19 Haziran 2007

MİNİ CHEESECAKE

Cheesecake i sevenler çok sever, sevmeyenler de bir türlü sevmez, ben ilk tadışta sevip bu lezzete bağlananlardanım. Limonlu Cheesecake en sevdiğim türü, Brownie cheesecake olarak çikolatalısını da denedim ama çikolata ile aram pek iyi olmadığından belki limonluda karar kıldım. Ama her seferinde aynı şekilde yapmak da istemiyordum, bir yandan yeni denemeler de yapmak istiyordum. Zinnur Hanımın tarifi bu arayışın sonu oldu. Mini cheesecakeler bir lokmalık, sunumu çok şık, lezzeti çok güzel. Bu mini cheesecakeleri Müge ile buluşmamız için yapmıştım. Limon tadını daha fazla alabilmek için limon suyunu daha çok katıp, biraz da nişasta eklemiştim tarife. Zinnur Hanımın belirttiği gibi ortaları çökmemişti, bu yüzden reçel bırakamamıştım ortalarına. Bu haftasonu tekrar yaptığımda limon suyu miktarını artırdım ama nişasta eklemedim. Bu sefer fırından çıkar çıkmaz içlerine bırakabileceğim reçel boşlukları oluştu.

Yanına da bir fincan kahve ya da çay, nasıl dilerseniz...
Bu arada Ayşem'in Bake Shop'unu ziyaret etmedi iseniz, hemen edin derim. Blog arkadaşlarına indirim de yapıyor. Muffin kağıtlarını oradan aldım, rengarenk çeşit çeşit modeller var daha... Çeşit çeşit kek, kurabiye kalıpları, pasta tart yapmak için aklınıza gelmeyecek yardımcı aletler var. Her işin kolayı olduğunu göreceksiniz. Bu renkli muffin kağıtlarımı çok sevdim ben, limonlu oldukları için sarı renkte olanlarını kullandım. Hatta bebek sepeti olarak renk renk muffinler yapmayı düşünüyorum:) Açık mavi olanlarını saklıyorum özellikle:)

22 yorum:

Berceste dedi ki...

Valla minikleri bilmem ama ben limonlu peykek tarifin için dua edip duruyorum :)

Ayşem ile de tanıştın demek ki sonunda! Renkli renkli minik kek kalıpları demeeeek... Gel tatil geeel!

Adsız dedi ki...

Pınar bende cheesecake sevenlerdenim ama limonlusunu hiç denemedim ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Mavi kağıtlar bebiş için ne güzel :)

NiNo dedi ki...

harika olmuslar ellerinize saglik bayildim

Adsız dedi ki...

Merhaba pinarcim, cok lezzetli gorunuyor.Bende cok severim. Ellerine saglik.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Berceste,
bunlar da limonlu peykek in minikleri işte, tek lokmalık, üzerinde reçel de bırakabiliyosun güzel oluyor, bunları da dene derim:)
Gel de sana sofralar kuralım, çörekli, börekli, kurabiyeli, pastalı:)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Seda
cheesecake ve limon bence en güzel yakışan çift:) Bu çifti tadan diğer çiftleri görmez bile:)
sevgiler

Merhaba Nihan Hanım
çok teşekkür ederim
sevgiler

Merhaba Özgün,
yaşasın cheesecake sevenler:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınarcım,
minilerin tadına bakmış biri olarak (neredeyse hepsini tek başıma yiyerek) süper diyebilirim. Mayhoş tadları sevenler için ideal..Kağıtlarında çok şeker, çalıcam onların birazını zaten, sende çok var gibi bir his oluştu bende nedense :)))

Bocuruk dedi ki...

Pınarcım ne güzel kekler bunlar. Ellerine sağlık, yapıp bana da gelsene:)) Sahi ne oldu senin İzmir seyahati. Blog arkadaşınım hadi tanı deyip telefon açanlara ilk Pınarcım sen misin diyorum ona göre:)))

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Pinar,
mini cheesecakelerin ne güzel görünüyorlar, güneş gibi insanın içini sıcacık yapıyorlar.
Ben yanlarında en çok kayfe severim.:)
Canim ellerine saglik
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Pınar yine ben birşey soracaktım Zinnur hanım gibi sende krem peynir mi kullandın yoksa labne mi?

Sanem dedi ki...

Ben de çikolata ile arası olmayanlardanım, limonlu her şeye bayılırım. Bercestenin dediği limonlu peykek tarifine bakmaya gidiyorum.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Müge,
minileri çok sevdik ikimizde. Mayhoş tatlar benim seçimim kesinlikle bunu anladım:)
Muffin kağıtları için bize gel de bakarız bi çaresine:)
sevgiler

Sevgili Bocuruk,
seninle tanışmayı o kadar çok hazırladım ki kendimi, ve bu fikir o kadar çok geliyor ki aklıma, sanırım telepati yoluyla iletiyorum bunu sana, senden de bana geliyor sanırım:) Aynı şehirde olmayı başardığımız ilk fırsat bizim için buluşma fırsatı olacak biliyorum. Er ya da geç, bir gün yollarımız bir noktada birleşecek umuyorum...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ayşe
cheesecakeler ve güneş ne güzel benzetme:)Ben de earl grey çay severim yanında:) kayfe daha estetik durduğu için onu koyduk yanına fotoğraf için:)
sevgiler

Merhaba Seda
ben de krem peynir kullandım. Fırında pişen peykeklerde krem peynir daha iyi sonuç veriyor bana göre pişmeyen kremalara ise labne kullanıyorum. Tiramisu kremasında olduğu gibi.
sevgiler

Merhaba Sanem
ne güzel tatlı zevkimizin aynı olmasına sevindim:)Umarım sen de memnun kalırsın tariften.
sevgiler

Selen dedi ki...

Pınarcığım bu ne güzellik böyle.. İkinci denemede istediğime ulaştım diyorsun. Harika, ellerine sağlık.
Sen limon etkinliğine şimdiden hazırlanmışsın bile. Ayşem'i de en kısa zamanda ziyaret edeceğim. Pasta konusunda bilgisiz olan benim çok sorum var soracak :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,sanki çok uzun bir ara vermişim gibi geldi yorum yazmamaya.yarın yola çıkıyoruz inş.hazırlıklar vs. aniden bir misafir derken bugün rahatım ve bilgisayar başındayım.mayhoş tatları sevdiğine göre benim tarifini bir siteden aldığım limonlu pasta tam sana göre.tarifi maille yollarım burda uzatmayayım.yapımı kolay ama sıcak günlerde iyi gidiyor.görüşmek üzere.Sevgiler...Nazife

Selen dedi ki...

Bu arada cheesecake'lerin üzerindeki dut reçeli mi?

Ferhanca dedi ki...

Pınarcım merhaba nasılsın??Bebek nasıl ben döndüm , mesajlarını aldım,çok teşekkür ederim=)Minik cheessecake ler çok güzel olmuş kızımda istiyor .Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Ne güzel olmuş herbiri Pınar'cığım.Canım çekti birden.Ellerine sağlık...
Ayşem2e de uğraman ne iyi olmuş.İst'da yaşamanın şansları işte.

Adsız dedi ki...

Canım Pınarım,

nefis olmuş bu minik cheesecakeler ellerine sağlık.

Hiç küçük kalıplarda yapmak aklıma gelmemişti. Sayende deneyeceğim.

Buralardan teeeaaa oralara kucak dolusu sevgiler.. :))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Selen
limon etkinliğine hazır sayılırım sanırım:) Pastacılık konusunda benim de çok öğreneceğim şey var. Müge ile bu konuda azimle ilerliyoruz:) Cheesecakelerin üzerinde ki mor dut reçeli evet, karşı komşumuz yapmış kızının bahçesinde ki dutlardan, tane tane duruşları hoşuma gitti.
sevgiler

Merhaba Ferhan,
dönmene çok sevindim. Biz de iyiyiz oğluşla beraber:)
minik cheesecakeler hem çok pratik hem çok güzel hem de görünümü çok hoş.
sevgiler

Merhaba Nazife
eğer tarifi yollar isen resim ile birlikte limon etkinliğine sen de katılmış olursun. Resim gönderemez isen tarifi yapıp ben çekmeye çalışırım.
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Hülya
çok teşekkür ederim. İstanbul'a gelişinde lütfen haberimiz olsun, Ayşem'in dükkanında buluşalım:)
sevgiler

Merhaba Zerrin
içten yorumların için çok teşekkür ederim. Buradan da teaaa oraya sevgiler yolluyorum ben sana.

Berceste dedi ki...

Pınar ben o peykekin üzerine dondurulmuş meyveleri cezvede çözerek, sos gibi hazırlayıp döküyorum. Ekşimsi bir lezzet veriyorlar ve tatlıyla ekşi harika oluyor kanımca... Ayrıca yiyenlerin de yalancısıyım :P