6 Ekim 2006

PROFİTEROL

Geçen sene kar yağdığı bir gün eşim işine gitmeyi başarmış bense işe gidememiş evde kalakalmıştım. Evde bütün gün ne yapacağımı düşündüm. Kitap okudum. İnternete girdim ama daha bir sürü zaman vardı akşama. Bende profiterol yapmaya karar verdim. Birçok işlemde olsa hem vaktim boldu hemde akşam eşime güzel bir süpriz yapmış olacaktım. Acaba tutarmı yapabilirmiyim diye şüphelerim de vardı. Akşam eşim geldi ve o akşam tüm profiteroller yenilip süpürüldü:) Bende tariften memnun kalınca özel misafirlerime yapar olmuştum. Sonra bir gün Meliha arkadaşıma gittiğimde halasının yaptığı profiterolü çok beğendim. Siz nasıl yapıyorsunuz diye sorduğumda şok oldum. Çünkü o kadar pratikti ki ve aynı lezzeti yakalamışlardı. Hatta itiraf edeyim çikolata sosu daha güzeldi(Çünkü hazır Dr.Oetker kullanmışlar:))

Yapımı normal profiterol yapılışından çok daha kolay ama profiterol ile aynı lezzette. Tek yaptığınız profiterol topları hazırlamak yerine kırılmış etimekler kullanmak. Meğerse ben boşuna uğraşıyormuşum profiterol toplarını pişirmek ve içlerini doldurmak için. Hiçbir şekilde ayırt edilmiyor.

Tarife geçiyorum..

KOLAY PROFİTEROL
Malzemeler:
1 paket etimek

Krema :
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 poşet toz krem şanti

Çikolata sos: Hazır çikolata sosu(2.5 su bardağı süt ile hazırlanıyor). Çikolata sosunuzu kendiniz de yapabilirsiniz. Kakao, süt, şeker ve nişasta ile.. Am Dr Oetker in sosu çok ideal bunu tarif için.

Vanilya ve krem şanti hariç malzemelerle kremanızı koyu olana kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyanızı da ekleyip mikser ile çırpın. Böylece içindeki pütürler kaybolacaktır. Ilıyan kremaya toz krem şantinizi ekleyip mikserle çırpın. Etimekleri geniş bir kaba (oval geniş borcamlar olabilir) kırarak ekleyin. Her bir dilimi yaklaşık 4e bölmelisiniz. Kremayı mikserle çırptıktan sonra soğutmadan etimeklerin üstüne dökün. Kremanın etimeklerin arasına girmesi için salata harmanlar gibi karıştırın.
En son çikolata sosunu hazırlayıp ılıttıktan sonra bu karışımın üstüne dökün. File badem,fındık yada hindistancevizi ile arzunuza göre süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

4 yorum:

Hulya dedi ki...

super rrr,bende etimek alir almaz denicem.

Pinar dedi ki...

Olmaz ben pismis topladan yapilanini hicbirseye degismem :)

Berceste dedi ki...

Eh gelince bir gun ikram edersin, deneyebiliriz umarim :p

Bu arada sayfa tasariminda tembellik ediyorsun, gozumden kacmadi degil yani !

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Mutlaka dene Hülya, kısıtlı vakitlerde özellikle kurtarıcı ve gösterişli bir tarif..
Adaşım Pınar, senin için pişmiş toplardan olanın tarifini de ekleris:)

Hoşgeldiniz Kuşlar Ülkesinin Kraliçesi:) ikram ederis tabi gelin yeterki:)
kalpli mini tart fotolarımı ekledim işte.. daha başka birşeye gerek yokki:) linklerin listesi ise ok onu ekleyeceğim. Eve gidip pek ilgilenemiyorum bu aralar. Dün 12 kişilik masamız iftar misafirleri ile doluydu. Ancak iş yerinde yapabildiklerim ile kısıtlı kalıyor.