8 Ocak 2007

BİR MASAL ÜLKESİ LIECHTENSTEIN

İsviçre, Avusturya ve Almanya arasında kalmış minicik bir ülke.. Göstermelik de olsa krallık sistemi yürüyor hala... Belki masal ülkesi gibi görmemdeki sebeplerden biri de bu, Kralının ve Kraliçesinin olması... Vaduz ve Schaan'dan yukarı doğru çıkıp Kral'ın Şatosunu görüp, dağlara doğru çıkmaya devam edince ve bu dağ eteklerine yayılmış köyleri görünce evet dedim bir masal ülkesine geldik...
Karşımızda dağlar...
Bu kliseyi size nasıl anlatsam... Klise kapısının yanındaki düğmeye basınca kapılar otomatikmen açıldı.. Korkak adımlarla içeriye girdik. Belki Notre Dame kadar heybetli değildi ama şimdiye kadar gördüğüm kliseler arasında en güzeli, en bakımlısı idi. Bizden başka klise de kimsenin bulunmaması çok ilginçti, içeride mumlar yanıyordu, birileri sanki bize emanet bırakıp da gitmiş gibiydi. En çok da kendi ayak sesimizden ürktük, birazdan birileri çıkıcak ve ne işiniz var burda diyecek gibi:)))

Kralın şatosuna giremedik ve ben büyük hayal kırıklığına uğradım:( Geri dönüşü başka yoldan yaptığımız içinde şatonun resmi de yok:( Bu kıvrımlı dağ yollarındaki ahşap evler çok güzeldi...

Birde bütün plakalar siyah renkte idi... İlk önce makam arabası zannetim. Sonra baktım bütün arabaların plakası siyah renk üzerine beyaz yazılı.. Liechtenstein'in uluslararası trafik kodu FL. Neden LI değilde FL diye merak ettim ve açılımının Fürstentum Liechtenstein olduğunu öğrendim. Fürstentum, Almanca'da Krallık demek...
Liechtenstein hakkında daha geniş bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

18 yorum:

Gazoz Agaci dedi ki...

selam Pınarcım,
Sen kaç gündür oralardasın yaw? Bayaa uzun bir tatil yapmaya karar verdiniz galibaa, Türkiye özledi sizii ;)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Selam:)
bu sabah döndük aslında:)
ama fotoğraflarla bu haftayı daha geçiririm gibime geliyor:) Daha getirdiklerimi göstericem size:)))))

Punto dedi ki...

Güzel yerler, güzel fotograflar. Devamı sanırım "az sonra".

Adsız dedi ki...

merhaba Pınar
öncelikle hoşgeldiniz.
geziniz çok güzel geçmiş anlaşılan.resimlerde harika.burası gerçektende masallar ülkesi gibi.
dağlar, köy muhteşem görünüyor.

hesna

www.mordeniz.blogspot.com

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Tatilinin çok geçmesine çok mutlu oldum inan senin adına..İsviçre'yi bende çok severim benim içinde harika bir ülkedir canım..
Güzel paylaşımların için de çok çok teşekkürler..Bu arada senin ve ailenin yeni yılını kutlayıp tüm güzelliklerin seninle olmasını diliyorum..

Güzel bir hafta olsun senin için canım..Sevgilerimi gönderiyorum..

nilay dedi ki...

Hoşgelmişsin Pınar :)
harika yerler harika fotoğraflar. Bol bol gezmişsin anlaşılan. Gezmek muhakkak yaramıştır o zaman sana :)

sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınar hoşgeldin. Çok güzel yerler gezip,görmüşsün. Özlettin kendini. Tariflerini bekliyorum. Sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Hoşgeldiniz canım :) Harikasın, çok güzel kısa kısa anlatıp çok da güzel fotolar koymuşsun. Getirdiklerini de merak ediyorum. Yakında göreceğiz sanırım :)

Unknown dedi ki...

Sevgili Pinar Hosgeldin ne zamandir akiyordum yoktun...Allah icine sindirsin guzel guzel gezmissiniz.Umaarim tatil donusu eve adapte olabilrisin:)

Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Punto Amca
daha çok yer var gezdiğimiz ve fotoğrafladığımız ama gelir gelmez işlere koşturduk, bir fırsatını bulup düzenleyince onlarıda bir ara eklemeyi istiyorum.

Merhaba Hesna
daha sırada başka fotoğraflar var. Masallar ülkesinde geziye devam:))sevgiler


Merhaba Gül Hanım
yeniden yorumlarınızı görmekten dolayı çok mutluyum. Bir ara blog işinin tadı kaçtı gerçekten çünkü damak tadımız yoktu.
Tüm güzel dileklerim sizin için..
sevgiler
Merhaba Nilay
hoşbulduk:) Gezmek bana yaradı, eneji topladım, yeni pasta fikirleri kafamda dolaşıp duruyor sürekli, misafirleri çağırmaya başladım bile, cuma, cumartesi pazarım doldu:)

Merhaba Ebru
hoşbulduk. Bende size tarif verebilmeyi çok istiyorum. O yüzden mutfakta çalışmaya biran önce başlayacağım inşallah.
Ama bu ara başıma bir iş aldım. Onu da ayrıca paylaşıcam sizinle..
Ama merak etmeyin çok tatlı zevkli bir iş:))

Merhaba Bocuruk:)
Hoşbulduk:)O kadar çok foto var ve bilgisayar başında geçirebileceğim vakit o kadar kısıtlıydıki ancak kısa kısa olabildi:)Getirdiklerimi bu akşam fotoğraflayıp yarın sizinle paylaşmak istiyorum:)



Merhaba Gülenay
Hoşbulduk:) Eve adapte olacağa benziyor. Tatil dönüşü evimde bol bol vakit geçirmek isterim. Yengeç olarak evimi çok sevdiğimden heralde.. Tabi evimin en sevdiğim köşesi mutfak ile diğer sevdiğim köşesi puzzle masam arasında mekik dokuyacağım bir süre:)
sevgiler

kalimeero dedi ki...

Pinar, tum Isvicre yazilirini zevkle ve heyecanla okudum, resimlere bayildim. Ben de gitmek istiyorum ben de ben de:) Ne guzel yerler masallah. Dunyanin derdinden tasasindan kopuk bir utopya sehir gibi duruyor. Daha cok kar resmi isteriiimmmm.:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Kalimero:)
Bende gene gene gitmek istiyorum:) Her yılbaşı zamanı orda olsam:)
Kesinlikle ütopik bir şehir gerçekten... Daha çok kar resmi eklemeyi bende isterdim ama maalesef Hiç kar yok. Sadece yüksek köylerde azar azar..
sevgiler

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım, Burası hakikaten adeta bir masal ülkesi. Rüyadaymışım gibi okudum yazını. Resimler de harika çıkmış. Pınar

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Adaşım
Masal ülkesinden gerçekler ülkesine geldik. Bu masal bitmeseydi:(

zuhre dedi ki...

Siteniz cok güzel bayıldım.Masanız, cicekler ve sitenin iceriği duru,güzel ellerinize saglık

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Zühre
çok teşekkür ederim güzel yorumların için:) Bana moral verdin
sevgiler

Deniz dedi ki...

merhaba bız de bugun ordaydık. Bır kac blogda Satoya gıremedık bıze denk gelmedı kapalıydı dıye okuyunca ben de sankı zıyaret edılebılen bır yer sandım da kapısına kadar gıttım. Guvenlıkcılerle gulustuk adamlara megerse bızım gıbı bır cok tursıt gelıyormus satoyu gezmek ıcın. Orası hıcbırsekılde zıyaret edılemeyek bır yer zaten ancak dısardan gorebılırız ozel kullanım halınde ;)) bır de bızı de geldıgımız yoldan dondurmedıler de yukardakı yoldan gıtmemeızı rıca ettılker. hatta o daracık tek yon ucurumlu yolda karsı yonden baska bır araba ıle karsılastık. maceralı oldu bızım ıcın ;)

fotografturk dedi ki...

Bu calismalarinizi fotograf paylasim sitesinde görmek isterdik..
http://www.fotografturk.com/