14 Ekim 2006

İRMİKLİ PRENSES TATLISI



Bu hafif tatlıyı bugün gelecek iftar misafirlerimiz için dün akşamdan hazırladım. Tarifi de pastacı 'dan. İsmide aynen bu şekilde geçiyor. Pastanın daha işlemlerden geçmesi gerekiyor. Üst süslemesi için fındık kullanacağım. İftar masası fotoğrafları ile birlikte servis edilirken fotoğrafını bu akşam misafirler gittikten sonra kısmetse eklerim:) ama şimdi tarifini vereyim..

Ben iki ölçü yaptım. Büyük dikdörtgen borcamı kullandım, ve 15 dilim çıktı.

Malzemeler:
  • 2 lt süt
  • 12 kaşık irmik
  • 24 kaşık şeker
  • 1 paket kakaolu bisküvi(bunu tek ölçü kullandım. Borcamı bir sıra kaplıyor.)
  • Fındık yada ceviz kırığı
  • üstü için kakao

Yapılışı: Süt, irmik ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Normal Muhallebiye göre daha geç oluyor koyulaşması..

Bu karışımın yarısını borcama dökün. Bir sıra bisküvi dizin, üstüne fındık yada ceviz serpiştirip tekrar kalan karışımı dökün. Soğuduktan sonra üstüne süzgeç ile kakao serpin. En üstüne yine ceviz yada fındık kırığı serperek servis yapın...

Not: Dilerseniz bisküviyi de iki paket kullanıp iki sıra halinde dizebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

6 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Pınar, tatlı nefıs gözukuyor. Bende bunu pişirdikten sonra bır paket kremşanti ile çırpıyorum.kakaoulu bıskuvi ile döşuyorum. selamlar. FERHAN

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ferhan,
pastanın umarım lezzetide güzeldir. Dediğin gibi şu an çok sade geldi bana, kremşanti ile daha güzel olur kesinlikle.. 2. yapışımda petibör bisküvi yerine eti nin koyu kakaolu kalın bisküvisinden kullanıcam. Pastacı da onu kullanmış daha yeni farkettim:)
sevgiler
Pınar

Hulya dedi ki...

bu tatli daha basit haliyle sadece irmik sut ve petibor biskuvi haliyle ogrenciyken en cok yaptigimiz tatliydi.tabi oyle ustune findik fistik kream santi falan nerdeee?

ellerine saglik

Berceste dedi ki...

Bu benim kurtarici tatlim yafu, bayilirim ben buna, ama bizim tarif 8 kasik irmige 16 kasik seker ve 1L sut seklinde. Ben elmalari minik minik dogruyorum, tarcinla karistirip uzerine bu irmikli tatlinin yarisini dokuyorum, findik ya da ceviz dokuyorum, kalani ilave ediyorum, sogutuyorum,sonra ters cevirip servis yapiyorum. Her yigidin yogurt yiyisi farkli iste degil mi :) Sen Bayram tatlisi icin acele ettindi, bugun de yayinlamamissin, ne is ???

Pınarın Kulubesi dedi ki...

:)
Merhaba Hülya
tatlı yapmayı çok seven ben öğrenci iken hiç tatlı yapma deneyimim olmadı. Keşke yemek tatlı hepsi ile uğraşsaymışım öğrenci iken.. Hem sağlıklı beslenmiş hemde güzel vakit geçirmiş olurdum..

Bercestecim, hatırlattığın iyi oldu, unutmuşum:)hemen ekliyorum tarifimi:)
tarifte 1 lt süt, 6 kaşık irmik 12 kaşık şeker ben 2 katı yaptımdı..hafif bir tatlı oldu şekeri artırılabilir..
senin uyguladığın şekli ile de deniycem bakalım tarifi elmalar filan. güzel olmazsa senin kuşlara yediririm:)

Damak Tadı dedi ki...

Pınar'cığım,
Böylede güzel olmuş canım ellerine sağlık..Afiyetler olsun şekerim..Sevgiler..