11 Eylül 2007

Limonlu Cheesecake, Kısır ve Biga Ekmek

Can'ın partisi için tatlı olarak Limonlu cheesecake, tuzlu olarak da kısır yapmaya karar vermiştim. Buna sonradan Sevgili Binnur'un tarifi olan Biga Ekmek eklendi.
Cheesecake bir gün önce yapılıpta buzdolabında beklerse daha makbul olacağı için öyle yaptım ve bu sayede rahat rahat fotoğraf çekme şansım da oldu. Farklı ışık seçenekleri altında çalışıp arada ki farkları gördüm.
Fotoğraf çekme aşamasına geçmeden aksilikler yaşadım ama yılmadım. En başta cheesecake çatladı. Ortasından fay hattı geçmiş bir cheesecake i fotoğraflamak hiç kolay olmadı, buzdolabından hemen çıkarınca bir dilim kesmek epey zor oldu. Beklemek gerekiyormuş, akşam üzeri tekrar denediğimde istediğim dilimi çıkarmayı başardım.
Böğürtlen sosunu dilim üzerine ekledim. Limonlu cheesecake için çikolata sosu değil yine limon gibi ekşimsi soslar kullanmak gerekiyor bence. Tatlı-ekşi tadları sevenler için katmerleşen bir lezzet veriyor.
Kısırı ise taze taze yapıp, masada fotoğraflamaya çalıştım. Gözden kaçırdığım nokta, kaşık üzerinde yansıyan görüntüm oldu. Kaşığın durduğu yere hiç dikkat etmediğim de ortada... Kaşığı mı yoksa kısırı mı çektiğim pek anlaşılmıyor. Her fotoğrafı çekmeden önce bir kez daha düşünmek ve ardından çektiğiniz fotoğrafa dönüp bir bakmak gerekiyor. O ana tekrar dönüş şansı olmayabiliyor bu gibi durumlar için. Boşalan tabağı tekrar dolduracak fazladan kısırınız olmayabilir benim olmadığı gibi...
Biga ekmeğinden kalan dilimlerimiz... Sevgili Binnur'un orjinal tarifinde Biga ekmeği, ekmek makinesi ile yapılırken ben elde yoğurup normal fırında yapmayı denedim. Bunun için gerekli tüyoları da Binnur yazmıştı sağolsun. Ama hamur fazla koyu olunca yumuşak dokusu biraz gevreğe dönen Biga ekmeklerim oldu. Bu ekmeği tekrar yapışta sıvı miktarını artırıp, un ve irmik miktarını azaltmam ve daha cıvık bir hamur elde etmem gerekiyor sanırım.Bir sonra ki yazımız da, Can ile haftabaşından itibaren neler yaptığımızı anlatıcaz sizlere...

20 yorum:

Adsız dedi ki...

SHOWER , BABY LERİN OLDU OLALI BÖLE İHTİŞAMLI PARTİ GÖRMEMİŞTİR VESSELAM...DİĞER RESİMLERİ GEÇTİM AMA CHEESECAKE DEN GEÇEMEDİM..GEÇEMİCEM..BU AKŞAM RÜYAMDA GÖRÜCEM :) ELLERİNE SAĞLIK YÜKLÜM..ENFES GÖRÜNÜYOR

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Pınar'cığım nefis görünüyor nefis görünen kısır parti günü masadada dikkatimi çekmişti ben de kısıra bayılırım afiyetler olsun canım. Sana bir sorum olacak özelmi özel:) şaka tabiki bana mail atarsan bende sana sorumu soracağım almula2010@gmail.com sevgilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Tamam, bekliyoruz biz de CAN ile neler yaptığınızı:) Pınar'cığım, ellerine sağlık. Fotoğraflama konusunda da yazdıklarını ilgiyle okuyorum.
Sevgilerimle...

İLKAY dedi ki...

Pınarcığım,
Çok güzel olmuşlar....ellerine sağlık...
Ayrıca kısır fotoğrafı bence bu şekilde çok daha ilginç ve hoş olmuş...
Bebeğine şimdiden hoşgeldin diyorum...
Sevgilerimle,
İlkay

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık pınar..canına en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde kavuşursun inşallah...

kısırdaki foto aslında doğal olmuş bence hoş bir kare :)

EsMa

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Pınar'cım bu nefis cheesecake'in boy boy resimleri ile salya ifrazatım artmış bulunmakta :)) Ellerine sağlık
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bende şimdi heyecanlandım,umarım herşey yolunda gider.İyi haberlerini dört gözle bekliyorum...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım Pınar, bence kaşıktaki yansıma çok güzel olmuş :) Ben sevdim...

Merakla bekliyorum bu halde daha neler neler yaptığını .. :)

Şu biga ekmeği merak ediyorum doğrusu.. Ellerine sağlık

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok nefis görünüyorlar.kısır fotoğrafın da çok hoş olmuş.Sen bahsedince kaşığa daha dikkatli baktım :)

Can bebek hayırla gelsin inşaallah.Kolaylıklar diliyorum Rabbimden senin için.....Selamlar...Hayırlı ramazanlar.....

AsYa dedi ki...

ben bir dilim cheesecake alsam:)

AsYa dedi ki...

ben bir dilim cheesecake alsam:)

Damak Tadı dedi ki...

Büyük bir heyecanla bekliyoruz biz de CAN ile neler yaptığınızı:) Pınar'cığım, ellerine sağlık canım.Pastan çok nefis ve şık olmuş.Resimler ise harika..))

Sana ve ailene hayırlı ve bereketli bir ramazan diliyorum canım.

Sevgilerle.

Punto dedi ki...

Sevgili Pınar; günlüğün eni, boyu uzamış. Fotoğraflar büyüyünce ve güzel de çekilince ben bile şu tatlılardan bir yesem diyorum. Şu bir gerçek; Can da tatlılara düşkün olacak.
Bir sorum var; Sevgili Bocuruk'un günlüğüne yorum bırakamıyorum. Yıldönümünü için dört kere kutladım ama başaramadım. Harfler falan çıkıyor ama olmuyor. Bunun bir sırrı var mı? Ben mi başarısızım?

Adsız dedi ki...

resimdekilerin hepsi cok sahane görünüyor,ellerinize saglik.hayirli ramazanlar.

mutfaközlemi dedi ki...

merhabaaaaaa

herşey muhteşem görünüyor bayıldım...

HAYIRLI RAMAZANLAR ve HAYIRLI BİR DOĞUM DİLİYORUM SANA ...

Sevgiler...

LaMa dedi ki...

kasik da ne kasikmis ama Pinarcim:) Isil isil,piril piril! Ne marka kendisi, hangi bulasik deterjanini kullaniyorsun, isin sirri nedir:)

Can ile ilk ramazaniniz cok guzel gecsin,
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Pınar'cığım
Sanırım ben en çok ilk fotoğrafı beğendim. Dergi fotoğrafı gibi olmuş fondakilerle birlikte. Ellerine sağlık. Bu arada Lilypie den fark ettim ne kadar az kalmış. Her an mutlu haberlerini alabiliriz. :)) Hadi inşallah.
Sevgiler,

Yasemin dedi ki...

Allahim o ne guzel peykek ti oyle! bak simdi resmini gorunce gene canim cekti!! dur ben fotograf makinemi almaya gelmeden haber ediim sen bana bi daha yap :) soyle doya doya yiyiiimm :) operim seniiiiiiiiii cokkk!!!

Selen dedi ki...

Canım,
Böğürtlen sosun tarifini de Can'ımız doğunca bekliyorum. Sen yapmıştın değil mi?
Öperim

Adsız dedi ki...

Obtain and pick some good things from you and it aids me to solve a problem, thanks.

- Henry