22 Ocak 2007

Puzzle, Kitaplar, Lezzetler ve Değirmen Evi

puzzledaki ben
Haftasonuna girmeden puzzle bitti. Hiç bitmesin istedim ama bir o kadar da çabuk bitti. Puzzle bitince içindeki köye taşınacağımı söylemiştim. Bu kadar çocuğun içinden hangisi olmak istediğime karar verdim. Pastane önünde pastaları inceleyen, yeşil mantolu, arkasını dönmüş, kırmızı çizmeli kız olmaya karar verdim:) Bundan sonra size bu köyden yazacağım...
biten puzzle
Pazar günü güneşli bir hava vardı. İstanbul'un en çok sevdiğim mekanına, Beyazıt'a gittik. Beyazıt içinde gezinmeyi en çok sevdiğim yer ise sahaflar... Aklımda sadece Orhan Pamuk'un ilk romanı olan Cevdet Bey ve Oğulları'nı almak varken, fazladan üç kitapla birlikte döndüm. Hangisinden başlayacağıma karar vermek epey güç oldu ama uzun süredir okumak istediğim "Cevdet Bey ve Oğullarına" karar kıldım. Orhan Pamuk'un biran evvel yeni bir roman yayınlamasını diliyorum... Kendisiyle tanışıp kitaplarımı imzalatmayı çok isterdim:((
yeni kitaplarım
Güneşli havada Beyazıt Meydanı başka güzel oluyor...
beyazıt-sahaflar
Cumartesi akşam ev oturmasına gittik yakın arkadaşlarımıza... Emel bizim için güzel şeyler hazırlamıştı... Kıymalı Börek'in resmini çekmeyi unutmuşum. Sanırım sevdiğim yiyeceklere odaklanmamdan kaynaklanıyor, et harici:)
Kısır
kısır
Çok pratik ve bir o kadar lezzetli bir yemek. Kolay Mantı ismini verdim ben.
kolay ama dehşet güzel patates mantı:)
Ve benim makineyi hareket ettirmemden dolayı net çıkmayan ama hafızamda çok net bir iz bırakan çeşit çeşit ev yapımı truflar...
ev yapımı truflar
Ve Şekerpare...
şekerpareeeeeeeeeee
Bu güzel yemeklerin tarifini istiyoruz Emel'den... Kolay mantıyı size hemen anlatayım. Patatesleri haşlayıp küçük küpler halinde kesiyorsunuz. Üzerine mantı sosu hazırlar gibi sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biberli naneli sosdan ilave ediyorsunuz. Hepsi bu...
aksam oturmasına bir maket yapılır
Yemekten sonra neler yapmadıkki... Ama en zevkli oyun maket birleştirmece yarışı idi. Kazanan takım biz olduk.. Değirmen evimiz çok şirin oldu... Rakip takımın maket uçağı ise bir kaza eseri yerle bir oldu;)))

Haftasonu mutfağımda da güzel vakitler geçirdim. Onları ayrı bir yazıda yayınlamak istiyorum.
Arkadaşlarımıza giderken götürmek için bir tarif ve bu akşam taaa Kazakistan'dan gelecek arkadaşım için başka bir tarif...3. tarifi de yapar yapmaz üçünü bir yazıda yayımlayacağım...

18 yorum:

Adsız dedi ki...

pınar sitenin en çok bu yönünü seviyorum...gezi,kitap,puzzle,yemeksinema :)

esma

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Esma,
sinema kısmı eksik kaldı ama izlediğim filmleri buraya yazmadığımdan kaynaklanıyor:) Çok film seyretmediğimden de kaynaklanabilir bu durum:) En son Bridget jones'un Günlüğünü tekrar seyrettim birde Uma Thurman ın romantik aşk filmini seyretmiştim ismini unuttum:)Birde Huricane ı seyrettim İsviçre'de. Yazdıkça aklıma geliyor filmler:))
sevgiler

Adsız dedi ki...

pınar kardan adamla oynayan çocuklardan biri de ben olayım mı?
harika bir meziyet bu puzzle ellerine sağlık.Bir de bu yaptığınız maket evleri nerede bulabilirim?

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Seda:)
peki sende kardan adamla oynayan çocuklardan ol:)
Puzzle yapmak bulaşıcıdır:) Eğer sana da bulaşacağını düşünür isen 500lük ile başlayabilirsin:)
Maket evleri arkadaş İngiltere'den almışdı. 1 yıldır evinde bekliyordu yapılmak için 1 saatin içinde ikisi de yapıldı. Ama internet sitelerinde de satışı var sanırım. Oyuncax.com a bakabilirsin. Puzzle satan sitelerde rastladığımı hatırlıyorum.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınar'cım eğlenceli bir gün geçirmişsin, yemekler güzel arkadaşlar güzel ee birde puzzle daha ne olsun dimi, arkadaşının ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor, işlerinde kolaylıklar sevgiler..

Behiye dedi ki...

Pınarcığım, bir kere puzzle almıştım büyük bir hevesle, evde(yani İst.)yapamayacağımı anlayınca hemen bir arkadaşıma vermiştim. Sonra o bitirip çerçeveletince gözüm kalmıştı:)) Arkadaşının yaptığı kolay mantıyı seviyorum ben. Tek kişilik kaselere koyup servis yapınca da güzel oluyor. Arkadaşının eline sağlık, size de afiyet olsun:) Sevgiler.

Berceste dedi ki...

Pinaaaar, ben bu maketlere bayildim. Nerden bulmuslar acep? Bu hafta kar gelecekmis buralara, gel hadi :)

Bocuruk dedi ki...

Özellikle makete bayıldım. Ne güzel yapmışsınız. Kitapların da çok güzel. Ben son zamanlarda hiç okuyamıyorum. Sadece gazeteleri okuyabiliyorum o da haftasonları. Özellikle Bit Palas merak ettiğim bir kitap. Okuyunca fikrini yazarsan sevinirim. Bu arada yedikleriniz de çok güzel görünüyor. Afiyet olsun canım :)

Adsız dedi ki...

Puzzlei yapip bitirmissin, tebrikler :) Benim ki hala kutuda oylece duruyor, dedigin gibi oyle gozumu karartmadan daha kucuk sayili olanla baslamaliydim ben de :) Yemekler ise nefis gozukuyor, sekerpare yapmayi denemek istiyorum bu aralar ben de. Ve Cevdet bey ve ogullari kesinlikle dogru tercih ;) Begenerek okuyacagina eminim..
Sevgiyle
Sanem

AYrica etamin yapilisi ile ilgili elimde ingilizce bisiler var, yakinda sayfama koyucam, ve senin iicn kucuk ornekler de eklemeyi dusunuyorum :)

Adsız dedi ki...

tesekkurler pinar,siteni cok begeniyorum ve muhakkak bir ziyaret ediyorum.cogu tarifi pratik bulup denedim.sagol ,takipteyim:)beyza

Punto dedi ki...

Sevgili Pınar,
Zamanının bu kadar az olduğu bir döneminde, bu tip dinlendirici şeylere zaman ayırabilme becerini kutluyorum.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ebru
eğlenceli olmayan kısımlara değinmedim. Örnek; annemi uğurlamak, cumartesi yarım gün mesai yapmak.. Ama yine de benim için güzel haftasonlarından biri idi.
sevgiler
Merhaba Behiye
puzzle çok zevkli bir iş ama bazen çok zorlayıcı olabiliyor, özellikle birbirine benzeyen 1000 parça içinde kalmışsan:)
Kolay mantıyı ben çok zevdim. Eti sevmeyen biri olarak patates benim için daha makbul oldu.
sevgiler
Merhaba Berceste
maketler çok şirin, senin diyarından alınmıştır maketler. Oxford circus civarından alınmıştır:)
Kar buraya yağsın işe gidemeyelim:) Evde oturup profiterol yapıp kitap okuyalım..
sevgiler
Merhaba Bocuruk,
maket çok şirin oldu. Çok da kolay yapımı... Takım halinde yapmak çok daha zevkli idi. Kitabı okuyup sana da haber veririm.
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Sanem
puzzle a 500lük ile başlamıştım ben ve eşimin yardımıyla birlikte yapmıştık onu bile. Ama şimdi tek başıma 1000lik bir puzzle ı bir haftada bitirebiliyorum. Herşey yavaş yavaş:) Bende minik etaminler ile başlayacağım mesela:)
Şekerpare tarifini alınca yayınlarım. Arkadaş, defalarca denedikten sonra tarifini oturtmuş.. Cevdet Bey ve Oğulları çok güzel bir tercihmiş. Elimden bırakmak istemiyorum.Keşke bu kitabı en sona bırakmasaymışım.
sevgiler
Merhaba Beyza
güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Takip edilmekteyim:)
sevgiler
Merhaba Punto
aslında zaman hiçde az değil yeterki biz zaman çalan unsurları hayatımızdan çıkaralım.Türk ailesinin en büyük belası Televizyon bunların başında geliyor. Internet de tehlike unsuru. Evde en azından bilgisayar başında geçirilen vakti minimum düzeye indirmek gerekir
servgiler

okuranne dedi ki...

iyi okumalar,eve yeni kitaplarla gelmek gibisi yok. puzzle çok şirin görünüyor. bizde bebek olduğu için puzzle' a uzun bir ara vermek zorunda kaldık.

B5 dedi ki...

Patatesli manti :)Kesin deneyecegim..
Ben boyle esimle ev oturmasi hic yapmadim, yapamadim.. Bize boyle güzel seyler hazirlayacak dostlarimizdan uzak oldugumuz icin.. :(
Bir de bize biri gelse fazla menu olusturamam hala!!! Neyle ne gider vs.. Biraz Türk kizlarinin yaninda kalip kurs almam gerek.. Tabaklara hayran kaldim.
Kitaplarinin 2/4´sini okumustum, ama yasim fazla ufakti algilamak icin bazi seyleri.. Orhan Pamuk´u ise -bahsettiginiz kitabini- tekrar deneyecegim.. Her ülkede en bas reyonda satiliyor artik üzerinde Nobelli bandi ile!

Konularin yine cok güzel Pinar.. :)

umran dedi ki...

puzzle yapmayi bende sevenlerden ama firsat bulamayanlardan biriyim.ne guzel bir aksam gecirmissiniz oyle ikramlar oyunlar...her geceniz boyle guzel olsun.sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Meral
gerçekten eve kitapla dönmek harika bir duyguydu hemde 1 yerine 4 kitap... Kitaplarımın hepsini beğenerek aldım ne güzel..
yaptığın puzzle ların resimlerini çekip bloguna ekleyebilirmisin.. Onları görmeyi çok isterim.
sevgiler
Merhaba B5
bende kesinlikle deneyeceğim, patatesli mantıyı, çok lezzetliydi, sarımsaklı yoğurt zaten herşeyi değiştiriyorbir anda:)Türkiye'ye gelirsen ben sana hazırlarım böyle şeyler, ev oturmasına gelirsiniz bize ne güzel olur:)
Benim yanımda staj yapabilirsin, Bu ramazanda özellikle epey pratik yaptım sayılır:)Neyin yanına ne gider, menü hazırlamak çok zevklidir:)
Hangi kitapları okudun. Cevdet bey ve oğulları çok güzel bir kitapmış, keşke en sona bırakmasaymışım...Orhan Pamuk'u raflarda bende gördüm, İsviçre yazımda belirtmiştim ve sevinçten deliye dönmüştüm. Çok güzel onur verici birşey... Kimbilir kendisi ne hissediyordur. Yeniden denemelisin kitaplarını..Yeni Hayat ve Kar kitaplarını özellikle..
Merhaba Umran
puzzle yaparken başka birşey pek yapılmıyor maalesef. O yüzden bende biran evvel yapıp ortadan kaldırmayı seçtim. Artık rahat rahat mutfağımla ve kitaplarımla haşir neşir olabilirim:)
sevgiler

Oyuncak dedi ki...

Harika bir yazı olmuş :)