22 Şubat 2008

ANKET SONUCU & CLOSE UP MERCEKLER

Anket devam ediyor ancak şu anki duruma göre değerlendirir isek çoğunluk 2 çocuğun ideal olduğu kanısında. Beni şaşırtan 3 çocuk isteyenlerin tek çocuk isteyenlere göre ağırlıkta olması. Hiç oy gelmeyeceğini düşündüğüm 4 ve fazlası için seçeneğine verilen oy sayısı da beni şaşırttı. Bu anket bittikten sonra bir başka anket sorusuna geçeceğim.
İyi ki bu yazıyı yazmışım, sizlerin fikirlerini aldım. Özellikle tecrübeli annelerin ve beni tanıyarak yazanların yorumları ile kararım şekillendi. Evet Can'ın bir kardeşi daha olmalı ama ne zaman? Bir sonra ki anket sorumuz bu olacak. İlgili yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu arada fotoğraf makinesi için uzun süre beklediğim close up mercekler geldi. Eşimden çok beni ilgilendiriyordu close up mercekler. Yemek fotoğrafı çekerken daha yakın ve daha net fotoğraflar çekebilmek ve alan derinliğini kısmak için gerekiyordu (Alan derinliği, fotoğrafta net görünen uzaklık).
İlk olarak buzdolabı üstünde ki haftalık yemek listemizin fotoğrafını çektim, bu hafta başarılıydım. Yazdığım listeden tek şaşma fazladan yaptığım kimyonlu köfteler oldu. Renkli bulgur pilavını bugün, limonlu tavuk ile zerdeçallı pilavı da yarın yapmayı planlıyorum. Belki sufle de bir başka çikolatalı tatlı ile yer değiştirebilir.
Yarın Can'ın doktor kontrolü var. Bu ayı hastalıksız geçirdiğimiz için şükrediyorum. Artık yediklerime çok daha dikkat ediyorum. Kıstığımı sanmayın. Madem Can benim sütümden alıyor herşeyi, her sabah iyi kalitede bir kaç bal çeşidi ve ceviz yiyorum. Belki faydası olmuştur diyorum. Bronşitin tekrarlayan bir hastalık olduğu söylenmişti. Çok şükür olmadı tekrarı. Aman böyle devam etsin. Doktora sadece rutin kontrollere gidelim, pek görüşmeyelim onun dışında mümkünse...
Karlar çabuk terketti bizi, 3 gün boyunca yağıp 2 günde de kayboldular. Dün gelen sıcak hava ile Can ile ilk defa karşı parka gezmeye çıktı arabasıyla... Gezi boyunca uyudu, araba durunca uyandı, mızmızlandı, devam edince tekrar uyudu. Bugün cesaret edip marketede gitsek mi?

5 yorum:

Hulya dedi ki...

ben 4 cocuk ve fazlasi diyenlerdenim,ama halime bak,birdeyim daha:)biz 4 kiz kardesiz ve hayattaki en guzel seye sahibiz.bilmiyorum maddi sartlar falan denmis cok cocuk dusunenlere,ama benim annem 4 kiz cocugunu 44 yasinda dul kalarak,kendi basina buyuttu,okuttu.Hic de aklimda oyle kotu anilar yok.Bir ranzanin alt katinda iki ablam ust katinda da ben vebuyuk ablma yatardik,iykide ayri odalarimiz olmamis.anneme sorsan zorlanmis,ama simdi unuttum hepsini diyor,iyki hepiniz olmussunuz diyor.Bende kreste kardesli cocuklara bakinca kesinlikle ve kesinlikle onlarin artilarinin daha fazla oldugunu dusunuyorum digerlerine gore.hadi iyi haberlerini bekliyoruz pinarcim:)

sultan sönmez dedi ki...

Uzun aradan sonra tekrar merhaba Pınar Hanımcığım.Anket olayı süper çok hoşuma gitti sonucu bende merakla bekliyorum.Can'ıda çok öptüm.Bizim doktor kontrollerimiz artık 3 ayda bir oluyor.Doktor bir yaşından sonra 3 ayda bir getirmemi söyledi.İkimizde rahatladık:D

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

İnşallah kontrolünüz iyi geçer, boy kilo ideal seviyededir.Sağlıklı sıhhatli iyi haberlerinizi bekliyoruz...

Esra dedi ki...

Kontrol iyi gececektir eminim.

Ikinciyi ne zaman kendini hazir hissediyorsan o zaman yap. Ama bil ki onunde iki yas sendromu denen bir korkunc donem var. :-P Ya hemen yap, ya da bekle...

Ben de yakin mercekli fotograf makinasi istiyoruummmm.... :-)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar Pinar,

Ideal cocuk sayisi konusunu gundeme getirdigin icin tesekkurler. Ideal cocuk sayisi cok goreceli bir kavram. Ayrica sahip olabilecegimiz cocuk sayisi, biz inansak da inanmasak da, bizi asan, ilahi takdire bagli bir konu. Yani biz, ancak murad edip gayret gosterebiliriz. Bununla birlikte, bu konuya kafa yoran bizim gibilerin dusuncelerini ve bizden once bu yollardan gecmislerin tecrubelerini okumak sanirim hepimiz icin cok faydali oldu. Ankete katilmadim, cunku ne desem haddimi asan iddiali bir sey soylemekten cekindim. (Halk arasinda dedikleri gibi, buyuk konusmaktan korktum acikcasi:) Allah hepimize layikiyla bakabilecegimiz, saglikli, hayirli evlatlar nasip eder insaallah.

Bu arada, seni bizim buralara bekliyoruz. Yilin hangi mevsimi gelirsen gel farketmez cunku buralara kar 7 ay yagar ve 9 ay ortadan kalkmaz. Yani size bizim buralardan coook kardan adam cikar coook :)
Sevgiler,
Ayse Sule