28 Eylül 2007

BİZ NE YAPTIK?

Yorumlarınızdan yola çıkarak, birazda kendi hislerimizi katarak evde kalmayıp dışarı çıkmaya karar verdik. 1 haftamızı tamamladığımız gün, önce benim için doktor kontrolüne sonra da Kanyon açık hava alışveriş merkezine gittik. Açık havada biraz dolaşıp evimize döndük. Kanyonda geçirdiğimiz süre içinde 3 kez emzirme odasını kullandık. Emzirme için her gidişimizde en az yarım saat kaldık. Sonuncusunda da altını değiştirmek için gittik. Yani toplamda Kanyon'da geçirdiğimiz sürenin yarısı emzirme odasında geçti diyebilirim. Can'ımız öyle kolay kolay memeyi bırakmıyor, tam bir meme bağımlısı, burnu değer değmez de gözler yumuluyor ama memeyi bırakmıyor, ağzından çekmeye çalışınca hemen bir hüppp yapıp tekrar çekiyor içeri.
Doğduğunda ben odaya çıktıktan biraz sonra getirdiler Can'ı ve kan testi dışında da almadılar hiç. Gelir gelmez meme aranıyordu, ağzı sağa sola gidiyordu, hemen emzirdim ama süt yoktu sanırım. Can emdikçe geldi sütler. Sarılık olunca da sık sık emzirdim. Şu an sarılık sadece gözlerinde kaldı. Bol bol altını kirletiyor. Bezini her açışımızda bir de ortalığı sulamaya başladı, baştan aşağı üstünü değiştirmek zorunda kalıyorum. Bunun için türlü çareler aradık ama yine de kıyıdan köşeden üstünü ve ortalığı ıslatmayı başarıyor altı açıkken. Bunun için bir çare varsa lütfen paylaşın!
Kucakta olmayı çok seviyor, emzirdikten sonra bile sepetine yatırılınca hemen bızırdanıyor. Ben de hemen alıyorum kucağıma, büyükler alıştırma diyorlar ama güven duygusunun gelişmesi için beni yanında hissetmesini istiyorum. Daha bir hafta öncesine kadar anne karnında idi, kolay değil bir anda boşlukta hissetmek kendini, kucağımda olmaya hakkı var diye düşünüyorum.
Göbek kordonu 1.haftasında düştü, gece altını değiştirirken bir baktım göbek kordonu düşmüş içerde duruyor. Saklıyoruz...
Hiç bir iş yapamıyorum, geçen gün bir kek çırpayım dedim, 3 kez ara vermek zorunda kaldım. Dün iftar için yemeği zor hazırladım, devamını da eşim getirdi. Uyuduğu aralarda biraz evi toparlamaya çalışıyorum. Bazen de onunla birlikte gündüzleri ben de uyuyorum. Süt için dinlenmek gerekiyormuş. Bir de evin her odasında büyük şişelerle su bulunduruyorum. Özellikle emzirirken susuyorum ve bol su içiyorum.
Bugün de parka gittik güzel havadan istifade ederek. Ana kucağı denen koltuğun içinde iken hiç sesi çıkmıyor, arabasının da sarsıntısı sanırım beşik etkisi yapıyor ve hiç uyanmadan geri döndük bugün neredeyse.

Şimdilik bu kadar diyelim, Can ile bu kadar yazabildiğime şükrediyorum. Bu arada bu güzelim kurabiyeler, bugün bizi ziyarete gelen Sevgili Gülriz ablamızdan. Kurabiyeler nefisti, yine dayanamayıp yedik bir tanesini... Hepsi cicili bicili farklı şekil ve renklerde idi. Üzerlerinde Hoşgeldin Can yazan patikleri çok sevdik. Çocuk arabası figürü de çok güzeldi. Güzel hediyeleri için çok teşekkür ediyoruz Gülriz ablamıza...




31 yorum:

Punto dedi ki...

En iyisini yapıyorsun Sevgili Pınar. Büyüklerin lafına aldırma, kucağından indirme. Bizim Mete'yi şimdilerde kucağına alabilirsen alda görelim. Çocuk sevgi ile büyümeli. O sevgi de koku ile, temasla, öpücükle geçiyor.
Armağan siyah beyaz fotoğrafı çok seviyor gördüğüm kadar. Onu da kutluyorum.

Adsız dedi ki...

Benimde 2 oğlum var.Altını temizlerken,küçük havlulardan bulundururdum.Hareketlendiğini gördüğüm an üstüne örterdim ve kazaları önlerdim.Bizimki doktorunu bile ıslatmıştı...Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Punto Amca
bizimki de 1 yıl sonunda Mete gibi olacağına göre şu an kucakta durmasında bir sakınca yok gerçekten:)
Siyah beyaz fotoğrafları ben de tercih ediyorum açıkçası, çocuk fotoğrafçılığı için çok uygun geliyor. Pürüzler kalkıyor ve daha güzel bir görünüm sunuyor.

Merhaba Suzan Hanım,
son denememiz kağıt havlu üzerineydi ama ben altını değiştirirken babamız o işi pek beceremedi ve Can gene bulmuş bir atış noktası. Haftaya babamız işe başlıyor tek başıma bu alt değiştirme işini ne yapıcam bakalım, bir havluyu da biz feda edicez sanırım.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu arada galiba beni hatırlamadın.Ayşemin doğumgününde beraberdik.Bana Suzan hanım demene gerek yok,sevgiler....

sade kahve dedi ki...

Öncelikle Anne ve bebesini Allah nazardan korusun. Pınarcığım İbrahim Oğlum da böyle nişanlar yapıyordu tecrübem şu şekilde bezinin cırtlarını açtıktan sonra bezi hemen aşağı indirme yani bezin oynar elindeki kısmını pipisine duvar gibi yap zaten açtığın anda rahatlama hissiyle hemen yapacağı için beze yapmış olacak ve bu işlem hemen bitiyor inan umarım işine yarar. Sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Suzan Abla seni hatırlamaz mıyım, tabi hatırlıyorum. Suzan Abla daha uygun olur sanırım. Beni yorumlarınla hiç yalnız bırakmadın, çok teşekkür ederim. Tekrar biraraya gelebilmek dileğiyle
sevgiler

Merhaba Zerrin,
tavsiyene uyacağım. Üstünü baştan aşağı değiştirmektense bu yöntem çok daha iyi, zamanla öğreniyoruz:)
sevgiler

munevver dedi ki...

Pınar'cığım, kucağa alışma diye bir şeyi kabul etmiyorum. Yıllar öne bile, her iki oğlumu da kucağıma aldım hep. Eşim de öyle, biz kucağa almaktan korkmadık hiç.Anne çocuk iletişimi kucakta daha iyi oluyor.

Bir de bir şeyi hatırlatayım. Herkes bir şey önerecek sana. Senin mantığına hangisi uyarsa onu uygula. En doğrusunu Can ve sen beraberce bulacaksınız.

Sıvı alımına dikkat ediyorsun değil mi?

Kolaylıklar sana. Biraz daha geçsin, emme aralıkları artacak. Şu anda sık sık emmeli. O zaman daha rahat edeceksin.

Sevgiler hepinize.

Nane Limon.

etki alanı dedi ki...

Pınarcığım
Uzun müddet resminize baktım.Ne kadar zaman geçerse geçsin anneliğin ilk zamanları tazeliğini hep koruyor,bunu anladım.Sanki çocuklarımın o dönemdeki kokularını duydum.
Bu resimle beni ağlatmayı başardın ya.!
Hep mutlu olacağını biliyorum.
Tütü

Tijen dedi ki...

Severim ben onun hokka gibi ağzını burnunu. Ben bebek kokusu özledim. Parfüm şeklinde satsalar ya...

gülriz dedi ki...

Pınarım, büyüsün de daha bir yaş kurabiyelerini yapacağız biz onun. Bu arada ıslanmaya devam galiba :))) Kocaman öpüyorum seni, Can'ı da derin derin kokluyorum.

NiNo dedi ki...

gezin tabii ya o da sende evde tikimayin kis gelecek zaten cok cikamazsiniz ne guzel anne ogul sanirim yine babaya poz vermissiniz :D MAASALLAH nazar degmesin :D kurbislerde harika cok sansli bu can bebek coook

Hülya dedi ki...

Pınar hep yaşadık bu zamanları.Aklın bir şeye olur der ama büyükler yok o öle olmaz der.Ben öyle sıcaklarda evde hapsoldum ki senin bir an önce dışarı çıkma isteğini çok iyi anlıyorum.Ben uzun süre dışarı çıkamayınca ilk dışarı adım attığımda insanlardan çok korkmuştum.Sandım ki herkes üzerime üzerime geliyor.Tabiki öyle değildi işin aslı.Ben evde kalmaktan yolda yürümeyi unutmuştum da ondan...
Sadece kendini üşütme.Afakanlar bassa bile ayağından çorabını,sırtından hırkanı çıkarma..Çocuk da sen de hassassınız şimdi;))
Kurabiyelerin çok şık yine...Valla sana olan bu ilgi biz erken doğurmuşuz dedirtiyor insana;)))

Adsız dedi ki...

Ahh ne güzel bebis ne tatli anne ne harika bir resim. Pazar pazar icim acildi senin minigi görünce, 19 ay öncesine gittim. Benim bebinin artik bebilikten ciktigina karar verdim.Bol Bol gezintiye cikin bebegini emzirirken mutlaka gunes alan bir yere otur.Bunlar hem senin moralin hemde bebegin icin cok önemli.
Sevgiler.

Bocuruk dedi ki...

Canım, açtım sayfanı hayranlıkla seyrettim sizi. Allah nazarlardan korusun hepinizi, öncelikle de Can'ımızı:) Can'ı kucağına aldıkça süt üretiminin bile arttığını biliyorsundur. Bol bol kucakla onu. Sonradan büyüdüklerinde istesen de kalmıyorlar kucağında.
CAN'ın kulağına fısılda "elvan teyzen o ağzını yiyecekmiş" de:))
Sevgilerimle...

Selcen Şenocak dedi ki...

Çookkkk güzelsiniz maşallah:)
Pınarcığım havalar güzel arada bir çıkmak sanada iyi gelir ne kadar çok ziyaretçin olsada ortam değiştirmek evden çıkmak çok iyi geliyor ben 1 hafta sonra doktora gittim çok kısa sürdü hemen eve geri. geldim 20 gün sonra çıktım evden başladım her gün gezmeye:) anneme gitmiştim amannnnn ne iyi gelmişti bana sıkılıyorsun ister istemez. Büyükler çıkma diyor ama bence çok sık olmadıkça sorun yok. Bu arada ben çok geç kaldım :) özür canım. Kurabiyelerde çok hoş ne şanslı bebek Can allah ömür boyu sağlık versin sevgilerimle...

azna dedi ki...

Maşallah Can bebeğe :) biz de 6 ayımızı yeni doldurduk, inşallah zamanında gelip dünyaya gezeceğiz bol bol kızlarımla. Erkek bebelerin bu çiş sorunsalı için pratik anne bir aparattan bahsetmişti, sitesine bir bak istersen belki yardımcı olur. Sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Ya Pınar, her yazıda ağlatmak zorundamısın sen beni?? Offf. Bu ne muhteşem resim böyle. Sen süper bir hamilelik süreci ve doğum yaşadın, bayılıyorum, şimdide içinden nasıl geliyorsa öyle davran, eminim en doğrusu o olacaktır. İftar davetlerini bir atlatayım yanında alacağım soluğu, öperim ikinizide.

Cafe Gusto dedi ki...

Ben yerim o ağzı,burnu... Pınarcığım o mis kokusundan birkez de benim için şöyle derin derin içine çek...
Ben Ege'ye her baktığımda Allahım insanlar da onu benim gözümden görebilseler diyordum..Bana öyle güzel geliyordu ki bebekken...İkinize de sevgiler..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Münevver Abla,
her odada bir su şişesi bulunduruyorum. Bol sıvı tüketimine dikkat ediyorum. Kucağa alma konusunda da katılıyorum size, biraz büyüdükten sonra kucakta tutamıycaz zaten
sevgiler
Sevgili Tütü
Annelerin duygusallık katsayısı epey bir artıyor sanırım. Bir resimle bile ağlayabiliyoruz:)
sevgiler

sultan sönmez dedi ki...

Pınar Hanım ;
İkinizede maşallah çokk tatlı çıkmışınız...Bencede kimseyi dinlemeyin bol bol alın kucağınıza inanın bu günleri çok arıyacaksınız ilerki zamanlarda.....
sevgilerr

sultan sönmez dedi ki...

Pınar Hanım ;
İkinizede maşallah çokk tatlı çıkmışınız...Bencede kimseyi dinlemeyin bol bol alın kucağınıza inanın bu günleri çok arıyacaksınız ilerki zamanlarda.....
sevgilerr

Damak Tadı dedi ki...

Her ikinizede maşallah,çok şekersiniz..Allah nazardan sakınıp korusun sizi..Gülriz ablasıda çok cici kurabiyeler yapmış.)))

Sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Allah nazarlardan saklasin canim gule gule buyutun.. Ayrica bence cikin gezin birlikte oglusunla. Ne olacak canim burada 2 gunluk bebegi bile cikariyorlar disari.. Sadece gurultulu ortamlardan kacinmakta fayda var bebekler asiri seslerden korkabiliyormus cunku.

Adsız dedi ki...

Pinar Hn,
Cok sirin bebeginiz sizide tebrik ederim.Gozunuz aydin.Bende 2 cocuk annesiyim.Ben iki cocugumda da kimseyi dinlemedim.Koala gibiyimdim cocuklarimla oglum 21 aylik kizim 6.5 yasinda hala oyleyiz.Ikisinide kucagimdan koynumdan indirmedim.Bana buyuk huzur onlarada sonsuz guven ve huzur veriyor anne kucagi.
Sulama konusunda tavsiyem bir emiz bezi hemen altina serin elinizle pis bezini acarken diger elinizde tuttugunuz bir mendili hemen sulama aletinin ustune kapatip temizleyip yaglayip pis bezi cikartmaniz.Oglum kac kere benim yuzumu sulamistir:)

Koklarim pis kokulu oglunuzu

Sevgiler
Mine

Chocolatecan dedi ki...

benimde can adında 1.5 yaşında bir oğlum var .dayanamayıp yazmak istedim. önce maşallah bebekine çook şeker. inşallah bir ömür beraber olursunuz. buarada çiş kazasına gelince benim haydutum da çok yapardı bunu, sonra öğrendim ki yeni doğan bebekler altları açıkken çiş yapmayı çok severmiş refleks gibi bişiymiş yani. yavaş yavaş öğrenicek bezine yapması gerektiğini annesi :)

Adsız dedi ki...

Pinar Merhaba.

Bir firsatin olunca "annelik nasil bir seydir" sorusuna bir annenin yanitini okursun belki...

http://komplekssizelektra.blogspot.com/2007/09/ebe-sobe-serveni-devam-ediyor.html

Haftasonu uzun bir yorum yazmistim, ama yollamayi beceremedim galiba. Saglik olsun. Seni de daha fazla mesgul etmeyeyim. Yazdiklarim Munevver Abla'nin guzelce ve bilgece soyledikleri uzerineydi. Munevver Abla zaten soylemis, tekrara gerek yok!

Ilk gunlerin heyecanina yakinda yorgunluk eklenecek. Cok cok cok kolay gelsin.

Itir.

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
İstersen ve de vaktin olursa, hoşuna gideceğini düşündüğüm bir konuda sobeledim seni:)
Sevgilerimle...

Esra dedi ki...

Cok iyi yapmissin canim cikmakla. Havalar da bu kadar guzelken niye eve hapsedeceksin ki hem kendini hem bebegini. Avrupa'da daha iki gunluk bebeklerle cikiyor insanlar disari. Ozellikle sabah saatlerinde kimsecikler olmaz disarida. Hem sen nefes alirsin hem bebis.

Bu arada fotograflara bayildim.
Bebis coook tatliiii
Allah bagislasin canim
Esra

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim Pınar Hanım, Allah uzun ömür versin..

AsYa dedi ki...

Pınarcım,
harika bir resim..
süpersin...sende Can da süpersiniz..
çıkıp dolaşman ne güzel..açık hava ikinizede iyi gelecektir..
veee büyüklerin kucağa alıştırma sözünü hiiiç takma..Benimkide kucaktan inmiyor..
nasıl mutlu orda nasıl gözlerini yukarı çevirip bana huzurlu huzurlu bakıyor görmen lazım..öyle bir mutluluktan mahrum etmek neden ki bebişleri??

bırak işler dursun,çamaşır bulaşık vs hep var,boşveeeerrr ben öyle yapıyorum,günlük işler yapıyorum yetiştirebildiğim kadar...yemek olayı da ya yarım kalıyo ya çok pratik bişiler hazırlıyorum bişiler yapıyoruz ...

şimdi bebeğimizle ilgilenme zamanıöyle çabuk büyüccek ki kucağımıza aldığımız günleri özlicez ilerde belkide..

çabuk çabuk yazıyorum efe kıpraşıyo daha diğer postuna bakıcam:)

Adsız dedi ki...

Allah bağışlasın, uzun ömür nasib etsin..Çok tatlı maşallah..