10 Aralık 2007

MAMMA

Dede ve babannemiz geldi. Can çok sevinçli.... Boynunu da yavaştan tutmaya başladı artık. Ama hala ellerinin farkında değil, ben ellerine zorla birşey tutturmaya çalışıyorum. Bu arada fotoğraflar hep gülerken ki halleri, mızmız halleri daha çok ama onları saklıyoruz:)

İşte yaptığım pratik tatlı mamalar...
Sevilerek tüketilen; Baharatlı, pekmezli, portakal aromalı kek
Pratik Tarif; Sütlü İrmik Pastası- meyve sosu ile birlikte...
Ama dede ve babannemizin getirdiği mamaların yanında benimkiler hiç kaldı. Doğal ve lezzetli bir çok ürün. Can torun henüz yiyemiyor ama ben yedikçe o da nasiplenir elbet.

Ertesi gün de kuzen Alp 5 yaşına girdi. Annesi gene evi bir güzel süslemişti. Benim pasta planlarım biraz ıslandı. Ganaj krema pastayı kaplamaya yetmedi. Tadından yinmez kıvamında idi ama görüntü süslerle kotarılmaya çalışıldı. Pandispanyayı Müge'nin damalı pasta tarifinde anlattığı şekilde yaptım. Hatta biraz da kırmızı gıda boyası kullanıp pembe bir pandispanya elde etmiştim. Buraya kadar çok başarılıydı. Kremalama kısmında acemilik yaşadık. Kuaförden gelip son anda yapılmaya çalışıldığından toparlama fırsatı da olmadı. Ancak Can'ın hatırına bizi mazur görürler yine de diyerek pastayı alıp yola çıktık kuzene doğru.

Bunlarda Gönül yengemizin el hünerleri,

İçi damla sakızlı muhallebi üzerinde eritme çikolata, meyve ve krokanlar ile tart

Meyveli ve damla çikolatalı 5.yaş pastası...
Tarifleri pek yakında...

7 yorum:

Yasemin dedi ki...

YOK YOK BU KADAR LOKUM OLUNAMAZ!! ay ben senin gulusunu yerim!! o tombik yanaklarini isiiriiimm ayyyyyyyyyyyy!!! pastalari felan bosver ayy bu varken baska tatlimi gorur gozummmm! :)
( bu arada yeniden biseyler yapmaya basladin yaa vallahi bravo be pinarim :) ben bebek olunca kendimi 6 ay kapatmayi dusunom :P )

Yaren dedi ki...

Güzel pastalarin var ama minik hepsinden tatli,cok güzel gürlmüs,insanin resme dokunasi geliyor,masallah.Güezl bir kare yakalamisiniz.Allah bagislasin:)
Güzel pastalar icinde ellerine saglik sahane onlarda.

Ayşegül dedi ki...

ya ben o gülüşü yerimmmmm... maşallaahhh.....

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor ama Can'ın bakışları pastalara fazla baktırtmıyor:) maşallah. Alp'in doğum günü kutlu olsun, nice mutlu yaşlara...

Bocuruk dedi ki...

Hah tamam bak tavsiyeler üzerine nazar bocuğu çok iyi olmuş. İnsanın sevdiklerine nazarı değebiliyor. Maşaallah Can da sevilmeyecek gibi değil ki:) Pınar Can sana ne kadar çok benziyor. Gülüşünüz bile aynı:) Babası kızmasın sakın:))
Doğumgünü menünüz çok güzelmiş. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Alp' in yeni yaşı kutlu olsun.
Sevgilerimle...

Ayça dedi ki...

merhaba,
ağzım sulandı doğrusu. Ellerinize sağlık.
tarifleri bekliyorum.

Adsız dedi ki...

İki çocuk annesi olarak aynı heyecanla bu minnoşun dudaklarını yiyebilirm :) Maşallah kuzunuza.
Büyütmüşsünüz :) İnanın bana en tatlı zamanlarınız. Çünkü ancak agu diyebiliyor. Henüz dil pabuç kadar olmadı :) Emziriyorsunuz, emiyor. Ben bu yemeği yemem henüz diyemiyor :) Neyse gözünüzü korkutmayayım. Devamı blogumda...

www.calisananneolmak.blogspot.com