3 Ekim 2006

PUZZLE KOLEKSİYONUM :)



Sizleri puzzle koleksiyonum ile tanıştırmak istiyorum. Evimin en güzel köşelerine yerleştirilmiş bu puzzle ların birer de küçük öyküsü var..

İlk yapılan puzzle ile başlıyalım. Eşimin daha askerliğe de gitmeden öylesine aldığı binlerce şeyden bir taneside bu puzzle imiş. Bir gün çıkardı ortaya. Bak böyle birşey var yapmak istermisin diye. Ve öyle başladı bu telaş:) Puzzle ın muhteşem dünyası, kendini kaptırıp parçaları birleştirmekten başka şey düşündürmemesi... Puzzle parçaları arasında geçen tutkulu anlar :) Eşimle önce ben bulucam yarışı yapardık. Eksik parçayı ilk kim bulacak ve son parçayı kim tamamlayacak:) Bu resimdeki şato Almanyada imiş, Nuchweistein Şatosu gibi birşeydi ismi.. Pek güzel bir manzarası olmasa da bizim ilk göz ağrımız oldu..

500 parçalık puzzle dan sonra bizi kesmedi deyip 1000 parçalık bir puzzle aldık hemen. Bir sürü çeşit arasından o kadar zor beğendikki, ama çok güzel bir seçimmiş dedim hep. Severek aldığım için severekde birleştirdim parçalarını.. Böyle bir bahçeye sahip olmayı ve yuvarlak, demirden oymalı bir masam ve yine demir işleme saldalyelerim olmasını çok isterdim. Bu tablo bana bu düşümü hatırlatır hep ve mutlu olurum. Düşlerimizin olması güzel şey...

Bir sabah yağmur bardaktan boşanırcasına yağıyordu ve ben arabayı sürerken içimden geçirdim, kazalarda hep yağmurlu havalarda olur diye, çok geçmeden arabama arkadan çarptılar, bana çarpana da arkadan çarpmışlar, Ona çarpana da. En arkadaki halk otobüsünün şöförü benden başka 2 aracı daha zincirleme kazaya ortak etmişti.. Neyseki maddi hasardan başka birşey olmadı. Derken sigorta karşılama işlemleri için bütün kazazedeler fotokopi çektirecek bir yer aramaya koyulduk, ben bir süre arabadan inmeyip bekledim. Daha sonra fotokopi işi uzayınca kendimde indim, iyikide gitmişim. Ufak bir kırtasiye dükkanında bu güzel puzzle ı buldum. Ben çok sevdim, eşim pek sevmedi, sevmeyincede yardım da etmedi:) Ben severek tamamladım. Çerçeveletmeye götürürken üst kısmı dağılmıştı. Tekrar orda birleştirirken 2 parça yer değiştirmiş ve çerçevelenip eve geldikten sonra farkettim:)

Sıra geldi bu anne-bebek puzzle ına, açıkcası bu puzzle ı ilerde hamile olduğum vakitler yaparım diyerek almıştım. Sonrada bebeğin odasına asmayı düşünmüştüm. Ama dayanamayıp erkenden açtım kutuyu. Geçen kurban bayramının son iki günü evdekiler ile oturup bunu yaptık. Yine yağmurlu havalardı. Şu an salonumuzun gözdesi.. Bu tablo huzur veriyor bana..

Şimdiye kadar puzzle larımı görerek dokunarak oyuncakçılardan almıştım. İnternetten biraz araştırma yapınca çok güzel ve çok daha fazla çeşit olduğunu farkettim. www.yapbozdeposu.com dan bu puzzle ı uzun kararsızlıklardan sonra aldım. Adı: Fairy with Kitten( Kedicikli Peri) idi. Çünkü balerin ayakkabılı kızımızın şeffafa yakın beyaz kanatlarıda var..Eşimde çok beğendi ve çabucak yapılan bir puzzle oldu dolayısıyla.. İlerde eğer bir kız bebeğimiz olur ise onun odasını süsleyecek. Şimdilik bizim pembe boyalı yatak odamızın duvarlarında...

Böylece evimizin her köşesine birer puzzle serpilmiş oldu. Ve en güzel puzzle a sıra geldi. Sevgili Feride abla tarafından yapılıp ev hediyesi olarak gelen bu harika puzzle da sıra. Helenistik dönemin masallarından çıkan bir tablo gibi.. Evimizin ilk puzzle ı idi...Ve diğerlerinin de gelmesini sağlayan da oydu. Puzzle birleştirmek, Feride Abla'dan bana da geçen bir tutku oldu. Şu an bu tutkuyu frenleyip, kitap okumaya ağırlık verdim. Çünkü puzzle, dağınık parçalarla beni beklerken kitaba elim gitmiyor. Ama yakınlarda panoramik bir puzzle ile karşınıza çıkabilirim:)

16 yorum:

Hulya dedi ki...

sabir ister bu is,tebrikler sana

Berceste dedi ki...

Kumlarin arasina bir igne dusurdum, bulmama yardimci olur musun :D

Fotograflarini cok cekistirdin herhal, buyumeyecegim, i ih yerimde oturacagim diyorlar haber edeyim dedim...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ne işin var iğne ile senin minik kuş:)
Fotoğrafların büyümediğini farkettim ve notu sildim daha fazla kimse okumadan:) Large boyutta yükleyince böyle oluyor. Medium yüklemek gerekiyor sanırım.
Yemek haricinde birşey eklediğim için mutluyum:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülya,
Ben aslında çok sabırlı sayılmam ama nedense puzzle ın her bulunan bir parçası o sabrı yeniliyor.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülya,
Ben aslında çok sabırlı sayılmam ama nedense puzzle ın her bulunan bir parçası o sabrı yeniliyor.

Pinar dedi ki...

Inanmiyorum ne kadar sabirlisiniz! Ama cok guzel olmuslar, kendi eserinizmis gibi. Ben olsam ovunurdum uzun zaman, bakin boyle kocaman yapbozu tamamladim diye. Cerceveler de cokyakismis. Eve tablo almaya gerek kalmamis. Sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Adaşım:)
bende ilk zamanlar övünüyordum, gelen misafirlere tanıtıyordum illaki ama şimdi onların duvardaki varlıklarını bile unuttum. Artık misafirlerin onları farketmesini bekliyorlar sessiz ve sabırlı..Sanırım tabloların yerlerini değiştirme zamanı geldi:)

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Bu iş sabır ister istemesine,bir de sonucu düşünmek varya işte o bambaşka bir güzellik ve heyecan katar insanın içine ne zaman bitecek, nasıl olacak, nereye assam, bitince ayyy arkadaşlarım beğenecek mi işte bu soruları düşünürken ne sabır ne zaman bakarsınız ki bitivermiş.Çok da güzel olmuşlar hemde en güzellerinden..Ellerine,gönlüne sağlık..Evinizin duvarlarında ne de güzel dururlar baktıkca ne de mutlu ederler sizi değil mi..Sevgiyle kal..

Evren Yasa dedi ki...

ben de bir yapboz manyagi olarak birincisini ve sonuncusunu cok begendim, ne guzel boyle bir hobiniz var!

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Damaktadı,
güzel yorumun için çok teşekkürler.. Bu arada ben yeni puzzle almak için bakınır oldum bile:)
Merhaba Evrenbal,
ne güzel bir yapboz severle tanışmak:) Sende Belçika'da yaşıyormuşsun.. Yorumu hemen senin sayfana geçip orada yazıyorum. Aynı parkı gezmiş olmak çok güzel..:)

Yesim dedi ki...

Yaşasın bir yap boz sever daha : ) ben de çok seviyorum, genelde yağlıboya resimlerin puzzle rını yapmayı daha çok seviyorum. Son bitirdiğim puzzle ı hala çerçeveletemedim, onu da asınca hemen yenisini alıp başlicam inşallah....

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Yeşim
hoşgeldin, ne güzel bir yapboz sever daha:) ben bütün yaptıklarımı çerçevelettim, zaten onları çerçeveletip asmak için yapmıştım:) bende bu ara panoramik bir puzzle bakıyorum. Evin hall ünde tam karşıya, sende yayınlasana puzzle larını görmeyi çok isterim

Yesim dedi ki...

Pınarcım, aslında yaptığım iki puzzle ı sitede yayınlamıştım, oraya bi bak istersen.
http://yesiminmutfagi.blogspot.com/2006/05/haftasonu-mahlepli-poaayeni-template.html
http://yesiminmutfagi.blogspot.com/2006/09/tava-brei.html

Gazoz Agaci dedi ki...

Merhaba,
Ben de sizin gibi bir puzzle düşkünüyüm. O kadar çok puzzle yaptımki zamanında, artık evimde asacak duvar kalmadı. Puzzle konusunda bir site daha tavsiye edebilirim size : www.hobievi.com.
Kolay gelsin :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba:)
yaptığınız puzzle ları görme şansım olabilirmi çok mutlu oluyorum tamamlanmış bir puzzle görünce. Bu ara bir puzzle ihtiyacı duyuyorum zaten, www.hobievi.com a bakıyorum hemen
sevgiler

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Pınar,
Benimde en buyuk zevklerimden biri Puzzle yapmaktı, fakat yaptıklarımı evimde asacagım yer kalmadığı için artık hediye etmek dışında yapamıyorum malesef.Bizim de eşim ile aramızda bir iş bölümü var;o parçaları kendi belirlediği kategorilerine göre ayırmayı seviyor, ben de o kategorilerden uygun parçayı arayıp yerleştirmeyi:) En büyük başarim sadece 4-5 ayrı renk tonundan oluşam hemde 2000 parçalılk puzzle i bitirebilmek oldu. Eğer haa ilgileniyor isen ben puzlle larımı www.hobievi.com dan seçiyorum, bir de yolum düşerse Eminönünde çok ucuz satan bir amca var, ondan aıyorum.

Sevgiler,

papatyadunya.blogspot.com