24 Şubat 2012
DAHA PİŞERKEN DELİ DİVANE EDEN KEK... PORTAKALLI HİNDİSTANCEVİZLİ ÜZÜMLÜ TARÇINLI KEK
Kışın bitmesine az bir zaman kalmışken bu kışı bir portakallı kek yapmadan geçirmek olmazdı.
Ama esaslı bir portakallı kek olmalıydı.
Daha pişerken ben portakallıyım diye bütün evi kokusuyla yakıp kavuran bir kek.
İşte yukarda resmi görülen bu kek öyle bir kek oldu. Bunun yanında ekstra lezzetleri de vardı tabi... Hindistancevizi, Üzüm, Tarçın...
Maaile bizi deli divane etti bu kek.
Pişerken fırına burnumuzu dayayıp iyice içimize çektik o kokuyu.
Tarif Sinbo Ekmek Makinesinin kitapçığından, biz ekleme olarak portakal suyu ve hindistancevizi yaptık.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt- portakal suyu karışımı(yarı yarıya)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
2 portakalın kabuklarının rendesi
2 su bardağı un
1/2 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Şeker ve Yumurta çırpılır. Portakal kabuğu inceden rendelenir.En son un+kabartma tozu+ pirinç unu eklenecek şekilde diğer malzemeler katılır. Fırında 170 derecelik ısıda pişirilir. Ekmek makinesi olanlar kek modunda pişirebilirler.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
mımmm tam benlik bir tarifmiş.ellerinize sağlık.
Bu sene portakallı kek baya çeşnilendirerek yaptım gerçekten de eve çok güzle bir koku yayıyor.
Geçen gün bende hindistan cevizi üzüm karışımından yaptım portakal kabuğu eksikmiş sizinkine göre,çok güzel pişmiş sizin kek leziz ve şirin görünüyor:-)
ellerinize sağlık
Yorum Gönder