11 Şubat 2008

Can'a Yeni Arkadaş Geldi: SENCER...

Hoşgelesin dedik 3 hafta önce. 3 gün önce ise hoşgeldin. Ailene, yuvana, bu dünyaya...

Neşeli anne ve babana daha da bir neşe verdin. Hoşgeldin Sencer... İlk erkek evladısın sen onların, adının anlamı üstündesin.

Seni göremedik henüz, Can atıyoruz seni görmeye, Can'ımla birlikte. Buraya bir resmini eklemek isterdim. Huzurlu, ellerin yanda uyuyan bir resmini... Can'ın 4 ay 23 gün önceki resmi gibi...

Hoşgeldin ve hep hoş sürsün gitsin ömrün, ailen ve sevdiklerin yanında...

Ve yeni tarifimiz: İşte Can'pare...

Aynı dilekleri oğlum için diliyorum. Hoşgeldin ve hoş sürsün gitsin ömrün bizler ve sevdiklerin yanında...

En son özgürüm artık demiştim. Her gün düşünüyorum. İş başvurusu yapmalı mıyım diyerek. Şu ana kadar iki yerle görüştüm. İkisinde de cumartesi çalışması vardı. Israrlıyım, cumartesiler benim olacak...

1 ay 5 gün süren geçici iş dönemimde sütüm kesilir ya da Can biberona alışır, emmeyi bırakır diye korkuyordum. Çok şükür bunların hiçbiri olmadı. Aynen devam ediyoruz. Doktorumuz 6. aya kadar bekleyin dese de biz elma suyuna başladık. Bazen de ıhlamura 1 çay kaşığı pekmez karıştırıp veriyorum. Can daha fazlasını istiyor, kilosu ve boyu itibariyle. Arada çok az destek olsak ve hafiften yeni tatlara alışsa hiç fena olmaz diyerek başladım. Can da hiç hayır demedi. Ne gelse eyvallah diyor tosun paşam... Bu durum yine beni düşündürüyor. Çevremdekiler nasıl bu kadar çok yiyip de kilo almadığıma şaşarlar, boydan kurtarıyorum diyorum. Aynısı Can için de geçerli olur umarım. Bu arada dün tartıya çıktım ama söylemesi ayıp hamilelik önceki kiloma gelmişim:) Darısı tüm isteyenlerin başına. Böylece yeni giysi derdinden kurtulmuş oldum. Eskilere aynen devam, çok ekonomiğim:) Nedense kendime birşey almak hiç gelmiyor içimden, hep oğluma alayım istiyorum.

Ek gıda demişken havuç püresi ve yoğurt da vermeyi düşünüyorum. Yoğurdu evde mayalayacağım, havucu da buharda pişireceğim.

Bu aralar şikayetçi olduğum durum eşimin iş yoğunluğunun artması ve eğitimler için ayda bir hafta dışarda oluşu... Çocuk bakmak hiç kolay değil, bu havalarda bir yere de çıkamıyoruz. Kendi kendimi telkin ediyorum. Az kaldı Pınar, Can büyüyecek, bahar gelecek, ısınacak toprak, güneş ışıyacak, özgürce dışarı çıkabileceksiniz, geçecek bütün bunlar...

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah nazarlardan saklasin; Can Pare gercekten de adinin hakkini veriyor:) Insaallah hep boyle saglikli, huzurlu ve sevgi dolu gecer omru. Ev hapsi beni ve bebegimi de bezdiriyor su siralarda. Ustelik memleketimizden uzakta coook soguk bir diyarda geciriyoruz gunlerimizi, ve bizim buralar kis coook gec geliyor coook:( Istanbul isindikca Can ile birlikte bizim icin de cikip dolasin emi Pinar teyzesi.

Soguk Kanada'dan sicak selam ve sevgilerimizle...

Ayça dedi ki...

Şifa olsun yedikleri Can' a :) Rabbim bir ömür sağlıklı hayırlı eylesin..

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ya yerim ben onu maşallah ne tatlı birşey ya, her baktığımda bunu düşünüyorum.söz aramızda siteye birazda can içinmi uğruyorum ne?
cnm bence yoğurt için doktor tavsiyesini dinleyip 6. ayı da geçirsen daha iyi olur.ufak tefek tatlara alıştırmanda sakınca yok bencede ama ana öğünler için acele etme.onun en güzel maması kilosundan da belli olduğu gibi annesinin sütü :) ben büyük mücadeleler sonunda çocuklarımın birini 8 diğerini 5,5 ayemzirebildim.sütüm yaramasına rağmen pek istekli değillerdi.Maşallah sağlıklıydılar ama ben çok isterdim daha uzun süre emsinler.Sana verilen bu güzelliğin tadını çıkar derim.nasılsa can gibi iştahlı bebeklerin yeme sorunu pek olmaz.
Bu arada tartı da eski kilona dönmüşsün maşallah,süper birşeydir bence darısı başıma inşallah.

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Bu Canpare'yi ben yerim:))Çok tatlı bakıyor yahu...
Yasemine'de çok sevindim...
Pınar hepimiz baharı ümitle bekliyoruz.Birbirimize destek vererek başarıcaz :P

Selcen Şenocak dedi ki...

Sencer bebeğin yaşı uzun olsun.
Maşallah Can'da çok büyüdü 4 ay önceki resmine de baktım tekrar tekrar :) çok güzel hoşsürsün gitsin ömrü hep birlikte:)
İş için ise allah gönlüne göre versin canım cumartesi çalışması olmayan:)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

mrb pınarcım,canımız ne kadar seker bayılıyorum masallah masallah.ben hamıleyken keske cıksa bıran once dıyordum sende oyle deme bu gunlerının kıymetını bıl demıstın haklıymıssın:) kendıme hıc vakıt ayıramıyorum artık:( ama sevgısı hepsının uzerınde allah hepımızın bebıslerını bagıslasın(amın).opuyorum ıkınızıde

Adsız dedi ki...

selam pınar
sana aynen katılıyorum
bebek bakmak çok zor,sürekli ilgi istiyorlar ve insan bazen 5 dakika bile olsa kendi sesiyle kalmak istiyor
ek gıda konusunda ayçanın sitesindede yorumun vardı okumuştum
bence başlamakla iyi etmişsin
can kızımdan 3 hafta büyük ve bizde 2 haftadır başladık ek gıdaya.Ayçanında dediği gibi geç kalmanın iyi olmadığını bende duydum vede şahidimde,görümcemin oğlu 14 aylık ve anne sütü hariç hiçbirşeyi hiçbir şekilde almıyor,kadının denemediği kalmadı ama nafile,gerçi çocuktan çocuğa fark ediyor ama genede üzücü,az ölçüyle başlamak iyi bence helede bizimkiler gibi geri çevirmiyorlarsa...
bende evdeyim ve evden çalışmak ya da 2-3 gün periyotlu bir iş isteğim ama bilemiyorum
evet hava soğuk,evet evdeyiz,evet hep onlarla doluyuz...
kendimiz arka plan...
neyse uzun bir yazı oldu
görüşmek üzere,yıldız

Cafe Gusto dedi ki...

Pınarcığım sık dişini bahara az kaldı.Hem bahara Can da daha da büyüyecek attımı bebek arabasına park park gezdirirsin..
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gorgeous baby. :)

Adsız dedi ki...

Selam Pinar

Can büyümüs kocaman adam olmus biz görmeyeli :)
4. ay mektubundaki fotograflardan sonra bu halini görünce ne kadar cabuk büyüdügü anlasiliyor.
Kendinize iyi bakin, bahara az kaldi..

Sevgiler
Dilara

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Soğuk Kanada'ya da bizden sıcak sevgiler, selamlar. Isıtsın sizi sevgimiz:)
Baharı bekleyen kumrular gibi bekliyoruz bakalım oğlumla...

Ayça amin :)

Semra
farkındayım zaten papucum dama atıldı Can'dan sonra. Can'ın resmini koymasak gelen giden yok:)
Doyumluk değil ama tadımlık başlamakla iyi ettik sanırım. Birde afallamayız 6. aya gelince.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Suzi oğlumun bakışına hayranım ben de... Bazen gözümün ta içine bakıyor. Bahar gelsin değil mi. Yağsın önce doyasıya kar, çatılar parklar bembeyaz olsun. Sonra da bahar gelsin:)
Almula zaman çok çabuk geçiyor. Diyorum bir anda yıllar geçecek kendimi kayınvalide olarak bulacağım belki de, düşündürüyor beni:(

Ah Gülsüm öyle sevgileri herşeyin üstünde, gönüllü bir esir hali yaşıyoruz. İşe gitsem aklım oğlumda kalıyor. Evdeyse aklım işte. Ne yapacağımı bilmiyorum:(

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Yıldız 2-3 gün periyotlu bir iş ne güzel olur. 4 gün bile olur. Can 1 yaşına gelene kadar böyle bir şansım var aslında süt izni ile. Tabi bunu kabul edecek bir işveren bulabilir isek:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Cafe Gusto
bekliyorum bakalım, Can arabasında hemen uyuya kalacak gibi geliyor. Son zamanlarında öyleydi. Dışarda gezdiğimiz sürece uyuyordu. Rahat ediyordum ben de.

Thanks Mama Bear,
he is my lovely georgeous baby:)

Dilara çok çabuk büyüyorlar çok, biz yaşlanıcaz onlar büyüyecek:( biz de genç kalsak ya:)

Berceste dedi ki...

Bekleyin az kaldi gelecegim, o zaman beraber gezeriz :P

LaMa dedi ki...

Hamilelik oncesi kilona ulastin mi! Ayyy cok imrendim.Evet evet darisi basima :)))
12 kilocugum kaldi benim :P

pinar dedi ki...

pınarcım bu yeni tarifin hepsinden leziz:)maşallah diyeyim Canına yine...
işine karışmak istemem ama sana yazmak istediklerim var.ek gıdalara başladığını yazmışsın .ben bloğumda Emirin gelişimi hakkında da yazıyorum.''ek gıdalara başlarken dikkat edilecek konular''adı altındaki yazımda-ki bunlar bana doktorumuzun yazılı olarak verdikleri ben sadece paylaşıyorum.
5. maddede şu yazıyor:
''Anne sütü almaya devam eden bebeklerde,ek gıdalar tek başına bir öğün olmalıdır.ek gıdaları asla anne sütü ile beraber vermeyin.bu durumda bebeğiniz anne sütünden yeteri kadar yararlanamaz.''
can'a ek gıdaları öğününü kapsayacak şekilde veriyorsan ok ama sadece tadımlık veriyor arkasından anne sütü veriyorsan yazdığım gibi sütten tamamen yararlanılamıyormuş.ben sadece paylaşmak istedim pınarcım .
sevgilerimle

Yemekbahane dedi ki...

Pınarcım
Canpare pek tatlı...serbeti sarmıs her yeri :)
Hamilelik öncesi kilo meselesine pes demek istedim sadece !

Sevgiler
müge

Adsız dedi ki...

merabalar benimde candan 20gün büyük kızım var bide11 yaşında kızım var ben büyük kızım da çabuk kilo vberdim ama küçük kızım da henüz istediğimkiloya ulaşamadım bana sırrınızı söyleyin lütfen.can arkadaşımızı arzu beyda ile öpüyoruz.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Kilo vermemin tek sırrı var bana göre, bol bol emzirmek. Can ile tartıya her çıkışımızda tartının gösterdiği değer değişmedi. Yani benden Can'a geçti. Sabah kahvaltımı çok çok iyi yapıyorum. Bal, reçel, ceviz eksik etmiyorum. Hiç olmadığı kadar tatlı yedim. Ama vücudumun ihtiyacı var diyerek engel olmadım buna. Akşam yemekleri hafif tutmakta fayda var. Gece kalkıp yemek yeme huyum yoktur. Uykusuz da kalsam sabahı ve kahvaltı etmeyi beklerim.
İşte benim sırlarım bunlar:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Sevgili Adaşım,
tavsiyeni iyi ki yazdın unutmuşum çünkü, artık dediğin gibi yapıyorum. Sana yazmayı unutmuşum:(