29 Ocak 2007

LALELER & YENİ SOFRALAR

IMG_0463_resize
Punto Amca, bana çok güzel bir süpriz yapıp lale fotoğrafı ile açmış kendini tanıtım oyununu... Ben de bir başka lale fotoğrafı ile açıyorum bu sayfayı... Bahar gelecek ve İstanbul'un güzel semtleri yine lale ile bezenecek rengarenk... Büyükşehir Belediye'si bu uygulamayı çok güzel yürütüyor. Yukarıda ki laleler geçen sene Emirgan Korusunda çekmiştik. Harika bir bahar güneşinin altında en güzel lale renklerini yakaladık. Fırsatınız olursa, Emirgan korusuna mutlaka gidip envai çeşit ve renkteki laleleri görmenizi tavsiye ederim. Daha önce hiç görmediğiniz lale türlerini yakından tanıyabilirsiniz.
En güzel lale İstanbulda yetişir kampanyası ile dağıtılan 5 adet soğan ile yetişen lalelerim sarı renkte idi...

IMG_0333_resize
Eminönü'nden aldığım lale soğanları ise beyaz ve pembe renkte idiler... Lalenin en sevdiğim türü bunlar...
Img_9842_resize
Sonradan açan pembe goncaların bir çoğu açamadan solmuştu:((( Bu sene soğanlarım yeniden filiz verir umarım... Onları yakından sevmek, görmek çok güzel...
IMG_9840_resize

Bu aralar mutfakta hiç uğraşasım yok. Elimde kitabım olsun, bir de battaniyem ve ikili koltuğumuz ve ardından gelen tatlı bir uyku...
Kitaplarım da çeşitlendi, B5 ile tanışınca Almanca ve İtalyanca kitaplarımı yeniden çıkardım, zamanında öğrenip de unutmaya yüz tuttuğum bu dilleri yeniden hatırlamak ve geliştirmek istiyorum. B5 sayesinde İtalyanca'yı yeniden hatırlayabilirim... O yazıyor ben okuyorum şimdilik:)

IMG_9032_resize
Bu haftasonu farklı sofralara konuktum. İlki Cumartesi iş çıkışı iş arkadaşlarımdan Sabiha'nın evinde idi. Sabiha ve annesi çok güzel bir sofra hazırlamışlardı...
IMG_9074_resize
Bir başka sofra eltimin Pazar sabahı kahvaltısı için hazırladığı sofra idi.

Bir diğer sofra da dün akşam eski işyerimden Özlem'in ve kızkardeşinin hazırladığı sofra idi.
Resimleri bilgisayara aktarılmadığından henüz ekleyemiyorum. Menüyü sıralayabilirim en azından..
Süzme Mercimek Çorbası
Soyafilizli, Soya Soslu Salata
Sarmısaklı Yoğurt ve Kırmızı Biber Sosunda Et Sote...
Pirinç Pilavı
Cevizli Kereviz Salatası
Mozaik Pasta

Yeni bir haftaya başlıyoruz.. Hepimiz için ve bezelye tanem için:) mutlu huzurlu bir hafta diliyorum...

29 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Punto Bey'in süprizi harika bende en az senin kadar mutlu oldum..Hele de Laleler olunca..))

Birden kendimi başka yerlerde Lale bahçesinde sandım ne muhteşem olurlar hepsi bir arada olunca ve akşam güneş battıktan sonra o kapanışları yokmudur bir ömre bedeldir adeta.)Yüreğine sağlık tatlım..

Masaların ikiside çok şık ve nefis yiyeceklerle dolu,yapanların bir kez daha ellerine sağlık.Sizlerede afiyetler olsun tekrardan..

Mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın.

Punto dedi ki...

Gerçekten geçen yıl belediye iyi iş yaptı. Her taraf, yollar lalelerle bezendi.Emirgan harikaydı. Senin lale fotoğrafların da çok güzel. Bir de uzun ömürlü olsalar. Aylarca kalsalar öyle açmış durumda. Eee..Nadide olunca biraz nazlı oluyor bizim laleler.

Berceste dedi ki...

Aklima cocukken cok sevdigim Kamuran Akkor'dan dinledigimiz Laleler sarkisi geldi :) Ben de laleler acinca cooook seviniyorum. Her yer renk renk onlarla doluyor, icimiz, gonlumuz aciliyor... Evde yetistirmen de cok hos, balkonun senlenmis ne guzel. Ben de Atilla'nin taci denilen bir lale ekmistim oturdugumuz eve yeni tasindigimizda, her sene bahcede bana gulumsuyorlar bahar geldiginde...
Bir de Punto amcanin dedigi gibi uzun omurlu olsalar, her guzel sey gibi onlarinda da omru kisa :(

Adsız dedi ki...

Merhaba,
B5'te görünce ziyaret edeyim dedim :) lalelere bayılırım bende evde bakayım dedim, çiçeklere bayılırım da. Çok güzel lalelerin.

SOfraya bayıldım nefis gözüküyor her şey.

Dil konusunda ahhh aahhh ne desem bende çabuk unutanlardanım, ama bazı şeylerden sonra ilk iş dil kursları olacak :)

sevgiler

Gazoz Agaci dedi ki...

heyooo..
ben de bissürü lale soğanı aldım amsterdamdan, sitenin bahçıvanı ekti sağolsun, şimdi gözlerinin içine bakıyorum, azcık çıktılar toprağın üztüne.sabırsızlıkla bekliyorum açmalarınııı :)

B5 dedi ki...

Istanbul´u simdi daha cok merak ettim. Az önce de baska bir blogda okudum evde bu tarz cicek yetistirdiklerini. En kisa surede ben de deneyecegim hicbirsey anlamasam da ciceklerden :)

Mi fa piacere vederti studiare di nuovo "Italiano"..

Bocuruk dedi ki...

Laleler çok güzel. Misafir olduğun sofralar da öyle. Hazırlayanların ellerine sağlık. Canım sana mail attım ve telefonlarımı verdim. En kısa zamanda tanışabilmek dileğiyle :)

Sevgiler,

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Canım bebeği tahmin ettiğimi yazmıştım ama tebrik etmeyi unuttum sanırım. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım :)Kendine çok ama çok iyi bak.

Sanem dedi ki...

Laleler cok guzel, yemekler icinse soyliyecek soz bulamadim, resmen yutkundum.

Adsız dedi ki...

Pınar'cım haberi okuyunca çok sevindim inan, sende bizim gruba dahil oluyorsun diye. Allah tamamına erdirsin, sağlıklı doğsun inşallah, kendine iyi bak bu aralar fazla yorulma emi, bebişe iyi bak , sevgiler...

hilal dedi ki...

pınarcım sofralar harika.. ama laleler dahada harika.. evde hiç çiçek yetiştirmedim, laleleri nasıl yetiştiriyorsun, hangi mevzimde dikiliyor, her mevsim olurmu,, küçük küçük böcekleniyormu?.. bilgi verirmisin ? sevgiler..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Gül Hanım,
Ne güzel herkes laleyi seviyor, lale zaten sevilmeyecek çiçek midir, toplu halde ne güzel dururlar..
size de güzel bir hafta diliyorum
Merhaba Punto Amca
evet keşke aylarca kalsalar o şekilde laleler ama onları özel yapanda budur belki, güzelliklerini yılın belli zamanı bütün ihtişamıyla sergilemeleri. Belediye lale projesini çok güzel yürütüyor. Bu sene de aynı başarıyla devam eder umarım.
Merhaba Bocuruk,
en azından aynı soğanlar senelerce açabiliyorlar ya, bu çok güzel.. Lale sevenler çok:) Az kaldı 2-3 ay daha sabredelim, açarlar.
Merhaba Çilekli Pasta,
bir lale sever daha ne güzel.. Bende sabırsızlıkla bekliyorum açmalarını...
dil konusunda umarım vakit bulup geliştirme fırsatın olur
sevgiler
Merhaba Gazozağacı,
lalelerin açınca onları bizimle paylaşmayı unutma olurmu, tabi ki resimlerini:)
sevgiler

Merhaba B5
sen İstanbul'a gelmedin mi daha önce? Çok şaşıracağım eğer öyleyse:)
Lale yetiştirebilirsin sanırım, ordaki iklimi bilmiyorum ama Aralık'da soğanları eker isen baharda mis gibi lalelerin olur.
Certo, che ti capisco:) Grazie molto mille. Speriamo, durante la settimana lavoro Italiano:) mi piace studio con tua.
Una domanda. Di che segno sei?

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Bocuruk
mailini aldım teşekkür ederim:)
tebriklerin içinde teşekkürler, tecrübeli anne olarak sana da sorularım olacak ilerleyen vakitlerde:)
sevgiler
Merhaba Sanem
çok teşekkür ederim:)
sevgiler
Merhaba Ebru
sizin grub derken anneler grubuna mı yoksa hamileler grubuna mı:)
Benim gibi başka hamile olan arkadaş var mı? Onlarla tanışmak istiyorum:)
sevgiler
Merhaba Hilal,
lale soğanlarını Aralık ayında ekmelisin, Nisan ayında güzel lalelerin açarlar..Her mevsim ekilmiyor ve çiçek vermiyorlar maalesef, dışarda soğuk yerde dursunlar, açık havaya alışkındır laleler,
bu sene benimkilere bir göz atayım, filiz verip vermediklerine. böceklenme yapmazlar
sevgiler

Adsız dedi ki...

pınarcım şimdi okudum anne olacagını.ay o kadar heyecenlendımki anlatamam.Seni tanımıyorum ama bu haberin beni çok heyecanlandırdı. Allah saglıklı bir evlat nasip etsin.Darısı başıma:) bende 18 aylık evliyim.
Betül

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım,
Bebek haberini şimdi yorumlarda öğreniyorum. Tebrik ediyorum. Geçen haftalarda da başka bir Pınar'ın hamile haberini almıştım. Sıra bizlere geldi galiba:-))) Çook tebrikler tekrar. Öpüyorum. Pınar

B5 dedi ki...

Istanbul? Anneannemin anneannesi dahi Istanbullu(soyadi kanunu öncesi), Anne tarafim.. Ama su son seneler ve su an nasil bilmiyorum.. Cunku TR´de yasamiyorum.

Il mio segno? : Gemelli :)

nilay dedi ki...

Pınar'cım ;
lale fotoğrafların harika...geçen yıl eğitim için gelmiştim İstanbul'a...Havaalanından Taksime gidene kadar yol kenarlarında hayran kalmıştım İstanbul'un lalelerine :) gerçekten harikaydı...lale çok güzel bir çiçek...İzmir'de menekşe ekiyor belediye en çok...aslında İstanbul belediyesi daha iyi yapıyor bu çevre düzenlemesi işini...
Sofralar da harika görünüyor ;)

sevgiler

umran dedi ki...

ne guzel resimler ve sofralar oyle.
sevgiler

Hülya dedi ki...

Pınarcığım,hala bu koca dünyanın küçücük hali karşısında ki şokumu atlatmış eğilim.Eşim bile hayret etti.Süper birşeydi.Çok güldüm..
Sen de yemek yeme ve yapma konusunda bir değişiklik yok herhalde.Umarım çoook keyifli bir süreç olur seninkisi ve bezelye tanenin çilek olduğu günlerin de haberini alırız inşallah...Çok öpüyorum;)))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Berceste
seni arada kaçırmışım, benim de Manolyam şarkısı geldi aklıma şimdi.. Benim güzellll Manooooolyam....
Bizim evin girişinde kocaman saksılar var ama doğru düzgün çiçek görmedim işlerinde, onlara ekilse ne güzel olur laleler karşılar bizi apartmandan girerken çok güzel olurdu. Hemen yönetici ile konuşayım bunu:)
sevgiler
Merhaba Betül,
bebekleri çok sevdiğinden olabilir mi heyecanın:) Bana öyle geldi sanki, darısı tüm bebek isteyenlerin başına:)
sevgiler
Merhaba Adaşım:)
sıra sana gelmiş gibi gözüküyor. Biz pınarlar kulubü olarak bu sene bebeklenmeye karar verdik, seni de aramızda görmek istiyoruz;)
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba B5,
en kısa zamanda bir İstanbul gezisi düzenlemelisiniz eşinle.. Bahar mevsimi lalelere bezenmiş Güzel İstanbul'u gezmek için çok güzel bir vakit...
sevgiler
Merhaba Nilay
İstanbul Belediyesi Lale ekimini çok güzel yapıyor. Bir anda mücize gibi İstanbul'un en güzel köşelerinden laleler fışkırıyor, sizler kadar biz İstanbullular da şaşırıyoruz:)
sevgiler
Merhaba Ümran
çok teşekkürler
Merhaba Hülya:)
dünya büyük aynı zamanda çok küçük:) Ortak çıkan tanıdıklarımız bunu gösteriyor. Gelip de İstanbul'da kaldığın 13 milyon kişi içinden 2 kişiyi benimde tanımam çok ilginç ötesi benim içimde:)
Bezelyem artık fasulye oldu:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınar'cım anneler grubu demek istemiştim, sevgiler..

Adsız dedi ki...

pinar tebrik ederim cok sevindim,Allah tamamina erdirsin insallah,
Emiran korusundaki laler ise benim icin inanilmaz,ben o korunun dibindeki Emirgan lisesinde okudum orta okulu ve liseyi:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ebru
evet anneler grubuna geçicem bende, çok ilginç geliyor bana. Sanki hayat anne olmaktan önce ve anne olduktan sonra diye ikiye ayrılıyor gibi, ve ben tam o çizginin üstündeyim şimdi, karmaşık duygular
Merhaba Hülya
teşekkür ederim, duaların için teşekkürler. Emirgan lisesinde okumak çok büyük ayrıcalık. Eskiden de lale bahçesi varmıydı bilmiyorum. Şu anki Emirgan korusu baharları bir harika..
sevgiler

LaMa dedi ki...

Sevgili fasulye'nin mustakbel annesi :)
Biliyor musun buyuk yegenim dogdugunda ona bezelye diyordum hatta zamanla aile buyukleri bile oyle demeye baslamisti.Lise yilligimda arkadaslar bezelyenin teyzesi diye yazmislardi;)

Ya sen-ve berceste tabi ki-simdi kizacaksin belki okumuyorsun yadiklarimi diye ama bakindim bulamadim Hulya ve senin ortak tanidik sahislarin oykusunu:( Lama sevgin adina mini de olsa aciklama sey ettirebilir misin aceba :)))
Hoscakaliniz

SEDA dedi ki...

Pınarcım günledir aklımda bir türlü fırsat olmadı,seni çok tebrik ediyorum canım.Allah tamamına erdirsin sağlıkla, mutlulukla...

Seda
tarifname.blogspot.com

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Lama
ne güzel tesadüf:) Benim de ilk aklıma gelen bezelye benzetmesi idi:)
Yok kızılacak birşey yok çünkü başka yere yazmamıştım. Hemen yapalım açıklamayı yabancı sayılmazsın( daha ismini bilmiyoruz o ayrı:) Hülya'nın İstanbul gezisinde yanında kaldığı çifti ben de tanıyorum hem de yakından:) Ama bunu sonradan konuşuruken farkettik. İşletme Mühendisi olduklarını söyleyince, belki tanıyorumdur dedim, nerede çalıştıklarını söyleyince ben direkt cevabı yapıştırdım:))
İşte budur:)
Belki seninle de tanış çıkarız biraz ipucu versen:)
sevgiler

LaMa dedi ki...

Peki Hulyayla bu konusmalar nerde gecti?gercek hayatta onunla da mi tanistin?ooo sen de ben haric herkesle tanistin bacim ya:D

adimi soylesem zaten hemen taniyip tanimadigini farkedersin cunku 2 ismim var ve ikisini de kullaniyorum ve degisik bir kombinasyon oldugunu soyleyebilirim; naciye saziye gibi mesela:P

en son yazinla ilgili,sen resim cemiyorsun bari bay Klube cekseydi cok merak ettim ozellikle muffinler!
Guzel bir hafta dilerim Klube ailesine:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Lama,
Hülya ile bu konuşmalar sanal ortamda gerçekleşti:) Henüz tanışmadık ama bu gidişle yüzyüze de tanışıcaz sanırım:)
Seninle de tanışacağım günler yakındır. Ajanlarım izini sürüyor:)
Bay Klube'de meşgul bu aralar, kendi oyuncakları ile oynuyor:) Bilgisayar a sürekli birşeyler yaptırıyor:)
Lama ailesine de güzel bir hafta dilerim.Haftanın sonuna gelmişiz, birde güzel bir haftasonu dilerim o zaman:)
sevgiler