18 Ekim 2006

İFTARLARDA GERİYE SAYIM BAŞLADI 3:)


Geçen haftasonumu Cumartesi gününü atlayarak anlatmıştım. Yarım günlük iş mesaim dışında bir iftar davetim vardı.Yemeklerden biraz uzak durmak istemiştim ama Ramazan ayında olduğumuzdan birde yemek&sofra işlerine düşkünlüğümden yine dönüp dolaşıp yemek konusuna geldik yine.. Misafir olarak, Memleketten arkadaşımın anne ve babası( arkadaşım İzmir'de çalışıyor, o yoktu iftarda:) karşı komşumuz geldi. Birde eşimin anne ve babası.. Büyükler çok güzel anlaştılar.. İftar ın ardından müzik şenliği başladı. Karaoke ile şarkılar türküler söyledik. Eşim org çaldı, ben 2 türkü söyledim:) Misafirlerimiz memnun, biz memnun güzel bir akşam geçirdik..
İftar soframız eşimin annesinin yardımlarıyla çok zengindi. Benim gidip misafirleri evlerinden almam gerekiyordu ve çok az vakit kalıyordu geriye..
Eşimin annesi o kadar kısa süre içinde o kadar yemeği nasıl yaptı şaşırdım. Eve geldiğimde gözlerime inanamadım:) İşte Yaptıkları:

Etli Yumurtalı Ispanak,


Zeytinyağlı Pırasa,

Kırmızı Biber&Havuçlu Mantar Kavurma,

Su böreği,


Etli Tepsi Güveci (Ben böyle isim verdim:) Çok leziz olmuştu resmini çekmeyi unutmuşum:(

ve Hoşaf. Bana geriye sadece Pilav ve Salata kalmıştı. Birde masayı hazırlamak, onuda zevkle yaptım:) Tatlıyıda bir önceki akşamdan yapmıştım,
Sütlü İrmik Tatlısı


ve ne eksik kaldı? Hadi bulun bakalım:)

Tabiki Çorba evt doğru bildiniz yada bilemediz:)Daha önce bahsetmiştim. Karşı komşumuz Arnavut Göçmenleri diye.. Çorbayı, Ferhunde Teyze gelip kendisi yaptı sağolsun. Ben daha önce yaptığımda bu lezzeti yakalayamamıştım. Göz kararının ve el alışkanlığının ne kadar önemli olduğunu gördüm bir kez daha. Bu yüzden bu çorbanın tarifini yeniden yazmaya karar verdim. Çok güzel bir çorba, doyurucu ve nefis..

ARNAVUT ÇORBA

Yapılışı: Kişi Başına 1 yemek kaşığı tepeleme un ile 1 yemek kaşığı yoğurdu çırpma teli ile az bir su ile çırpın. Suyu tamamen göz kararı ekleyeceksiniz çorbanın koyuluğuna göre ama unutmayın bu çorba gayet koyu yapılıyor ve öyle lezzetli oluyor. Muhallebi kıvamında bir çorba olması gerekiyor. Ocağa alıp azda bir sıvıyağ ekleyip pişiriyorsunuz. Hafif kaynmaya başlayınca 3 diş sarmısağı tuz ile ezip yarın limon suyu ile karıştırıp çorbaya ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. En son üstüne bol sıvıyağda(fotoğrafta görüldüğü üzere-yaklaşık yarım su bardağı) toz kırmızı biberi hafif yakıp çorbanın üstüne döküyorsunuz. Servis ederken çorbadan ve yağlı kısımdan kepçeyle alıp servis yapın.

Servis yaptıktan sonra üstünede hafif çevirdiğimiz sucukları ekleyin.


Afiyet Olsun:)

Ve işte tüm bu güzel yemeklerin birleştiği bereketli soframız..

10 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Gerçekten harika bir sofraymış. Hepinize afiyetler olsun. Az kaldı iftarlarımız da :( 5 akşam kaldı. Allah tekrarını nasip etsin inşallah...

Berceste dedi ki...

Senin hizin beni yoruyor yahu... Imece usulu olmus, yapanlarin, yayinlayanlarin ellerine saglik :) Bu arada o pideleri gozume gozume sokmak durumundamiydin, bak simdi neeeerden bulacagim ben el memleketlerinde pideyi...Pakistanlilar Hintliler sagolsunlar, bazi ekmekleri benziyor ama ayni degil iste :((( Ramazan'i kesinlikle orada yasamak lazimmmmm !!!
Daha iki ay var ama buradakiler Christmas telasindalar, her bayrami da onlarin kutladigindan daha coskuyla kutlamak lazim !!!

Adsız dedi ki...

Pinar yaaa
bu sofrayi goren senin klube'de diil satoda filan yasadigini sanar:))
kayinvalidenin kiymetini bil ne guzel mamalar yapmis oole,benimki d eburda olsa yapardi heralde ama burda yok:( kimse yok zaten burda..acilar icinde bi alam var sadece...iyy ne arabesk oldu...bosver ya okumadan sil bu yorumu

Adsız dedi ki...

Ne hoş bir sofra yapanların ellerine yüreğile sağlık...Ramazan bitiyor (


Selam&sevgiler....

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Bocuruk
evt dün akşam 1 iftar daha geçti ve geriye 4 kaldı.. Ramazan nasıl geçti anlamadım ben..Her sene böyle oluyor. Allah tekrarını nasip etsin amin..
Bercestesi,
geçen gördüm Zuhal'in Karnavalında pide yapmış tarifini veriyodu. Üşenmede yapıver evciginde.. :) Ramazan ne gurbette oluyor, ne de tek başınaysan.. İftar telaşı bambaşka güzel burda.. Hepberaber sofraya oturup top sesini beklemek bambaşka..
Ya ben o christmas telaşını çok merak ettiğimden bu yılbaşı İsviçre'ye gidiyoruz ya.. Ama üzüldüm şimdi o vakit Türkiye'ye gelmekten bahsediyosun ben yokken:(
Bu bayramı şimdiye kadar olmadığı kadar coşkuyla kutlamaktan yanayım. Bir fikrim var, ben çoğu geleneği dahi unuttum. Eski bayram geleneklerinin bulunduğu bir yazı varmı kimsede.. Çocuklara mendil veremeyiz ama ne biliyim mesela bayramda hanımlar kocalarının elini öpermiş eskiden biliyomuydunuz..
Hoşgeldin Lama,
ya bak şimdi beni ağlatican, istersen kayınvalidemi oraya yolluyayım ne dersin;) sanada bol bol yemek yapıversin:) Yedikçe kurtul acılarından.. Benim kayınvalide yemek yaparken kendini kaybeder, sonra nasıl tüketeceğimizi şaşarız onca yemeği eşimle:)Bende kendimi tatlı-pasta yaparak kaybetmek istiyorummm..
Sende Hoşgeldin Serin Mavi
hemen sitene geçiyorum ve seni daha yakından tanıyorum inşallah.
Ramazan bitiyor ama bayram geliyor dimi, pazar kahvaltıları geliyor, gün içerisinde çay kahve içme keyfi geliyor, think positive:)

Damak Tadı dedi ki...

Kayınvalidenin ellerine sağlık,kıymetini bil herzaman.İlerde sende ona çok güzel sofralar hazırlarsın inşallah.Masa harika görünüyordu herşey dört dörtlük olmuş adeta.Afiyetler olsun.Pınar sesin güzel demek söylediğine göre,merak ettim doğrusu.))

Senin ve ailenin kadir gecesini kutlayıp allah dualarınızı kabul etsin canım.Sevgiler

Adsız dedi ki...

selam pinar! ben bir kac aydir hic kacirmadan senin (ve baskalarinin. ben tam bir blog-hastasi oldum) blogunu okuyorum. az önce tesadüfen dilegin blogunda yilbasinda isvicrede berlingene gelecegini okudum. ben 30 senedir isvicrede (hemde berlingene cok yakin) oturuyorum. genelde civardaki türkleri tanirim. acaba halanda benim bir tanidigimmidir? ismini sorsam bana kizmazsin umarim.... sevim

okuranne dedi ki...

pınar,

bir kaç kitap önerebildim ancak bugun. ada hasta diye gecikti. tekrar yazmayayım burada. bi ara bakabilirsin sanırım benim blogdan.

sevgiler

Ferhanca dedi ki...

yemekler mutiş afıyet olsun.pırasa çok cazip geldi sende salça koyuyorsun bellı bende salça eklrım .sevgıler FERHAN

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Damak Tadı
sesimin güzel olduğunu söylerler:) Sizinde yaklaşan Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Ailenizle sevdiklerinizle mutlu huzurlu lezzet dolu bir bayram geçirmenizi dilerim.
Merhaba Sevim:)
kızmam tabi neden kızayım. Hemen sıralıyorum isimlerini:)
Sakine Hala
Saliha Hala
Osman&Müge Çifti(Sakine Halanın Oğlu ve gelini)
Torunlar Serdar ve Sevda:)
Daha tanıdık çok orda..
Nevin Hanımlar var bide.
Gelince görüşüyoruz o zaman:)
sevgilerimle
mail adresim pinar.unal@gmail.com bana yazabilirsin..
Merhaba Meral
hemen sayfana geçip kitap listeme bakıyorum. :) En son Adalet Ağaoğlu'nun kitabını aldım. Listeyi görmek için heyecanlanıyorum:)
Merhaba Ferhan
Pırasayı ve daha bir çok zeytinyağlıyı salçalı severim mutlaka.. Özellikle pırasayı.. Bir tek yeşil fasulye de salça yerine bol bol domates kullanıyorum. Domates kullanılamayanlarda ise salça:) Heralde Malatyalı olmanın etkisi.. Renksiz yemek yemeyiz biz:)