda ki insanlara ozendim ben. Birde halkini da cok sevdim. Yol sordugunda cok yardimci oluyorlar. Almanlar ve Fransizlar gibi kompleksli degiller..
sevgiler