24 Nisan 2007

Pınar Tatilde

Uzun bir ara verdiğimin farkındayım. Sizleri meraklandırdığımın da... Artık seslenmenin vaktiydi. Öncelikle çalışma şeklim değişti. Artık yarım gün ofiste çalışıyor, öğleden sonraları da ofis dışında çalışıyorum. Eve geldiğimde ise bilgisayar başına geçmeye hiç isteğim olmuyor. Ayaklarımı uzatıp dinlenmeyi tercih ediyorum. Bebeğimi de kendimi de bilgisayardan olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum. Bunun kötü tarafı, sizlerden uzak kalıyorum. Bugün akşam eve gelince "Hadi artık, bu kadarı da fazla" dedim ve geçtim bilgisayar başına...
Herşey yolunda, ben çok iyiyim, bebeğimde de bir sorun gözükmüyor. Karnımda kıpırdanışlarını hissetmeye başladım. Doktorumuz, ultrason muayenesinde erkek gözüktüğünü söyledi ama biz yine temkinli olup 6. ya da 7. ayı bekliyoruz. Bizim dışımızda herkes hazırlık yapıyor bebek için. Teyzeleri örgü örüyor, ananesi yorganını, yatak takımını yaptırıp getirdi bile. Babannesi de ağız bezleri yapıyor. İlerde oğlum evlenir bir de çocuğu olur diyerek sakladıklarını çıkarıp gösterdi bize. Bir tek bebiş eksik, bizde yolunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

23 Nisan tatilini de fırsat bilip eşimin ailesini ziyarete Zonguldak'a gittik. Eltimler de geldiler. Benim annem de ilk defa Zonguldak'a gitti. Bu arada anne ve babamın geldiğini söylemeyi unutmuşum. Bir dönem de onlar için hastane hastane dolaşmakla geçti. Blogdan uzak kalmamın bir diğer sebebi de bu. Annem ve babamın sağlıkları şu an için iyiler ama kötü sonuçlar olmaması için şimdiden önlem almamız gerekiyordu. Babamın sorunu prostat, annemin ise göz tansiyonu idi.

Zonguldak'ta eşimin çocukluğunun geçtiği evde 2 günlük kısa ama bir o kadar güzel bir tatil geçirdik. İlk defa eşimin de yardımıyla balık tuttum. Gerçekten bir sabır işiymiş. Biz 5-6 balıktan sonra evin yolunu tuttuk, eşimin babası ise akşama kadar sabredip bir kova balıkla döndü(mezgit ve istavrit), annemiz kızarttı, ben de bahçeden topladıklarımla harika bir salata yaptım. Rokanın uzun bir çiçeğin yaprakları olduğunu gördüm, şaşırdım. Bahçede ki erik ağacının yanından ayrılmadım, eşim topladı ben yedim:) Yediklerim de yetmedi eşim ağaca çıktı İstanbul'da yemek için de bir poşet topladı :)
Harika sofralara misafir olduk.

Çayır çimen gezdik, ısırgan otu ile ıspıt(hodan) toplandı, ısırganın çorbası, ıspıtın da yumurtalı kavurması yapıldı, yanımıza yolluk edildi.


Açık hava müzesini gezdik. Zonguldak'ın ünlü yeraltı kaynağı taş kömürünü gördük. Ünlü laz böreğini sonunda gördük ve tattık. Sevgililer günü için sipariş ettiğim laz böreği gerçek laz böreği değilmiş öğrendim. Yöreden yöreye farkediyormuş. Esas laz böreğini Hopa ve doğusu yaparmış.
Eşimin annesi, hala bebeklik kıyafetlerini saklıyordu. Babası ise oyuncaklarını saklamıştı. Eşimin mühendis olacağı önceden belliymiş. Kendi oyuncaklarını kendi yapmış. Bunları görmek de çok keyifliydi. Onunla birlikte ben de gittim çocukluk günlerine...Resimde gördükleriniz ahşap motorlu sandalı ve çok farklı ses ve efektler çıkaran ama ateş etmeyen silahı, epey tozlanmışlar, kırılıp dökülmüşler ama karşımızdalar işte hala...En baştaki resim evin salonundan sol yana bakınca görülen manzara, başınızı sağa doğru çevirince de komple bir deniz manzarasıyla karşılaşıyorsunuz. Sessiz, sakin, huzur dolu...
Sabah erkenden uyanıp, kimse kalkmadan bu manzara karşısında kitap okumak da büyük zevkti benim için.
Bir tatilden ve bir yaşamdan daha fazla birşey bekleyemeyeceğime karar verdim. Huzur, içtenlik, anılar ve mutluluk...

30 yorum:

Punto dedi ki...

Hep diyorum mutlu bir aile de huzur da olur, içtenlik te, anılar da mutlulukta Sevgili Pınar. Günlük gerekli bir görev değil ama bebeğini korumak, dinlendirmek bir görev diye düşünüyorum.

pecete dedi ki...

Yaşadığın huzuru burdan da hissediliyor. Pınar'cığım herkesin ve senin iyi olması çok güzel bir haber. Sevindirik oldum. Çok özlemiştik. Sevigler...

aslı dedi ki...

Çok keyifle okudum yazını bebeğin hayırlı olsun eli ayağı düzgün olsunda kız erkek hiç fark etmiyor,tatilin güzel geçmesine çok sevindim allah anne ve babana da sağlık ve şifalar versin....sevgiler...

Berceste dedi ki...

Temiz hava, bol gıda... Tatil diye ben buna derim işte. İlk fotoğrafa da bayıldım!

Sanem dedi ki...

Bu manzara karşısında ne denir ki zaten, iyi bırakıp geri gelebilmişsin. İki gün az bile gelirdi bana. Erik çoktan çıktı değil mi oralarda, ben hala Türk marketlerinden birine gelmesini bekliyorum.
Erkek demek ;) Kutlarım canım tekrar.
S.

Sanem dedi ki...

Bu manzara karşısında ne denir ki zaten, iyi bırakıp geri gelebilmişsin. İki gün az bile gelirdi bana. Erik çoktan çıktı değil mi oralarda, ben hala Türk marketlerinden birine gelmesini bekliyorum.
Erkek demek ;) Kutlarım canım tekrar.
S.

Hulya dedi ki...

pinar cok sevindim iyi haberlerine,gozun aydin,insallah tamamina erdirsin Allah,bebeginle saglikla sihatle mutlu gunler..erkek cocugu evdeki erkek oranini artirsa da :),evin tek bayani olarak paylasilamadigin cok zamanlar oluyor:)

Selcen Şenocak dedi ki...

Hoşgeldinnnn. Ne kadar güzel gezmişsin allah içinize sindirsin oğluşunuzada sğlıkla kavuş inşallah. Sevgiler canım...

Adsız dedi ki...

selam pinar! tam sitene girip "nerelerdesin? özlettin kendini." diye yorum birakacaktimki... yeni yazinla karsilastim... :-) kisada olsa ne güzel bir tatil yapmissiniz. bende yaztatilini iple cekiyorum. bebis erkek demek? oldumu simdi? bende oglusuma gelin bekliyordum. caner cok üzülecek... :-). saka tabii. ALLAH'im saglikli sihhatli kucagina almak nasip etsinde, gerisi önemli degil. hamilelik ve dogumda cekilenler bile unutuluyor. gerci bazen baskalarinin insanin gözünü acmasi gerekiyor ama... cok cok öptüm!

kuzine dedi ki...

Günaydın Pınar'cığım,
herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim. Zonguldak'da yaşayan Hopa'lı biri olarak ben çok merak ettim doğrusu. Bu anlatılan baba evi İnağzı'nda mı?, Kilimli'de mi?... çok merak ettim.
Sanki biraz da Üzülmez gibi ay!!! çok merak ettim.
Çok bildik, tanıdık yaşadığım yere benzer geldi.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar,ben de her gün siteni ziyaret edip sessiz bekleyenlerdendim.Pınar nasıl olsa ilk vakit bulduğunda döner bizi merakta bırakmaz diyordum.öyle de oldu...İnsanın tanımadığı birisini merak etmesi de ayrı bi güzellik...demek bu taraflardaydın...Kastamonuya da uğrasaydınız...güzel bi tatil olduğu kesin,ne güzel... sevgi ve muhabbetlerimle.NAZİFE

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Ne güzel bir tatil olmuş bu. Biz de ben ilkokula ilk başladığım yıllarda Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşamıştık. Çok severdim oraları. Ve tekrar gidebilmeyi çok isterdim doğrusu. Doktor olup orada yaşamak gibi hayallerim vardı o yıllarda:)
Sevgilerimle...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Punto Amca,
gerçekten çok güzel bir ortamdı. İnşallah bizim çocuklarımız da bu güzel aile ortamını fark edip aynı mutluluğu yakalarlar.
sevgiler
Merhaba Ayşem,
senin haberlerine de çok sevindim. Hepsine yorum yazamasam da yakından takip ediyorum. En çok da dedesinin elinden ilk elmasını dişleyen bebiyi...
sevgiler
Merhaba Aslı
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Berceste,
bence de tatil bu:)
sevgiler

Sanem keşke erik lafı etmeseydim:( Canın çektiyse diye:(
Türk bakkalı getirmez ise ben sana göndereyim
Erkek olduğuna babamız biraz üzüldü:)
sevgiler

Merhaba Hülya,
işin bu boyutu hiç aklıma gelmemişti, evin tek bayanı olup paylaşılmaz olma fikri hoşuma gitti:))Kız olursa da tam tersi durum sözkonusu olabilir:)) Erkek olmasının iyi yönü benim için:)
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Almula
çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
sevgiler

Merhaba Sevim:)
işte haberlerle karşındayım:)Caner'e kardeş geliyor, gelin yerine:)))
İsim konusunda yardım bekliyorum. Caner ismini çok beğenmiştim. Anlamlı ve içten gelmişti bana, bakalım gonca bu fikre ne diyecek:)
sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Kuzine,
eğer hopalı isen Rahmetli Ayşe teyzeyi tanıyabilirsin. Kapuz'da idi evleri. Eşime Laz Böreğini o tattırmış ve dilinden düşürmez eşim o lezzeti.
sevgiler

Merhaba Nazife
ne güzel senden de haber almak, şimdi bir değil iki Nazife dostum oldu. Kastamonu'ya çok yaklaştık ama gelemedik, kısmet İstanbul'da görüşmeye inşallah
sevgilerimle

Merhaba Bocuruk
Çaycuma güzelmiş evet, gelirken yoğurdunu getirdik. Sütünü de orda içirdiler:) Uzun zaman olmuş köy sütü içmeyeli, lezzetini unutmuşuz.
Doktor olup dönmek çok güzel bir düş bence:) Tekrar gidip oraları gezebilmeni dilerim.
sevgiler

kuzine dedi ki...

Tanımam mı? laz böreğini neredeyse akrabalardan yemiş :))) hissetmiştim, çok tanıdık geldiğini. Hekez bizim laz böreğimiz gibi yapamaz övmek gibi olmasın annem de çok güzel yapar.

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar,
Sayende bende daha önce görmediğim bu yere biraz olsun gitmiş kadar oldum. Karadeniz ve Güneydoğu turu ilk yapmak istediklerim arasında.
Sen yinede bebişi fazla yormadan her gün azıcık bişeyler yaz, boş bırakma bizi..:)
Sevgiler

kalimeero dedi ki...

pinar'cigim selam! ben de ugramayali uzun zaman olmus. yaz tatilinin yaklastigi, okulun bittigi bir donemde harika bir yazi olmus. zevkle okudum. darisi basimiza..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Kuzine,
demek sizden güzel laz böreği yapan olmaz. Denemeden bilemeyiz ki:))
sevgilerimle

Merhaba Müge
yoksa sen hala Karadenizi görmedinmiiiiiiii? :))
Hemen hemen biran önce ilk fırsatta Karadenizi görmelisin.Bende Doğu Karadenizi görmek isterim ilk fırsatta.
Yakında bir güneydoğu turu yapacağız inşallah, bebiş büyümeden. Antep, Maraş, Hatay üçlüsünü çok merak ediyorum.
sevgilerimle

Ah Kalimero
okullar bitiyormuş evet, ve hayal ediyorum öğrencilik yıllarını, havalar ısınır, özgür olmak istersin, hele şu finaller, sınavlar bitsin diye hayal ederdim. Havaların güzelliği benim için her zaman güzel bir motive olmuştu. Güzel yaz tatiline kavuşmana çok sevindim.
sevgilerimle

Nukhet dedi ki...

Ne guzel anlatmissin Pinarcim. Yasadiginiz o huzr ve mutluluk buralara kadar geldi. Hep mutlu olun bu haftasonu gibi yasayin. Bebisinde iyi olduguna cok sevindim. Opuyorum

Hülya dedi ki...

Ne güzel gezmişsin.İyi gelmiş sana ve bebişine besbelli...Erkek de olsa kız da olsa senin çocuğun ya sağlıklı olsun Pınarcığım.Sağlık ve sıhhat içerisin de bir ömrü olsun canım benim;)
Çok öpüyorum seni...

Adsız dedi ki...

Pınarcığım,güneydoğu turuna çıkacağını öğrendim,haber verirsen özellikle Hatay konusunda gezilecek yerlerle ilgili tüyolarım olacaktır.Sevgilerimle...Nazife

serinmavi dedi ki...

Pınarcım herşeyin yolunda olmasına sevindim.Sen ve bebişin rahat ol,yine gelirsin buralara :) arada ses ver ama unutma :)

Annen ve babana da şifalar diliyorum Rabbimden...


Bu günlerin keyfini çıkar sonuna kadar canım :) bak tecrübe konuşuyor ben de 3 tane var hem de büyümüşler artık :)


Her şey harika görünüyor,sofralar, yemekler ,otlar ...

Selam ve sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Pınar'cım benim memlekete gitmişsin ne güzel. Bende Zonguldak'lıyım ama maalesef hiç gitme fırsatım olmadı.Manzaraya bayıldım. Ne kadar huzur verici bir yer. Bebişininde oğlan olmasına sevindim. Bende 2 tane var. Biraz zor iş oğlan çocuğu büyütmek ama sevgileri yetiyor.Gerçi kız erkek farketmez. Önemli olan sağlıklı olması. Allah seninde sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.Kendine ve bebişe iyi bak. Sevgiler..

Hülya dedi ki...

Ne yazık ki dün yazdığım yorum çıkmamış:(
Oysa bebişine ve sana iyi dilekler iiletmiştim;)Olsun şimdi demiş oldum..

Tatli Hatiralar dedi ki...

kendim tatil yapmis gibi hissettim :) ne tatli anlatmissiniz :)

Damak Tadı dedi ki...

Pınar'cığım,
Allan ağzınızın tadını bozmasın ve huzurunuzu daim etsin.Huzur çok önemli ve sizlerde de ziyadesiyle var canım.Aman Allah nazar değdirmesin..

Senin için güzel ve keyifli bir yolculuk olmuş.Üstelik tüm sevdiklerinde yanında olunca başka bir güzel oluyor insan.Etrafına bakınca daha bi'mutlu oluyor adeta.
Senin adına çok sevindim ve mutlu oldum canım.

Hayırlısı ile bebeğinide kucağına alırsın.Ne şanslı doğacak (inşallah)şimdiden her şeyleri hazırlanmaya başladı bile..

Canım aramızda olup iyi haberlerini verdiğin için teşekkürler..Sevgiyle kucaklayıp yanaklarından öpüyorum..

Ferhanca dedi ki...

Pınar cım yıllar önce gitniştik Zonguldak 'a . harika bir şehirdi .Medeni haline bayılmıştık.
Oğluşa iyi bak ..heycanla bekliyoruz az kaldı ..beni biliyorsun ilk ay bile az kaldı demiştim ..yakında kavuşucaksınız yolcu geliyor..
baksan benim oğluşumun doğumu dün gibi Hacettepe hastanesi gözümün önünde ..mayısın 9 da gidiyoruz 12 mayıs ta oğluşumun doğum günü vede mezuniyeti inşallah ..görünen dağın arkası yakındır ..

Damak Tadı dedi ki...

Pınar'cığım,
Haşhaş ezmesini aktarlardan bulabilirsin canım.Bende Kadıköy'den almıştım.Sanırım sende bulunduğun yerdeki aktarlara veya Beşiktaş çarşıdan da bulabilirsin canım.

Eğer bulamzsan bana yaz ben Kargo yaparım sana severek.
Kendine iyi bak Pınar'cığım..

Sevgilerimi gönderiyorum.