2 Eylül 2007

ARTIK EVDEYİM, CAN'I BEKLİYORUZ

Sonunda beklediğim vakitler geldi. 16 Haftalık doğum iznine bu hafta itibariyle çıktım. Artık evdeyim. Mutfak telaşımla birlikte, size Can'ı bekleyişimi de aktaracağım bu önümüzde ki vakitlerde.

Geçen hafta doktor kontrolündeydik. 3 kilo civarında(2,9-3,1) gözüküyor CAN'ımız. Başaşağı pozisyonda olması beni mutlu etti. Şu an normal doğum kararındayım. Sezeryanı gerekli kılacak bir aksi durum olmadığı sürece...

Can beni hiç üzmedi hamileliğim boyunca, umarım doğum ve sonrası da bu şekilde devam eder, gelinimizi de elimizle seçeriz hatta(!)

Bugün itibariyle 37 haftalık olduk. Ortalama olarak doğuma 3 haftamız var. Bu 3 haftayı olabildiği kadar iyi değerlendirmek istiyorum. Okuyamadıklarımı okumak, her gün 1 saatlik hamilelik yogası yapmak istiyorum. Çeşitli tarifler denemek, Ramazan sofralarını şenlendirmek istiyorum. Evde çok fazla oturup kalmaya da niyetim yok. Sıcakların bastırmadığı ve ulaşımın rahat olduğu vakitleri mümkün olduğunca dışarda geçirmek istiyorum. Can'ın doğumundan sonra epey bir süre evde olacağım zaten...

Elime bugün itibariyle aldığım kitaplar:

Fotoğrafçılık konusunda ki yeni kitabım...
ve Sevgili Hülya'nın tavsiyesi üzerine aldığım Halil Cibran'dan "Ermiş" adlı kitap...

20 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

İyi dinlenmeler diliyorum Pınar'cığım. Umarım aklındakilerin tümünü gerçekleştirebilir ve iyice dinlenirsin. Fotoğrafçılık kitabı ile ilgili tecrübelerini merakla bekliyorum. Can can'ın doğum macerasını da tabi ki.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Hadi hayırlısı bakalım....Bugünlerin keyfini çıkar,sonrasında uzun bir dönem sessizliği özlüyor olacaksın.iki oğlan annesi olarak da,harika bir şey olduğunu söyleyebilirim.Sevgiler....

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gelini ellerinle seçme dileğine pek güldüm :))
İyi dinlenmeler, takipteyim ;)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Pınarcım geri sayım başlamışken , kalan 3 haftanıda sorunsuz geçirmeni ve Can'ı hayılısıyla kucağına almanı dilerim..
Bir avazda inşallah :)

Müge Hüner dedi ki...

Pınarcığım;
Kısa bir süre sonra eminim arayacağın, sessiz sakin günlerinin tadını çıkart:)) Planların süper, valla imrendim çok. Görüşmek üzere tatlım.

mutfaközlemi dedi ki...

Pınarcığım yeniden merhaba,
Öncelikle kazandibi tatlısını beğendiğine inan çok sevindim.Kesin seninkide güzel olmuştur..
Bu arada doğum iznine ayrılmışsın canım benim bol bol dinlen kendini yorma..CANı bekle :) İnan bana dünanyanın en güzel şeyi gelmek üzere..Bu son 3 haftayı iyi değerlendirmeye bak bol bol uyu ve dinlen uykusuz ve bir okadarda güzel günler seni bekliyor..

SEVGİYLE KAL...

ÖZLEM

Selen dedi ki...

Canım hayırlı olsun ev keyfin. Canımızı şişmanlatmaya bakarsın artık :)
Bu arada kelebek muffinlerine bayıldım. Kevgir'in kapağına da çook yakıştılar.
Öperim seni çok

LaMa dedi ki...

Iyi tatiller Pinar :) Tatil dmek ne kadar dogruysa iste. Kolayca Can beyi kucagina alirsin insallah,
Svegiler

Nalan Kaplan dedi ki...

Bebek gelene kadar iyi dinlenmeler Pınar'cığım.Umarım her şey planladığın gibi olur ...sevgiler

Açalya dedi ki...

Merhaba Pinar, blogunu ilk ziyaret edisim, Asya'nin sorusu uzerine tanistim blogunla.
Oncelikle hamileligin hayirli olsun, kalan 3 haftani en guzel sekilde gecirmeni ve sonrasinda cok da rahat bir dogum dilerim.
Asya'nin deneyimlerini yazdigi son yazisinda yorum kisminda uzun uzun anlattim Asya'ya sordugun soruyu (bana yonlendirdigi icin). Umarim aydinlatici olmustur (her ne kadar gerek duymuyor olsanda artik). Sevgiler.

munevver dedi ki...

Secgili Pınar, biraz dinlen, sonra "Artık gelsin" diyeceksin. Ve dünyanın en güzel, en anlatılmaz duygusunu yaşayacaksın, hayırlısıyla..

Küçük Can'ı biz de merakla bekliyoruz. (Malum, büyük Can bizde.)

Öpüyorum.
Nane Limon.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Şimdilik iyice dinlen ve tadını çıkarmaya çalış canım.Can bey şimdiden hepimizin gözdesi oldu bile..))

Hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini ve mutluluğunu hep birlikte yaşarız canım.

Sevgilerimle,

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Bol bol dinlen tabii yapabilirsen yürüyüş de yap. Kitaplarını oku, film izle, evinle haşır neşir ol. Ne güzel:) Doğum için izne ayrıldığım zamanlar geldi aklıma. CAN'a sağlıkla kavuş inşaallah.
Sevgilerimle...

gülriz dedi ki...

Pınarcığım, çok çalıştınız bunca zaman, artık ayaklarınızı uzatıp dinlenin Can'la beraber. İkiniz de hak ettiniz bunu. Belki Can'ı bekleme sürecinde, kapını çalıveririm bir gün :)) Sevgiler kocaman

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Burçin
fotoğrafçılık merakı çok fena, bugün akşam akşam üşenmeyip markete gidip yaptığım ramazan pidesi için peynir aldım. Nasıl çekebilirim ramazan pidesinin fotoğrafını diye de uzun uzun düşünmedim değil, en güzeli sabah evde olduğumdan güzel ışıktan faydalanarak çekebileceğim
sevgiler
Suzi çok merak ediyorum bebek sonrasını, şu ana kadar hamilelik çok güzeldi, umarım annelik te aynı güzellikte geçer, sanırım biraz daha zor bir güzellik yaşanıyor.
sevgiler
Burcu, seçeceğiz inşallah:) Eğitim şart:)
sevgiler

Burçin,
inşallah diyorum, bir avazda:)

Müge, yetmiyor bana günler, bugün nasıl geçti, dün nasıl geçti anlayamadım. Evhanımlarının sıkılmaya hiç vakti yokmuş anladım:)
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ozlem Merhaba
kazandibini bugün tekrar yaptım, bu sefer hazır paket yerine karışımı kendim hazırladım. Ama tepsiden çıkarırken seninkiler gibi güzel olmadı yine. İlkine göre çok daha iyiydi ama. Yılmak yok, çalışmalara devam:)
sevgiler

Merhaba Selen
Kevgir'in kapağına koyulduğunu bilmiyordum fotoğrafların, Zerrin ile Esra'nın bana süprizi oldu bu. Çok sevindim.
Can'la birlikte ben de şişmanlıyorum sanırım, tartı ile aramız bozulacak:)

Merhaba Lama,
tatil bu tatil, hamile de olsan tatil gibisi yok. Hem ben öyle yerinden zor kalkan hamilelerden de değilim, kuş gibiyim :)
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Nalan
güzel dileklerin için çok teşekkürler...
Merhaba Açalya
sen bilmiyorsun tabi ben senin sıkı takipçinim ama sessizim:) Daha doğrusu Dante'nin mi takipçisiyim bilemiyorum. Harika bir Türk Alman ortak yapımı bence de:) Çok teşekkür ederim, benim için çok iyi açıklamışsın durumu, diğer hazırlıklarımızı yaptık, emzirme malzemelerimiz kaldı. Onu da sizlerden gelen bilgilere göre alacağım bu hafta.
Sevgiler

Merhaba Münevver Hanım
artık Can'lardan bahsederken küçük Can, büyük Can deriz:) Küçükler daha gözde oluyor, ama ne kadar büyürlerse büyüsünler, annelerinin göz bebekleri onlar her zaman.
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Gül Hanım
güzel dilekler için çok teşekkür ederim.
sevgiler

Merhaba Elvan,
bugün aradığına ne çok sevindim, bilemezsin, İzmir'den buraya 10 dakikalığına hatrımı sormaya gelip, güzel sohbetini bıraktın bana.
Evimle haşir neşirdim bugün, Can sonrasında haşir neşir olamayacağım için şimdiden yapayım yapabildiklerimi dedim ve zaman yetmiyor bana inanamıyorum. Bugün kitap okumaya fırsatım olmadı mesela, yaptıklarımı yarın paylaşıcam.
sevgiler

Merhaba Gülriz
ne güzel olur biliyor musun, bana gelsen, evdeyim bu aralar zaten, mutfakta birşeyler yapmaya da vaktim var hep. Ekmeği bile evde yapar oldum:)
Bir alo demen yeterli, ben çayı koyarım ocağa hemen:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar,evde olmana sevindim,çünkü sen şimdi neler neler yaparsın ve bizimle paylaşırsın.inş.herşey yolunda gider,sana dua edeceğim doğumunun da sorunsuz olması için...görüşmek üzere.Nazife

Betül dedi ki...

Pınarcım ne kadar hızlı geçiyor zaman.daha dün gibiydi okudugumda blogunda hamile oldugunu şimdi ise 3 hafta kaldığını okuyorum...Hayırlısıyla Canına kavuşmanızı dilerim..bu arada da iyi dinlanmeler canım.Herşey çok daha güzel olacak...
sevgiler...