28 Şubat 2008

CAN AĞA

işte bizim güleç Can Ağa...
Koltuğa oturunca eli ya kenarda ya dizinin üstünde... Bir de şap şap elini dizine vuruyor, ritim tutar gibi. Deli ediyor o zaman beni...
Biliyorum pek ilgi çekmiyor artık özene bezene pişirip sizinle paylaştığım tarifler... Zira bir heves çektiğim onca çikolatalı muffin fotoğrafıma neredeyse hiç yorum gelmedi:) En sona eklenen fotoğraf makinesiyle tanışan Can, yorumları sildi süpürdü.
Herşeye rağmen buyrun pazar sabahı kahvaltısında özel istek alan pizzamız...

Bu arada mutluyum artık. Havada parlayan pırıl pırıl güneşe bakıp, dün Can'ın babaannesi, yengesi ve kuzeni ile hep beraber İkea'ya gittik. Mutfağımız için yeni şeyler aldık. Yeni muffin kalıpları, pratik pudra&un eleme aparatı, ölçü kapları, çırpıcılar...

Can ile gezmek artık pek keyifli. Oğlum gezerken huysuzlanmıyor pek, bize ayak uyduruyor. İkea'nın her köşesi bizim için emzirmeye müsaitti. Yeri geldi teşhir ürünü bir koltukta, yeri geldi depoda minderlerin üstünde, yeri geldi emzirme odasında... Haftaiçi sakin oluşu ise çok güzeldi. Sonra yorulunca ya da acıkınca dinlenebileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz yerler de gayet iyi düşünülmüş. Sanırım bundan sonra sık sık gideriz... Başarılı bir vaka örneği şu İkea... Türkiye'ye ilk geldiğinde iş yapmaz denilmişti ama şimdi aldı başını gidiyor, tutabilene aşk olsun...

30 yorum:

Adsız dedi ki...

Pinar'cim!

Ne kadar sevindim senin civil civil mesajini okuyunca anlatamam. Sanirim bizi en cok yoran, bebeklerimizle eve tikilip kalmak. Onlarla disariya cikip birseyler yapabilmek nasilda dolduruyor enerji depomuzu degil mi? Dun de babamiz bizi aksam yemegi icin disari cikardi. Bebisimizle ilk "formal dining out" tecrubemizdi bu. Nasil iyi geldi anlatamam. Bize servis yapan teyzemiz (buralarda insanlar 60'inda bile yaptiklari isten buyuk keyif alabiliyorlar ya bayiliyorum bu hallerine) bizim oglana ozel ilgi ve hurmet gosterdi. Bir ara kucagina alip mutfaktaki sef asciyla falan da tanistirmaya goturmesin mi? Ben tabii bizim oglan gitti insaallah geri gelir diye dusunmeden edemedim bir an; ama minik tilkimizin donup dolasip gelecegi yer yine annesinin kurkcu dukkani oldu :)

Ikea dukkanlari bana da cok iyi gelir her zaman. Hos, ben hep sanal olanlarini dolasip alisverislerimi sanal olarak yapiyorum ama olsun:) Dun aksam da, hos bir tevafuk, ben de www.ikea.ca'da cirit atiyordum, bizim oglanin odasina kullanisli, zaman zaman uzanip birlikte masal kitaplarina bakabilecegimiz rahat bir koltuk/chaise begenmek icin. Aldigin yeni mutfak cicilerinle yapacagin guzel mamalarin tarif ve resimlerini sabirsizlikla bekliyoruz.

Tabii yine unuttuk sandin diimi? Yok yok bu sefer unutmadik; Pizzanin resmini cok begendik; Bahar gibi rengarenk, civil civil masaallah. Yapanin ellerine, yiyenin agzina saglik :)

Cok mohom not: Gecen seferki muffin resimlerine gereken hurmeti gosteremedik sen kusurumuza bakma bacim. Valla bir daha olmaz :)

Cok opuyoruz,
Ayse Sule

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ayşe Şule
tesadüfe bak:)aynı gün aynı mağazaların farklı şubelerindeyiz.
Bahsettiğin gibi bir chaise de ben almayı çok isterdim. Aslında evde ki bütün eşyaları atıp yeni baştan döşemek istiyorum İkea'da kendimi kaybedip. Ama yeni evime saklıyorum hevesimi, hani bir site içine ya da adalara taşınıcaz, nefesim kesilecek ya:)
Bir yere giderken illa oğlumu da istiyorum yanımda, keyif almıyorum diğer türlü. Artık bize ayak uydurmaya başladığını görünce çok sevindim. Eskiden olsa arabaya girer girmez ağlar, meme isterdi. Yanımda yedek süt şişesi taşırdım. Geceden sağdığım sütü ısıtır termosa bırakırdım. En son bu yöntemi keşfetmiştik. Sonradan havalar bozdu zaten. Bu aralar felaket güzel bir bahar havası var İstanbul'da. Her sabah bugün son diye uyanıyorum, karanlık bir hava olur heralde diyorum ama yok güneş her sabah yine kendini gösteriyor.
Muffin ve pizzama da yorum yazdığın için çok teşekkür ederim:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu arada geçen gün de bizim komşu gelip aldı aynı sizin waitress gibi:) Bir an şok oldum sanki geri gelmeyecek gibi. Şaşkınlığımı attıktan sonra peşinden ben de çıktım komşuya:)Herkese agular gülücükler dağıtıp gene kürkçü dükkanlarına dönüyorlar dediğin gibi:)

Adsız dedi ki...

pınarcım gezmeye devam,çümkü sıcaklık artacakmış
ikea hatunların cenneti ama babalarla olunca çok kısa sürüyor siz kadın kadına iyi etmişsiniz ve mutfağı,minderleri küçük aparatları bir harika gerçekten
ve can ağa varken,ortak konular varken yemek 2.sırada kalıyor
haile değilken oysaki hergün bakar ve akşama ilginç öneriler alırdım
şimdi ise ne kadar farklı di mi?
gezintilere devam hadi kolay gelsin,mutluluklar sizinle olsun
yıldız

Adsız dedi ki...

pizza tarifi bakınıyordum iyi oldu
ayrıca muffinleride okuduk ama bebişi görünce unuttuk napalım affet annesi
yıldız

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Yıldız benim de eğer bloglara bakma fırsatım olursa ilk önce bebekli anne blogları sonra yemek blogları geliyor. Oysa eskiden böyle miydi? İkea'da bayan bayana olmak çok güzeldi gerçekten. Mutfak bölümünde doyasıya vakit geçirdik. Beyler olsaydı off puff sesleri gelirdi. Ne güzel düşünmüşler bir de çocuklu aileleri, bence İkea'nın ardında yatan başarılardan biri de bu. Bebek arabasıyla hiç zorluk yaşamadık. Can'ın kuzeninin oyalanması için de bir çok oyun alanı mevcuttu. Biz yemek yerken o gözümüzün önünde oynadı. Can'da uyudu:) 1 yıl sonra o da katılacak oyun gurubuna inşallah:)

Pizza tarifini yayınlarım yakında, çok kolay, verdiğim tarifle, açma,poğaça da yapabilirsin.
affetim hadi:)

Adsız dedi ki...

cok sevindim gercekten multu olamana:). Benim sana bir sorum olucak aslinda bir cok breastfeeding kitabi okuyorum ama yinede Can'in fotograflarini gorunce sana sutun bebegine yarasin diye ozel bir seyler yapiyomusun yani yiyormusun diye sorayim dedim. Pompayla cekip ekstradan sut vermeme ragmen benim bebis biraz zayif buda beni uzuyor. Cevap verirsen COK sevinirim.
ZeynepI(ABD)

Adsız dedi ki...

Ah Pinar,

Insan ne kadar alisiyor onlarin sadece bize bagli ve bagimli olmasina degil mi? Yabanci bir kucakta etrafa gulucuk dagitmalari bir yandan sevindirse de bizi, diger taraftan nasil da sahiplenme gudulerimizi harekete geciriyor. Gun gelecek buyuyecekler ve bizim emektar kurkcu dukkanindan kimbilir hangi kizin/isin/idealin pesinden ucup gidecekler. Ve artik hicbir sey eskisi gibi olmayacak. Insaallah bu surecleri ve donum noktalarini orta yolu kaybetmeden, onlarin bizlere sadece birer emanet oldugunu unutmadan yasariz.

Bu arada, ben de Ali Kerem'in ellerini dizlerine ritmik bir sekilde vurmasina bayiliyorum. Bazen sanki Dede Efendi'den eserler icra eden musiki sanatcisi, bazen de kizi evden kacmis baba gibi dovuyor dizlerini; cok alemler coook :))

Son olarak, annenlere yakininizda bir ev almaniz beni cok duygulandirdi. Insaallah Can da en az senin kadar hayirli bir evlat olur. Ve insaallah anaciginin hayir dualariyla hem bu dunyada hem de otelerde mekanlarin en guzeline kavusursun...

Sevgiyle,
Ayse Sule

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Sevgili Zeynep,
Can'ın kilosunun yerinde oluşu gece gündüz demeden durmadan emmesi sanırım. Beni bitiriyor ama devam ediyor emmeye. Bir de yağlı bir sütüm var. Annemin de öyleymiş, hepimiz kilolu bebekler olmuşuz ilk altı ay içinde, zayıf bebekler olarak doğsak da. Genetik sanırım.
Bense süt yoğurt yiyorum. Bir de hergün ceviz fındık fıstık bir miktar. Onun dışında herkes ne yerse bende onu yiyorum. Bol su bir de. Can çok hareketli bir bebek değil o yüzden de olabilir. Bazı bebekler çok hareketli oluyor ya da metobolizmaları çok hızlı oluyor yeterince kilo alamıyorlar. Umarım bebeğin bundan sonra istediğin kiloya kavuşur. Ama en önemlisi sağlıklı olmaları. Can o kadar anne sütüne rağmen çok hastalık geçirdi mesela(soğuk algınlığı, kulak iltihabı, ishal, bronşit) Şu an bronşiti önlesin diye her sabah akşam şurup kullanıyor. Daha zayıf ama daha dirençli olmasını tercih ederdim.
Sağlıklı olsunlar yeter...

Ayşe Şule sorma hiç düşünmek istemiyorum uçup gidecekleri günü. Hayırlı evlat olsunlar da yeter. İnşallah bizler anne babalarımıza hayırlı evlat olalım, onlar da bizi örnek alıp aynı şekilde hayırlı evlat olurlar inşallah. Anne olunca daha bir biliyor insan anne babasının kıymetini, ne mümkün hayırsız evlat olup onları unutmak. Ne kadar emek ve özveri ile büyüyor her bir insan yavrusu.

Adsız dedi ki...

Pinar'cim cevabin icin cok tesekkurler. Yagli sut onemlymis benim bebegim uzun sure emedigi icin sadece sulu olan yani formilk aliyormus o yuzden artik pompalayip veriyorum. Yagli sutden pek fazla alamiyor sanirim. Tabi birazda yagli sute sahip olmak gerekiyor:). Ceviz, findik ve fistigi bende denicem. Gercektende yazdigin gibi saglikli ve direncli olmalari cok onemli her an hastalanacak diye korkuyorum bende. Bu arada o mutlu yaziya Can'nin ve pizza resimleri cok yakismis . Tekrar tskler. Kendine iyi bak.
ZeynepI(ABD)

Punto dedi ki...

Karamsar bir kaç yazını okuyunca yorum bırakmamış, endişelenmiştim ama yine de Pınar bu, yengeç burcu, çabuk toparlar kendini demiştim. Bakıyorum toparlamışsın ve eski Pınar yine karşımızda. Bir farkla tabii. Torun Can'la birlikte.
Can'ın o tombul yanaklarını öpüyorum.

Adsız dedi ki...

sabah sayfanı açarken o şeker şeyi görebileceğimi hiç ümit etmiyodum, gökyüzündeki güneş gibi geldi bana, yerim ben onu ya, bu kadarda tatlı olunmaz ki, iyiki seninle tanışmıyoruz, yoksa ben hergün iş çıkışı gelir can'ın her yerini mıncıklardım. inanır mısın kendi oğluma bakar gibi bakıyorum can'a, o kadar yakın geliyo ki bana, hep böyle güler yüzlü olur inşallah, sevgiyle kalın. ( bu arada bizleri can'ın resimlerinden uzun süre mahrum etme olur mu)

Adsız dedi ki...

pinar pizzan harika gozukuyor ellerine saglik nasil yaptin tarifini verebilirmisin hemen yapmak istiyorum kolay gelsin...ukrayna derya

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Zeynep bebeğin uzun süre emmesi gerekiyor ki yağlı kısmı alsın. Can memede uyuyor memede kalkıyor, yağın bir damlası kalmıyor içerde. Pompa ile vermek çok mantıklı bu durumda senin için.
sevgiler

Punto Amca
yengeç burcu insanı aynı yengeçler gibi gerçekten. Diyelim yengecin kolu koptu, aynı yerden bir kol daha çıkıyormuş. Bizlerde öyleyiz çok çabuk toparlıyoruz neyse ki.

Sevgili Nuse
ne güzel sana böyle neşe mutluluk vermesi Can'ın. Ben de hamileyken Acalya'nın Dante'sine çok bakardım. Bazen Can'ı Dante'ye benzetiyorum. Çok baktım ondan galiba diyerek. İnşallah senin de Can gibi bir bebeğin olur. Bilmiyorum evlimisin, çocuk sahibimisin ama madem çok sevdin Can'ı olsun bir tane seninde:)

Derya bundan sonra ki yazımın konusu olacak pizza tarifi. Pek yakında...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne olurdu ben de haftasonu hengame ve kargaşası dışında şöyle hafta içi sakin sakin, bakına bakına gezebilseydim İkea'yı. Her seferinde girip tek çıkış kapısına kadar mecburen bütün mağazayı adım adım ilerleyen trafikte dolaşıp ne var ne yok doğru dürüst göremeden üstüne üstlük babamızı sinir edip çıkıyoruz biz genelde :P
Çok imrendim şimdi sana bak. Evde olmanın en güzel taraflarından biri sakin alış veriş yapabilmek. :))
İlk fotoğrafa bayıldım, nasıl da bilmiş bilmiş gülmüş :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Burçin ben çalışırken bir liste yapmıştım, 1 hafta tatile çıkıp İstanbul'dan ayrılmayıp neler yapılabilir diye. İlk sıralarda İkea'ya gitmek vardı. Haftasonu gidilecek gibi değil, gidilse de keyif alınacak gibi değil.

Adsız dedi ki...

Pınar ben de bir anneyim ve aşağıdaki yazıyla ilgili olarak hissettiklerim seninle aynı.Fakat yazılanlardan bazılarına katılmıyorum. Mesela denmişki ileride ailenin bütün sorumluluğu tek çocuğa yükleniyor. Bİz çok gördük duyduk öyle 5 çocuğu ailelere de çocuklarının sahip çıkmadıklarını, huzurevlerindekileri...Çocuk vicdanlı olsun yeterki. Tek-çift fark etmiyor. Mesela 2-3 yaşından itibaren mutlaka kreşe gitmesi gerekiyor. Kızımın kreşe gidebilmesi için benim de çalışmam gerekiyor. YOk çaılşmazsam kendim büyütmem gerekiyor. Ama bu şekilde iyi bir eğitimden yoksun kalıyor.Kimse şuna da değinmemiş;
biz 2 kardeşiz.Ama kardeşler her zaman ablasına-abisine güvenip daha sorumsuz oluyoorlar. Aileler farkında olmadan büyük çocuğu eziyorlar. Sen büyüksün o küçük, kardeşini koru kolla derken daha o yaşta ağır sorumluluklar biniyor üzerine.Ve hep patlamak üzere hissediyorsun kendini. Çünkü bir yandan kendin büyürken kardeşini de büyütmek zorunda kalıyorsun.Kardeşim geçenlerde bana bir yorum bırakmış."Sen anneliği beni büyütürken öğrendin" diye...İlk çocuğa bunu yüklemek doğrumu peki...Bence insan olmayı öğretmeli...Çok çocuğu olan ailede öyle olaylar yaşanıyorki bunlar tamamen şans bence.Anne-babadan biri öldümü kalana bakmak için herkes birbirinin üzerine atmaya çalışıyor bakım işini.Böyleleri de gördük. O yüzden ben derim ki böyle durumlar şans işi. 2.-3. çocuğun ölürde sen 50 yaşındayken, kalırsın tek başına 1 çocukla. O yüzden iyi düşün iyi olsun. Sen nasıl mutlu olacaksan öyle olsun. Bence mutsuz annenin çocuğu da mutsuz olur. Buraya yorum yazanlar biraz daha geniş kapsamlı düşünsün bence.Sanki ölüm çocuklar için geçerli değilmiş gibi büyük konuşuyorlar.Aynı anda 2 evladını kaybedenler de var...Çok geniş düşünmek lazım...Sevgiler...

Anne ve Bebisi dedi ki...

ahahah pa$a olmu$ bu yaa :))
Ma$allah Can pa$aya :))

Cafe Gusto dedi ki...

Ben bu Can'ı yerim yer ama senin pizzanın üstüne tatlı niyetine...Nazar değmesin çok tatlı olmuş.
Ellerine sağlık annesi Can'ı da çok güzel yapmışsın pizzaları da...Muffinlerinde harikaymış unutmadan...
sevgiler...

Ayça dedi ki...

Maşallah 40 000 kere maşallah :) ya yemeye doyamaz insan seni.
İnan bakmaya kıyamıyorum pınarım baldan tatlı maşallah.. Allah çirkin şansı versin bahtı da güzel olsun

Esra dedi ki...

Pinarrrr kocaman olmus bu aga. :-)
cok tatliii... yemek de guzel tabi, eksik kalmasin. :-)))
Biz de dun IKEA'daydik. Isvicre'de de, diger ulkelerde oldugu gibi, cok tutuluyor. Ozellikle aielere yonelik eklentileri cok musteri cekiyor. Emzirme odalari, ucretsiz bez, ucretsiz kahve gibi.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Lezzet Aşkı dediğin şans kısmet de var. Birşey isterken hep hayırlısı olsun demek gerek.
Anne ve bebişi, Cafe Gusto, Ayça çok teşekkürler

Esra İkea'da yemek fiyatlarını uygun tutarak yapıyor sanırım, 2 milyona kahvaltı olunca insanlar akın ediyor. Ücretsiz bezde yoktu ama alt değiştirme ortamı hazırlamaları bile büyük nimet. Sonra engelli insanlar için de ayrı tuvalet var. İstanbul'da kaç alışveriş merkezinde bunlar düşünülmüş ki? Çok başarılı buldum ben bu konuda İkea'yı. Müşteriyi anla, kazancını katla...

Berceste dedi ki...

Hiiiiç kızma Pınar, pizza ya da muffin isteyince(cheesecake'in yeri ayrı) bulunuyor da senin ağayı bulamıyoruz mıncırmalık. Fotoğrafları ile idare ediyoruz. 41 kere Maşaallah, nazar değecek diye ödüm kopuyor. Mutlu bebek her halinden belli oluyor. Mutlu, huzurlu, kendi ile barışık. Ağalık etmesi ondan :) Bu arada anladım neden bana gelmez oldun sen :P Bebeklilere gider olmuşsun :)

Bocuruk dedi ki...

Ben yerim o ağayı. Var mı ona yan bakan? 41 kere maşaallah Can'ımıza:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

pınarcığım, ben evliyim ve 4 yaşında şeker mi şeker bir efe'm var. adı gibi tam bir efe. ama can'ın resimlerini görünce efe'nin bebekliği geliyor aklıma, galiba o günleri özlüyorum. (deli miyim acaba ben, uykusuz geceler, yorgunluk, saçımı tarayadığım, yemeğimi yiyemediğim günleri özlüyorum) sanırım can 2. bebeğe hazırlıyo beni. efe son günlerde ısrarla kardeş istiyo zaten. abi olmaya çok hevesli küçük bey.

Adsız dedi ki...

pinar, nihayet sayfana girebildim bugün gene. caner gecen hafta cok hastaydi. oyüzden 2 gün calismadim, evdeydim onunla. bugün caner beyi ana-okuluna gönderdik gene, bende ise geldim. sayfana girdim ve ne göreyim? tam bir aga bu yaa.... nasil tatli, nasil seker! masallah! ALLAH nazarlardan saklasin bu pasayi! canini acitmadan bir kez isirsana benim icin onun yanaklarini. sevimteyzesi istanbula geldigi zaman isiracak zaten (gelebilirse tabiiki bir gün....) :-) bakma öyle dedigime, kiyamam ben. öptüm ikinizide. sevim

Cocukla Cocuk dedi ki...

Merhabalar, berceste'den geldik blogunuza. Gerçek bir ağa karşıladı bizi açılışta. Maaşallah Can Bey'e pek sevimli.

İlker Ergin dedi ki...

ay ay yerim ben o küçük ağanın oturuşunu öyle.canım benim.Allah nazardan saklasın.sevgiler.

İlker Ergin dedi ki...

ay ay yerim ben o küçük ağanın oturuşunu öyle.canım benim.Allah nazardan saklasın.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Pınar hanım sitenize ara sıra bakardım ama şimdi daha çok bakıyorum ama oğluna bakıyorum seviyorum allah bağışlasın ne tatlı birde öpebilsem onu daha iyi anlarım tatlılığını şimdi biraz daha büyüdü tabi Allah olmayanlarda versin tontiniyi benim yerimede öpermisiniz? Sağlıcakla kalın.