31 Ekim 2006

KESTANE KEBAP VE PATATES PİZZASI

Bayramda memleketleri İnebolu'ya giden eltimler ve anne&babamız gelirken bir sürü nimet ile döndüler. Kestaneler, mantarlar.. Doya doya kestane yedik. Bunca kestaneyi ne yapıcaz diye bana sordular. Bende bir araştırıym size dönerim dedim:) Malum bir Kestane Etkinliği olmuştu.. Bir sürü güzel tarif olacağına emindim.. Henüz o tariflerden birini uygulayamadım. Bence en güzeli sade hali.. Yani Kestane kebap olanı.. Fırın tepsisine çentik atılmış kestaneleri atıp, az miktarda da su ilave ediyorsunuz. Fırında pişiriyorsunuz..Dibindeki su sayesinde daha kolay pişiyor ve nemli oluyor, kurumuyor. Sıcakken yiyebildiğimiz kadar yedik:) Kalanlarıda daha sonra mikrodalgada ısıtıp yiyeceğiz. Kestane şekeri için yaptığım araştırmalarım sonucunda Has Mutfak'ın sahibi Emine Hanım'ın tarifini uygulamaya karar verdim. Bakalım kestane şekeri sonucunda nasıl tarifler çıkacak ortaya:) Tabi kestane şekerini sabırla ve başarıyla yapabilir isem:) Devamı ilerleyen günlerde..


Yolculuk dönüşünde eltimleri ve kayınvalidemleri yemeğe çağırdım. Yoldan direkt bize geldiler yani.. Onlar için iki çeşit çorba yaptım.. Kızılcık tarhanası ile şehriyeli tavuk suyu çorbası.. Malum havalarda artık soğumaya başladı. Benim çok sevdiğim salçalı sebzeli bulgur pilavı ile Hatice'nin tariflerinden Patates Pizza'sını yaptım. Baharat olarak sadece kekik ekledim.. Fırından önce tencerede pişirirkende azar azar su ekleyerek pişirdim. Dibine tutuyordu çünkü. Belki tarifte su unutulmuş olabilirdi. Patates sayısınıda 5e çıkardım. Bu tarife az miktarda salçada eklenebilir.

Ve bunların yanına turşu çeşitleri ve güzel bir çoban salata. Salata'ya nar taneleri ekledim. En üsttede örgü peyniri rendeledim. Yanlarına turp dizdim. Ama resmini çekemedim.. :)
Herkese güzel bir hafta diliyorum..

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu an keşke kestane olsada yesek dedik arkadaşlarla, nefis çıkmış resim...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hesna
keşke yakın olsanız da ikram etsem, o kadar çok kestane varki:)tepsiyi görüyorsun ya kocaman:)
sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım kestaneler o kadar güzel ve lezzetli çıkmış ki canım çekti biraz yollar mısın bana :))
Hoşça kal canım.

elma kurdu dedi ki...

inebolu ile yazdıklarınızı okuyunca yorum yazmadan yapamadım,biz iki yıldır ineboludaydık bu yıl temmuz başında eşimin tayini kastamonuya çıktığı için şimdi kastamonuda oturuyoruz ama çok sevdiğimiz arkadaşlarımız ineboluda olduğu ve bayramda memlekete(uşak'a) gidemediğimiz için bayramı ineboluda geçirdik yağışların ardından havalar düzeldiği için ineboluda yer gök mantardı ben gerçi pek kanlıca yiyemiyorum ama mantarlar nefisti doğrusu. bilmiyorum siz ineboluya gittiniz mi ama ben ineboluyu çok sevdim doğası harika çok güzel bir sahil kasabası nette ineboluyla ilgili bişeyler görmek beni çok duygulandırdı, sevgiyle kalın mutlu yarınlar

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
kestaneler den seve seve ikram ederim:) şu teknoloji ilerlesede yazıların yanına bir tabakta yaptıklarımızdan ekleyebilsek:) oda olur bir gün
Merhaba Elma kurdu:)
ineboluya 2 yıl önce gitmiştim ve hayran kalmıştım. El değmemiş bir kasaba.. Deniz kenarında şirin mi şirin, çarşısı bambaşka güzel.. pazarına gitmiştik:)
çok güzel fotolar var oraya ait..
bu sene bizde gidecektik eşimin ailesiyle birlikte ama benim ailem geleceği için İstanbul'da kaldık. Bayram yemekleri de çok güzeldi..Dediğin gibi bu sene mantar doluymuş her yer. Orda mantardan gözleme yapmışlar, kahvaltıda çevirip yemişler.. İstersen sana mail atabilirim inebolu fotoğraflarını..

Ferhanca dedi ki...

Pınar,sizde bizim gibi çizmişsiniz ,hem çabuk pişiyor ,yemeside kloy oluyor...kestane şekerlerini bekliyoruz......sevgiler..FERHAN

Berceste dedi ki...

Ben de isteriiiiimmmmm !!!!!
Bir hainlik daha yapmis Pinar :)
Tamam burada var kestane, kiraz yapragi gibi degil yani ama Inebolu'nunki baskadir degil mi?
Benim de cok sevdigim insanlar var Inebolulu ve Kastamonu'lu. Simdi oralarin adi gecince ahh bir etli ekmek olsa da yesek dedim yani !

Hulya dedi ki...

ne yazarsan bir ahh cekiyorum.simdide kestane,zaten ferhanin sitesine yazdigin yorumu gormustum ,bir cuval kestanemi demistim!!burdada var ama deli gibi pahali.sanirsin icinde altin var.cok gzuel gozukuyor yaptiklarin,ellerine saglik..

Damak Tadı dedi ki...

Pınar'cığım,
Tatlım olmuyor böyle hani bize,bak burdan bakıp bakıp iç geçirmekten ne hallere düştüm..Bundan sonra sana gelen misafirler bize de uğrasınlar şöyle bi soluklansınlar sonra sana gelsinler..Bak o zaman sen gör neler neler geldiğini bizlerden.))İşin şakası tabiiki de afiyetler olsun canım,mutlulukla bizler içinde yiyin.Patates pizzanda muhteşem gözüküyor ellerine sağlık..
Kısaca sayfan yıkılıyo tatlım..Yanaklarından öpüyorum..Sevgiyle kal

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ferhan
dediğin gibi bu şekilde çok kolay açılıyor kestaneler, artık vakit ayırıp kestane şekerlerini yapsam çok iyi olacak. her akşam kestane kebap yemekten yakında bıkacağız:)
Bercestesi
bende çok seviyorum inebolu ları helede bi tanesi varki çok sevgili kocam:) Konya'nın değilmiydi ya etli ekmek:)
Hulya Merhaba
kestane fiyatları buradada uçuk. Helede pişmiş olanları grla alabiliyoduk. Şu an kestane cennetinde gibiyiz:)) Bütün blog sahiplerini yetecek kadar kestane var gercekten, çuvalla geldiği doğru:)
Merhaba Gül Hanım
ya ben birşey yapmıyorum ya masumum ben.. Ben esas o Apfel Kuchen İle Nuss Kuchen e takıldım.. Sayfana bakıp bakıp iç geçiyorum.. En iyisi iç geçirmeyi bırakıp mutfağa girip yapmak değilmi:) Evde uzun zamandır tatlımız yok zaten( 3 gündür:)) bu akşam güzel bir apfel kuchen iyi gider:)

Berceste dedi ki...

Konyanin da var, ama Kastamonu'ya ait olan da meshur, sen sor bilir erbaplari :)

Adsız dedi ki...

Selamlar ben Ayşe
Sevgili arkadaşım Pınar'ın yaptıklarını tadabilme şansına sahip insanlardan birisiyim.Sadece görünüşleri değil kendileride bir o kadar lezzetli oluyor. Ellerine sağlık arkadaşım ,sen yap bana getir ben zevkle yerim. Kahveler benden:)

Papatya dedi ki...

Kestaneye bayılırım ben de :)
Kestane sekeri tarifini de bekliyoruz artik...
sevgiler,
Papatya

gülşen dedi ki...

merhaba patates pizzayı 1 2 saat önce tencerede pişirip bekletsek,servise yakın kaşar serpip fırınlasak lezztte değişiklik olurmu?

Pınarın Kulubesi dedi ki...

gülşen tencerede olmaz gibime geliyor. Fırında patatesler ezilmeden diğerlerine bulaşmadan güzelce pişiyor. Tencerede yapmak istediğinde patatesler karıştırırken ezilecek, diğer malzemelere de bulaşacaktır. Fırında karışma ve ezilme olmadan güzel bir görünümle çıkıyor.
Lezzetlerinde nasıl bir farklılık olur bilemiyorum. Tencerede hiç denemedim.

gülşen dedi ki...

sizde ilk etapta tencerede yumuşayana kadar pişirmedinizmi patatesli harcı,sonraki fırın aşamasına kadar demek istemiştim altını kapattıktan sonra fırın aşamasında beklese kaşarı serpip servis zamanına yakın fırınlasak demek istemiştim sanırım anlatamadım,ilginiz için teşekkür ederim ayrıca.