9 Eylül 2007

HOŞGELESİN CAN PARTİSİ (BABY SHOWER)

Bu cumartesi Can'da ben de çok mutluyduk. Evimizi şenlendiren dostlarımız vardı. Sevgili Müge'nin aylar önce yapalım dediği olay gerçek oldu. Can doğmadan evvel biraraya geldik ve benim için bitmek bilmez bir moral deposu oldu bu. Herşeyi düşündüler, Selen'imiz davetiyemizi hazırladı. Daha karşılaşacağımız çok süpriz vardı Can ile birlikte... Ah Ayşem ben sana ne diyeyim bilmiyorum ki... Eli kolu dolu dolu gelip bizi neşeye boğdun. Önce bu harika pasta... İtiraf ediyorum ben ilk defa şeker hamurlu bir pastayı yedim. Bu pasta Sevgili Işıl, Tütü ve Ayşem'in el hüneri ve görsel zevkinin ürünüydü...
Hoşgelesin Can Partisinin konukları için de birer anı hazırlamayı ihmal etmemişlerdi Ayşem, Işıl ve Tütü. Bu bebekleri görünce çocuklar gibi sevindik. Pişirilmesi, süslenmesi ve kutu tasarımı, yani herşeyiyle onlara aitti... Şimdiye kadar sadece ekranda resimlerden gördüğüm güzel kurabiyeler ve pastalardan bir tanesi karşımda gerçek olarak duruyorlardı, anlatamayacağım bir şekilde çok sevindim işte. Akşam pastayı ve kurabiye kutularını eşime gösterdim, gururlandım garip bir şekilde... Bak bunları benim arkadaşlarım yapmış, pastaneden değiller... Ve bunlar bunlarda benim diğer arkadaşlarımdan, söyle ömrünce gördün mü, yedin mi bu kadar güzel özel şeyler... Cevabı hayırdı...
Bu sofrayı görüp "Nasıl hazırladın Pınar bunları?" diye bir hataya düşebilirsiniz. Ben değil, sevgili dostların hazırlığıydı. Bu güzel sofrada bana ait olanlar; ortasından fay hattı geçmiş olan(çatlamış) bir cheesecake, tarifi ekmek makinesi ile olan ancak elde yoğurup normal fırında yapmaya çalışınca yumuşak olması gerekirken gevrek olan ekmek(Biga ekmek) ve yine son dakika kızların yardımıyla yapılan kısırdı... Ama yine de fotoğraflamayı ihmal etmedim, benim yaptıklarım ayrı bir yazıda...
Sofrayı lezzete ve görsel bir şölene boğanlar;
Sevgili Ayşem, Tütü ve Işıl dev pastamız ve kurabiye kutularımız ile...
Müge; Nefis patlıcan salatasını beni kırmayıp yaptı, sağolsun. Maalesef kalmadı. Ben yine patlıcan salatası diye sayıklamaya devam edeceğim.Münevver Hanım her seferinde bizi şaşırtmaya devam ediyor.
Bu kurabiyeler ve baton saleler ancak çok çok özel pastane ya da cafelerde yiyebileceğiniz türden. Bu kurabiyeler bana hep Münevver Hanım'ı ve oğlu Can'ı hatırlatacak. 3-4 yaşındayken oğlu Can'ın, Münevver Hanım'a gidip "Anne bana birşey yap diye" anlatmaya çalıştığı ama bir türlü anlatamadığı, en sonunda resimle anlatmaya çalıştığı, başardığı ve kavuştuğu kurabiyeler bunlar... Can şimdi 24 yaşında, annesinin etkisi ile damak zevki mükemmel gelişmiş biri. Bakalım benim oğlum Can neler isteyecek benden ve damak zevki nasıl gelişecek ...
Selen;Mis gibi damla sakızlı rulolarından kalan son dilim, eşim'in favorisi...
Kayınvalidesinin yaptığı lezzeti ve tazeliği üstünde patatesli açma-börekler...

Yasemin; Oğlumuz için araba şeklinde mis tarçın kokulu çikolatalı keki... Keklerle aramın pek iyi olmadığını düşünürdüm, ama bu kekin görüntü ve kokusuna vuruldum. "Kapıldım gidiyorum" nakaratı eşliğinde mutfağa gidip gelip yemeye devam ediyorum.
Ne kadar teşekkür etsek az onlara.
Çok uzaklardan gelen bir misafirimiz daha vardı. İstanbul'da ki koşturmacası arasında bizi unutmayıp geldiği için ve cici kıyafetlerimiz için ona da çok teşekkür ediyoruz Can ile. Ve gittiler...
Arkalarında bu güzel günü hatırladıkça hep mutlu olup gülümseyecek beni ve Can'ı bırakarak... Oğlum belki hatırlamayacak ama annesi bu güzel günü fotoğrafları ile anlatacak ona da ve o da bilecek bu günün annesinde bıraktığı mutluluğu...

38 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Pınar arkadaşların sağolsunlar Can'a ne kadar güzel bir hoşgelsin partisi yapmışlar hepsinin ellerine sağlık. Sana doğum öncesi moral için çok iyi olmuştur eminim ne güzel.
Canım Can'a sağlıkla kavuşman dileğiyle....
Hoşgelsin Can sevgiler...

Selen dedi ki...

Pınarcım,
Harika anlatmışsın günümüzü. Çok keyifliydi yahu. Ben de yazımı hazırladım, dayanamadım, bekleyemedim Pazartesi'yi :) Şimdi yayınlamaya gidiyorum. Doğuma kadar bol keyifler sana, o güzel göbüşünden öperim Can'ımı.

Adsız dedi ki...

selam pinar! ne güzel bir gün gecirmissiniz. ne mutluki sana, seni düsünen ve senin icin böyle hazirliklar yapan arkadaslarin var. ne yalan söyleyeyim? cok kiskandim simdi... yakinda ramazanda basliyor. yani gene üzülecegim günler yakin.... neyse ya. bu konulara girmeyelim. simdi önemli olan senin yakinda hayirlisiyla gerceklesek olan dogumun. yakinda hayatin, can'dan önce ve can'dan sonra diye ikiye ayrilacak. ama emin ol, can'dan sonraki hayatin daha güzel, daha özel, daha dolu dolu olacak. hayirlisiyla cani kucagina al ve onu hasretle canina basda. seni takipteyim... herzaman.... sevim

Serpil dedi ki...

Hayırlı doğumlar diliyorum. Arkadaşların seni ne kadarda seviyorlar çok şanslısın...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar,
Senin adına çok sevindim.Can'ın bu dünya'ya merhaba demesenine sayılı günler kalmışken, yaşamış olduğunuz bu tablo ise unutulacak gibi değil.Arkadaşlarıda gönülden kutluyorum..Yapılanların hepsi çok şık ve nefis.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir günmüş,sevgiler....

Adsız dedi ki...

Canımın İçi Cancım,

hoşgeliyorsun..

Herkes seni nasıl merakla ve heyecanla bekliyor farkındamısın...

Ben bile hoşgeldin partine katılmak için Kıbrıs'tan kalkıp gelecektim... :)

Seni ve birtanecik anneciğini kocaman öpüyorum. Birbirinize iyi bakın tamam mı .. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınarcığım,senin adına çok mutlu olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum.Gerçekten çok güzel dostluklar oluşturdunuz bu kısa sürede ne mutlu sana...Seni böylesine mutlu ettikleri için(kendileri de zevkle takip ettiğim kişiler bu arada) arkadaşlara bende teşekkür ederim.Can... sende çok şanslı olacaksın böyle güzel kalpli bir anneye sahip olacağın için...sabırsızlıkla bekliyoruz seni.canım bu arada dün gece seni rüyamda gördüm hayırdır inşallah...Sevgilerimle Nazife

Bocuruk dedi ki...

Canım, böyle bir günün anlamını ne söylesek tam da ifade edemezmişiz gibi geldi bana. Çok sevdiğim bu blog dünyası sana yaşatılan bu günle sevilmeyi ne kadar hak ettiğini kanıtladı bir kez daha:) Artık CAN'ı bekliyoruz. İkiniz de sağlıkla kavuşun birbirinize.
Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Can bebeğin kısmeti bol olsun sevgili Pınar! Şansıyla, sevgisiyle gelsin, neşe getirsin.

Saliha dedi ki...

pınarcım,cokguzel bır gun olmus anlasılan...ıns..canımız tek avazda gelır annesını uzmez...benım bebısım canımızı merakla beklıyor valla:))sevgılerımle....ıns..can ıle senın zıyaretıne gelmeye alısıcam...opuldun

LaMa dedi ki...

Ne guzel bir parti boyle, ismi de cok hos olmus:) Emegi gecen herkese ben de tesekkur ederm, sizin adiniza cok sevindim. Ve bir de itiraf : Gipta ile okudum Pinar!
InsAllah lohusa sebreti tarifini de goruruz tez vakitte ;)

munevver dedi ki...

Pınar'cığım, her şey çok güzeldi. Hepimiz için güzel bir anı oldu. Ama, bize yetmedi. Daha yapacak çok şey vardı halbuki.

Haberini bekliyoruz artık.
Sevgiyle, Nane Limon.

pecete dedi ki...

Can, biz tamamız, şimdi sıra sende...

serinmavi dedi ki...

Herşey harika görünüyor...
Senin adına çokk sevindim canım.
Can bebek hayırla gelsin inşaAllah....

Rabbim mutluluğunuza mutluluk katsın.....

Kolaylıklar ve güzellikler diliyorum sana....

Mutlu haberlerini bekliyorum.Can bebek gelince bizleri ihmal etme :)


Selam ve sevgiler....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Pınar'cığım,
Ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Masadakilerin hepsi (yiyecek + katılanlar) harika. Umarım böyle güzel günlerin devamı gelir bundan sonra.
Can'ı bekliyoruz merakla artık.
Sevgiler,

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Can bebeği sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah!

Fotoğraflardan ne güzel bir gün geçirdiğiniz her halinizden belli oluyor, arkadaşların sana çok iyi bakıyorlar:) Afiyetler olsun.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Pınar'cım harika bir sofra, harika arkadaşlar... Can'ın gelişi ile yaşanılan güzellikler katlanarak çoğalsın :)) Sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Pınarcım;
İyiki bloglarımız var, bu sayede tanıştık, dost olduk ve bu sayede geçirdiğimiz güzel günler kalıcı birer anı olarak kalıyor, sadece belleğimizde değil, ekranlarda.
Artık CAN'ı bekliyoruz, gelsin diye.
Bir avazda inşallah canım, Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

can a merhaba sanada kocaman sevgiler pınarcım
ayşemin pastasına bayıldım ve kurabiyeler ,kekler herşey çok güzelmiş senin adına çok sevindim allah tamamına erdirsin
aynur

Yemekbahane dedi ki...

Pınar'cım,

Allah ağız tadıyla bebiyi sağlıkla sıhatle dünyaya getirmeyi nasip etsin.Çok güzel bir gün geçirmişsiniz masada herşey harika gözüküyor gerçekten de..
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Sevgiler
Müge

Betül dedi ki...

Pınarcım, cıvıl cıvıl bir masa ve cıvıl cıvıl arkadaşlar....ne güzel dostluğunuz daim,günleriniz hep böyle neşeli geçsin.Can bebeğin gelmesine az kala sanada kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler...

kuzine dedi ki...

Merhaba Pınar,
Müge ne güzel yazmış bir avazda
sağlıkla, mutlulukla, huzurla, bereketiyle... gelsin Can bebek.
Sevgiler.

etki alanı dedi ki...

Pınar'cığım
Senin değer, kıymet bilen yanını çok seviyorum.Hayatın sana en güzel sürprizleri hazırlamasını diliyorum.
Ufacık bir katkımı duyup isimlendirdiğin için teşekkür ederim.
Herşey çok güzel olacak.
Tütü

Punto dedi ki...

Yazlıktan dönünce şöyle bir etrafta gezeyim dedim. Neler olmuş neler. Can torunumuz çok şanslı geliyor Börek çörek tatlılar bolluğunda. Ömür boyu şansı böyle devam etsin diyorum.
Fotoğraf flu da olsa Dilek'i tanıdım.

gülriz dedi ki...

Pınar'ım, ne çok istedim yanınızda olmayı; CAN'ım, ne çok istedim anneciğinin karnında seni sevip okşamayı, seninle konuşmayı. Olmadı canlarım, olamadı. Ama o gün de, bugün de hep yanınızdayım, sizinleyim.

CAN'ım, bekliyoruz seni sabırla, kozanda çıktığında görüşmek ümidiyle...

ozlemhan dedi ki...

Pınarcım senin içinde çok güzel bir morel olmuştur herkesin ellerine sağlık çok güzel bir gün olduğu anlaşılıyor

NiNo dedi ki...

canim ya demek bir iki haftaya sende anne olacaksin Allah bir avazda kurtarsin :D sezeryan olacaksada dogum sonrasi hic acin olmasin ins canim ve minik can hosgeliyorsun sefalar geliyorsun su bloglar aleminde milyon tane teyzen olacak :D haberin olsun tum mamalar tum dostlar harika keske bende yaninda olabilseydim tirandan kucak dolusu sevgiler dualar

Neslihan dedi ki...

Pınar ne güzel bir hoşgeldin partisi olmuş, imrendim size, tatlı heyecanla Can'ını bekleyen sana doğum ve sonrası için kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Sevgili Blog dostlarım, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Can ile ben her gelen yorumu okudukça mutlu oluyoruz. İyi ki dedik bu blogu açmışız, sizleri tanımışız, bizden size kucak dolusu sevgiler...
Bizi unutmayıp ziyaret eden, yorum bırakan herkese çok teşekkürler

Adsız dedi ki...

Günler geçsede dostluklar baki kalır dimi Pınarcım !! Geçirdiğiniz dolu dolu günün size verdiklerini bir ömür boyu taşıyın kalbinizde..Dilerim oğlunda bu sevgi selinde merhaba desin hayata..Bir avazda inşallah :)

Pia dedi ki...

sevgili pinar
hersey cok guzel gorunuyor, insallah Can da kolaylikla ve saglikla gelir,
bu arada az kaldi ya ben hafiften tirsmaya basladim, ya sen?
sevgiler

Doruk dedi ki...

Can ne şanslı bir bebiş ki senin gibi bir annesi ve böyle teyzeleri var. Sağlıkla, neşeyle gelsin aramıza.

Ben bile moral buldum yaşadıklarınızı okurken, ne güzel anlatmışsın. Çok öpüyorum.

Berceste dedi ki...

Caaaan, ben buralardayken gel de yuzunu gorelim :P
Sevgiler...

Calisan Anne dedi ki...

Canım Pınarcım, çok isterdim, o gün gelebilmeyi, ama söz Can gelir gelmez yanı başında olacağız, lohusa şerbetinden içeceğiz. Allah bir avazda kurtarsın. Sevgiler,
Esra

canikom dedi ki...

selam herşey çok güzel olmuş.-batonsalenin tarifini nerede bulabilirim acaba

Pınarın Kulubesi dedi ki...

baton salenin tarifine www.nanelimon.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz.

nagihan dedi ki...

hersey cook guzel gorunuyor ellerinize saglik :))