18 Aralık 2007

Anneler Buluştu...

Geçtiğimiz cuma gününden başlamak üzere taze nefesler aldık. İlk nefesi Ayça ve Asya ile aldık. Beni kırmayıp, davetimi kabul edip geldiler. Ayça ve Asya ile daha önce Amerikan Hastanesinin doğum öncesi eğitiminde tanışmıştık. Asya ile eğitimlere katılıyorduk biz. Ayça ise Erin'i alıp gelmişti ziyarete. Erin uslu uslu çocuk arabasının içinde oturmuş bakınıyordu. Çevresinde benim de dahil olduğum bir hanımlar ordusu oluşmuştu hemen. Ayça ile Erin'in bu birlikteliği çok hoşuma gitmişti, anne-oğul gezintiye çıkmışlardı. Benim idealimde ki görüntüydü. Evde dört duvar arasında değil, dışarda hayatın içindelerdi. Ben de böyle olacaktım. Dönem olarak şansız bir vakte geldik Asya ile ben. Kış bebeği olmuşlardı Efe ve Can. Ama artık kış olsa da 3 aylık olduğu için Can'a ve kendime daha fazla şans tanıyorum. Asya da aynı şansı Efe'ye verip atlayıp geldi Efe ile. Yetti mi hayır yetmedi bana, isterdim ki hava güzel olsun, karşıda ki parka gidelim, biraz da orada vakit geçirelim. Hava kapalı ve de yağmurlu olmasın, saat 4 olunca kararmasın da güneşli olsun ve onlar gidene kadar aydınlık kalsın. Onları tanımaktan çok mutluyum. Can adına da mutluyum. Şimdiden 2 arkadaşı var ilerde oynayabileceği. İlk tanışmayı yaptılar bile...

Bu da evimizin genel görünüşü, 3 çocuklu bir evin halini merak edenlere. Çok da dağınık sayılmayız hani.

Not: Efe nerede diye merak ederseniz, annesinin kucağında yüzü kapalı uyumaya çalışıyor. Her bebeğin uyuma tarzı birbirinden farklı, Efecik de böyle uyuyor.


Akşamada Can'ın bir başka arkadaşı Azra geldi. Azra bu hafta kırkını dolduruyor.

Can'ın uykusu gelmiş burda yüzünü ovuşturuyor. Azra ise yeni uyanmıştı.

15 yorum:

AsYa dedi ki...

bizde mutlu olduk efenim size geldiğimiz için..tanışdığımız için..otlu kek için:))
Heee Efe yüzü kapalı uyumuyo:)) Camdan çok ışık geldiği için yüzünü kapadım ben:))
Resimleride hep oğlum uyurken çekmişiz :((

Bocuruk dedi ki...

Taze anneler:) Hepiniz çok tatlısınız. İlk bebeğimdeki ilk aylarımı hatırladım sizlerle. Allah bağışlasın hepsini. Şansları açık olsun. Allah anneli babalı büyütsün. Çok dilek geçti içimden fotoğraflara bakarken ancak bu kadarını yazabildim. Vaktim az şantiyeye çıkacağım şimdi:(
Pınar'cığım öptüm seni ve Can' ımı.
Sevgilerimle...

AycA dedi ki...

Pınarcım esas biz teşekkür ederiz davetin için sen üzülme havalar biraz düzelsin gezeriz bol bol yakında oturuyoruz :) biz biraz yaz anne/bebeği olduk o bakımdan şanslıydık .. ama şimdi de büyüdüğü için sorun olmuyor.. seni tanıdığıma böyle yakınen memnun oldum .. bol bol görüşmek üzere..:)

Ferhanca dedi ki...

Canım, bebekleri anneli babalı güzel günlerde büyütün.
Merak etme bir gün geliyor vede hiçbir şey dağılmıyor o zaman insanın içi fena oluyor .bırak istsdeği kadar dağılsın ne güzel.
bayramınız kutlar güzel ,mutlu, sağlıklı ,umut dolu günler dilerim .Canınıza iyi bakın çok öpün .torba yanaklardan beim ve kızım için öpün .sevgiler, selamlar.

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzurlu bir bayram diliyorum...Sevgiler....

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ayca'ya da yazdigim gibi.. Coook tatli cikmissiniz:) Ev de gayet guzel ve dogal :) Yasanmislik hissi alamadigim mekanlar bana soguk geliyor:) Sizinkisi simsicak, cocuk kahkahasi kokuyor :))

Baharda ve yazin bol bol gezersiniz insalalh:)

umran dedi ki...

Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir bayram diliyorum.

Unknown dedi ki...

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan kurban bayramın kutlu olsun... Ailen ve sevdiklerinle daha nice bereketli, sağlıklı ve huzurlu bayramlar dilerim…

Yasemin dedi ki...

ay ne gusel.. az kaldi bende bebisimi dogurem bu gruba katilcem :) 4 cocuklu bi ev olcek yanee :P canim pinarim hayirli bayramlar bidenem, caninla beraber!

ebrulitatlar dedi ki...

Pınar'cım ailenle ve sevdiklerinle birlikte huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmeni dilerim. Sevgiler...

LaMa dedi ki...

Hayirli Bayramlar Pinar,
Canl ile ilk bayram dgil mi? el opmelere gidersinzi bol bol paralra toplarsiniz insallah ;)

Adsız dedi ki...

merhabalar pinar hn ben de gurbette bu aralar dogum yapmak uzere olan bir anne adayiyim ve iki konuda sizin ve arkadaslarin mumkunse yardimlarini rica edecegim insanin uzaklarda malum yardima cok ihtiyaci oluyor.Birinci olarak idrar iltihabi yuzunden doguma kadar dusuk bir antibiyotik kullanmam(10 gundur kullaniyorum daha oncesi cok ilac verdiler fajat fayda etmedi antibiyotige gectiler) soylendi kullaniyorum fakat cok tedirginim aranizda hamilelginde idrar benzeri sorunlar yasayanlar varmi birde kaynanam yanimda ve adetleri oldugu icin surme cekecegeni bunun iyi gelecegini soyluyor limon ve tuza batirarak karari bana birakti bende kirmak istemiyorum ama cok tedirginim burdan bununla ilgili bulgileri olanlar varsa cok rica edecegim.Saygilarimla Kolay Gelsin.
ukrayna-merya

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Merya
antibiyotiği çekinmeden kullan derim. Çünkü idrar iltihabın düzelmezse normal doğum sırasında bebeğe zararı olur. Ben 4. aylıkken kullanmıştım sinüzit için antibiyotiği. Çok şükür bir şey olmadı. İlaç kullanımı ilk 3 ayda riskli deniliyor. Sanırım son aylardasın o yüzden için rahat olsun. Bahsettiğin adeti hiç duymadım. Antibiyotikle de düzelmez isen dene bence.
Sevgiler

Gönül dedi ki...

Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki 'pause' düğmesine dokunun... Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar...

Chocolatecan dedi ki...

maşallah ne kadar büyümüş, büyümüş bi de abi olmuş...
mutlu, huzurlu ve hepbirlikte nice bayramlarınız olsun inşallah, iyi bayramlar :)