21 Mayıs 2007

KURABİYE YE # 22

Bu ay ki etkinlik için benim iki tarifim var. Diğer kurabiye tariflerine şöyle bir baktım da epey verimli geçiyor bu etkinlik...
Alınan kalorilere aman dikkat, sonradan başımıza bela olmasınlar:)

CEVİZLİ İNCİRLİ KURABİYE

MALZEMELER

  • 300 gram incir

  • 100 gram margarin

  • 1yumuta

  • 200-250 gram ceviz

  • 50 gr Un

  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:
300gram incir yıkanıp kurulandıktan sonra kücük kücük doğranır. 100 gr. margarin eritilip soğuğa yakın olunca içine 1 yumurta+incirler+200 -250 gram ceviz (dövülmüş olarak)+
50gr un (tahmini 1-1,5 cay bardağı)
Hepsi beraber yoğurulacak ele yapışmayacak bir hamur elde edilir (Yapışacak gibi olursa un ilave edebilirsiniz)
Parça parça(küçük) kopartılıp tepsiye dizilir. 170 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir.
Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun

ELMALI KURABİYE

Malzeme :
4 İri elma , Tarçın, Ceviz içi = İç Malzemesi
4 yemek kaşığı şeker ,
1 su bardağı yoğurt ,
1 su bardak sıvıyağ ,
1 paket margarin ,
1 vanilya ,
1 tatlı kaşığı karbonat ,
Aldığı kadar un
Üstüne serpmek için pudra şekeri..

Yapılışı : Oda sıcaklığında erimiş margarin , yoğurt , sıvıyağ ve vanilyayı derin bir kaba alıp iyice elinizle eziyosunuz , yoğuruyosunuz . Sonra azar azar elenmiş un ilave ediyorsunuz, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyosunuz .Daha az da yumuşak olabilir. Yapmış olduğunuz hamurların ortasına rendelenmiş ve 4 kaşık şekerle iyice pişirilmiş cevizli , tarçınlı içten koyup , yan tarafları birbirinin üzerine gelicek şekilde kapatıyosunuz. Margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizip , önceden ısıtılmış fırında 175-180 derecede 20 dk kadar pişiriyosunuz..( üzeri hafif pembeleşince -mümkün mertebe beyaz kalmasına dikkat edilmeli , ayrıca fırınların pişirme süresi +5 veya -5 olabilir ) Fırından çıkartıyosunuz , üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyosunuz ..
Afiyet olsun...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Pınarcım,
eğer pastaneden kurabiye alacaksam mutlaka incirli olandan alırım, çok sevdiğim bir kurabiyedir.Sayende defterimde de oldu. Ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar,
Etkinliğin hayırlı olsun canım.Kurabiyelerin çok lezzetli gözküyorlar ellerine sağlık.Elmalıyı çok sevmeme rağmen gönlüm incirliden yana inan.Muhteşem bir tat olduğuna eminim.Afiyetler olsun canım.

Kendine çok iyi bak.Sevgiler..Gül

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar,yazını yeni okudum,özellikle elmalı kurabiye benim favorim...çok severim, bu şeklini yaparım genellikle.Etkinlikte birbirinden güzel tarifler var bol bol kurabiye deneyecez galiba... yorum yazarken daha heyecanlıyım bugün:) Sevgilerimle...Nazife

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Ceviz-incir beraberliğini her şekilde severim ben ve tarifin çok değişik. Elmalı kurabiye ise çocukluğumun tadıdır. Annem çok sık yapardı bize. Şimdilerde de yapıyor ama daha çok torunları için:) Ellerine sağlık tatlım.
Sevgilerimle...

nilay dedi ki...

Pınar'cım ;
etkinlik için ben de farklı bir incirli kurabiye hazırlamıştım...seninki de lezzetli görünüyor...elmalı kurabiye de öyle tabiii...ellerine sağlık canım :)

bu arada bebişin gelmesine ne kadar az kalmııış :)) harika ;)

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

sevgli pınar,incirli kurabiye hiç yemedim..çok güzel görünüyor.deneyeceğim,selamlar.

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar, herzaman gözüm kapalı aldığım bir kurabiye varsa o da elmalı kuabiyedir. Ama burada seçimde zorlandım. Çünkü cevizli incirli olan kurabiyelerde aklım kaldı. Evet ben bu sefer cevizlileri seçeceğim :)

Ellerine sağlık

Cafe Gusto dedi ki...

sevgili Pınar
Etkinliğe harika şeyler yapmışsın ellerine sağlık.
sevgilerimle...

aslı dedi ki...

Pınar'cım harika kurabiyeler bunlar cevizincir hiç sevilmezmi eminim kurabiyeleride nefis olmuştur ellerine sağlık canım....sevgilerimle...