4 Şubat 2008

AYRANLI EKMEK


Tarifi eltimden aldım. Mayalı hamur işlerini yapmaktan korkuyor ancak benim gibi mayalı hamur işlerini çok seviyorsanız, bu tarif size uyuyor. Maya kullanılmış gibi kabarıp mayalı hamur işi lezzetini veriyor. Ceviz kullanarak yapmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:


  • 1 su bardağı ayran ,

  • 2 su bardağı un,

  • 1 çay kaşığı karbonat,

  • 2 yemek kaşığı tereyağ,

  • 1çay kaşığı tuz

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur yapın(tereyağ yumuşak olacak). 9 parçaya bölün, yumak alın, içine de fındık, ceviz konulabilir, yağlı kağıt üstüne koyup, 180 derecelik fırına sürün.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

canım bu tarif tam bana göre desene...ellerine sağlık..nefis...

özlem

Ayça dedi ki...

Ellerine sağlık pınarcım yine çok güzel görünüyor. Tadı da görüntüsü kadar güzel olsa gerek. Hem Can hem mutfak güzel idare ediyosun :) biz ne yalan söylüyeyim çoğu zaman akşamları kahvaltı yapıyoruz :))

Bocuruk dedi ki...

Becerikli, güzel anne:),
Özgürlüğünün ilk günlerini hakkıyla yaşamışsın, ne güzel. Senin ve ailen için hayırlısı neyse o olsun. Allah o güzel gönlüne göre versin herşeyi.
Öpüyorum seni ve Can'ımı:)
Sevgilerimle...