18 Temmuz 2007

İLK REÇELİMİ YAPTIM...

İlk reçelimi yaptım:) Mutluyum, gururluyum. Pınar'ın Kulubesi vişne reçelini iftiharla sunar...

VİŞNE REÇELİ

Malzemeler:

  • 1 kg vişne(Çekirdekleri çıkarılmış olarak)
  • 1.5 kg toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Yapılışı: Vişnelerimiz bir gece önceden şekere yatırılır. Ertesi gün, kısık ateşte 1 tatlı kaşığı limon tuzu ilavesi ile reçelimiz koyulaşana kadar kaynatılır. (Evhanımları ertesi sabah kahvaltı ederken bir yandan da reçellerini kaynatabilirler, çalışan hanımlar ise iş dönüşü, akşam yemeğini hazırlarken kaynatabilirler:)) Çok da koyulaşmasın, bekleyince de koyulaşıyor çünkü. Tatlı şerbeti gibi bir kıvama gelir gelmez ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ilıyınca kavanozlara paylaştırıp tam olarak soğumasını bekledikten sonra kapaklarını kapatın. 1-2 yıl boyunca saklayabileceğiniz reçelleriniz hazır. Bu malzemeler ile 1.5 kavanoz(büyük konserve kavanozu) reçel elde ettim. Afiyet olsun...

İlk ıspanaklı böreğimi de yaptım. Üstelik gül motifini de ilk kez çalışıyorum:)
Börekler için en iyi adres Hatice'nin sitesi dedim ve tarifi aynen uyguladım. Akşam ki misafirlerimiz için aşağı daki tabağı hazırladım. Tabağın masaya inmesi ile bitmesi bir olunca çok mutlu oldum:) Ramazan ayı gelmeden börek konusunda bilgi ve deneyimlerimin artması için denemelerim önümüzdeki haftalarda devam edecektir. Sadece tatlı pasta ile karın doymuyor:)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Pınar, ben reçel yemeyen bir insanım. Ama yapmasını pek severim. Hatta çeşit çeşit karışımlarla reçel yaparım. 3-4 meyveyi karıştırarak gibi.. Onlar evde duru, mesut yesin diye her sabah üşenmeden çıkarırım. AMa bu kadar reçel yaptım vişne reçeli denemedim şimdi rengini görünce vuruldum bugün vişne alıp ben de denemek istiyorum.. :) Yiyiyci değilim yapıcıyım :)))

Ispanaklı börek ise bayıldığım bir lezzettir. Hergün olsun her gün yerim :))

sevgiler canımmm

Adsız dedi ki...

Pınar'cığım,
Hayatımda bir kez reçel pişirdiğimi bilirim..Hiç yemekten ve reçelden anlamayan,her şeye nefis diyen bir teyzeye 15 dk'da vişne reçeli diye bir tarifimiz vardı onu yapmıştım.Sonra reçelci güzeli olarak üzerime sanki bir etiket yapıştı onun tarafından ve sonrasında hiç yapmadım canım..
Reçelin ilk pişirmene göre çok başarılı olmuş.
Böreklerin her hallerinden çok lezzetli oldukları görünüyorlar..Pınar'cığım,ellerine sağlık canım..
İnan çok maharetlisin..

Afiyetle güzel günlerde yersiniz canım..

Sevgilerimle,

Müge Hüner dedi ki...

Pınarcım,
Reçeller içinde en sevdiğimdir vişne reçeli. Sadece kahvaltıda değil, akşam yemeğinden sonra bile 1-2 kaşık yiyebilirim.(Mesaj alındımı?:) Yapımıda ne kadar basitmiş, öğrenmiş oldum...Ellerine sağlık.

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Ne yapsa en iyisini yapanlardansın sen:)) Vişne reçelini ben de çok severim ve her sene vişne, çilek bir de şeftali mutlaka yaparız biz de. Yani annemle... Kayısı da yapmak istiyorum bu sene kısmetse. Ellerine sağlık. Bu arada gül börek de nefisss. Sofradakiler de hakkını vermiş zaten:)
Sevgilerimle...

Berceste dedi ki...

Happy Vişneeee :P
Anlarsın sen 19 temmuzda nedir bu yorum :D

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ya reçel yapmak çok zevkli birşeymiş, bence bir hanımın da mihenk taşlarından biri reçel yapmak. Reçel yapmayı bilen bir hanım gerçek bir evhanımı olmuş demektir:)
sevgiler

Merhaba Gül,
ne güzel işte, neden reçel yapmaya devam etmiyorsun. Haftaiçi çalışınca evde ki reçeller tükenmiyor ama napalım böylece hevesimi geçirmiş oldum. Bu reçelleri pastalara tartlara kullanmanın yollarını deniyorum. Ancak bu sayede tükenecek gibiler..
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Selam Müge
vişne reçeli konusunda tamamen aynıyız. Benim de en sevdiğim reçeldir, zaten öyle olmasa yapmaya girişmezdim:) Vişne reçeli konusunda mesaj alınmıştır:)
sevgiler

Sevgili Berceste,
anladım tabi, çok şirin:) Happy Pinar, Happy vişne:)
çok teşekkür ederim, yengeç arkadaşım benim:)
sevgiler