5 Şubat 2007

BİR İMZA; SİNEMA; YENİ DENEMELER

Sonunda çok istediğim imzaya kavuştum:) Bir anda aklıma geldi, neden olmasın dedim ve oldu. Orhan Pamuk'tan bu imzayı almak beni çok mutlu etti, yurtdışı gezisine gitmeden bu imzayı alabildiğime çok seviniyorum. Hrant Dink'in ölümünün ardından aldığı tehditler için de çok üzülüyorum.

Haftasonları geldiğinde kolumu kaldırmak istemiyorum. Depresif bir halde eve kapanıp uykuyla uyanıklık arasında geçirmeye meylim var. Eşimin ısrarlarıyla gezintiye çıktık, Osmanbey, Şişli ve Taksim... Sinemaya gittik.

"Beynelmilel "filmini görmenizi tavsiye ederim. Daha önce "Babam ve Oğlum" filmini görüp de beğenenler aynı beğeniye bu filmden sonra da kavuşacaklardır. Mizah, Dram ve Siyasi göndermeler bir arada.. Filme girmeden önce hiçbir fikrimiz yoktu. Böylesi de çok daha güzeldi. Tamamen süprizlerle karşıladı film bizi ve gözlerim yaşlı da olsa memnun ayrıldık salondan... Film hakkında illa da bilgi edineyim, öyle gideyim derseniz site adresi şu şekilde:
www.beynelmilel.net
Bu gezi bana çok iyi geldi, her ne kadar aldığımız kestaneler pişmemiş çıksa, ve hava yürünemeycek kadar soğuk olsa da:)
Sonra eve gelip biraz kitap okuyayım derken, biliyorum daha çabuk uyuyabilmek için yapıyorum bunu son zamanlarda:) Erkenden uyuya kaldım. Erken uyuyunca sabahın kör karanlığında uyanıyorum ve yine mahmurluğu üzerimden atamayıp saçma sapan rüyalar görerek uyku-uyanıklık arasında dolanıp duruyorum. Bezelye tanem ile birlikte uyku düzenim yerle bir oldu.
Pazar günü yine eltime kahvaltıya gittik. Ben artık birçok şeyi yiyemez durumdayım. Eskisi gibi yemek yemekten de keyif almıyorum:( Acıkma duygusunu unuttum. En azından sofra fotoğraflarını bizimle paylaşabilirsin diyebilirsiniz ama yemek resmi çekmekte hiç içimden gelmiyor...
Geç kahvaltının ardından bir nikaha gittik eşimle... Ardından eve gelip yine uyku... Neyseki bu sefer hava kararmadan kalkabildim. Akşam yemeğinden sonra bu sefer de evimizde ki sinemada "Narnia Günlükleri"ni seyrettik.
narnia
Fantastik bir macera, daha çok çocuklar için yapılmış ama hepimizin içinde ki çocukluğun farkına varan film yapımcıları biz büyükleri de filme çekmeyi çok iyi başarmışlar.

narnia 2
İşte büyülü dolap...

narnia 3
Ve en çok sevdiğim kısmı.... Karla kaplı harika bir beyazlık, ağaçlar...

Hepimizin bildiği çok ünlü Harry Potter 'ın yazarı şunları söylemiş:
‘Harry Potter’ kitaplarını yazarken ‘Narnia Günlükleri’ kitaplarından esinlendim.” [J.K. Rowling]
Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘Harry Potter’ serilerine rakip olan ‘Narnia Günlükleri’nin dünya çapındaki kitap satışları 100 milyon adeti bulmuş. Bence hem Yüzüklerin Efendisi'nden hem de Harry Potter'dan çok daha güzel bir film... Güzelliklere daha fazla yer var bu filmde...

Geçen hafta gelecek misafirlerim için yeni tarifler de denedim.
Evcini'den Limonlu Kek... Maalesef lezzeti çok güzel olmasına rağmen ortası yine çöken bir kekim oldu. Ben artık kek yapmaktan korkar oldum. Açıkbüfe'den Bocuruk'un da tavsiyesi ile Naneli Çikolatalı Muffin yaptım. Neyse ki muffin işinde hiç hayal kırıklığı ile karşılaşmadım. Sanırım etkinliğe muffin ile katılacağım.
Bunları zor yapabildim, misafirlerime pastaneden hazır şeyler ikram etmek istemedim. Resimlerini ise çekmek hiç içimden gelmedi. Muffinlerim gayet de şirin olmuşlardı oysaki..
Herkese güzel keyifli enerji dolu bir hafta diliyorum...

21 yorum:

Punto dedi ki...

Sevgili Pınar, yazından çıkardığım ana fikir, zor günlerin başladığı şeklinde. Bu zor günler çabuk geçecek, mutlu günler gelecek. Bebek bir ailenin yapıştırıcısı zira.

Hulya dedi ki...

pinar;
ilk uc ay boyle oluyor,cok yorgunluk,uyku hali sonra mucize gibi geciyor 3 aydan sonra,bol bol uyu firsat buldukce ve kendini kotu hissetme,kolay degil bebek basliyor gelismeye..
ne guzel,cok seviniyorum senin icin.
benimde keklerim cok coker oldu bu aralar,artik coken her keki ufalayip borcama taban yapip,ustunede muhallebi yapiyorum/:)

Hülya dedi ki...

Karlar içindeki görüntüden sonra dedim ki;İşte benim fantastik dünyam...İzlemek için sabırsızlanıyorum...

Adsız dedi ki...

Sanirim benim dun uzun uzun yazdigim yorumum gelmemis :(
Akin amca hakli, zorlu gunlerin sonu guzelliklerle surecek, belki o gunler daha mesakkatli gececek ama sevgi ile herseyin ustesinden gelinecek. Ha gayret Pinar, sen bunu da basarirsin. Seni boyle derin derin dusunceli gormek pek alistigimiz seylerden degil.Hep kipir kipir, hareketli bir Pinar gormeye alistik biz. Gerci bebek adina hoplayip, ziplama uslu dur da icin canlansin azicik. Aferim esine seni evden cikartmis :)
Narnia'ya gelince. Karakter isimlerine dikkat :)Arslan falan :P Ayrica yenilen lokumlara da...O filmden sonra lokum satislarinin tavan yaptigini soylemeye gerek yok herhalde :)
Bahsettigin uc kurgu roman da birbirinden farkli renklere, ozelliklere sahip bence, belki biraz Narnia ile Harry Potter benziyor, ama Yuzuklerin Efendisi cok daha farkli. Ucunun de ortak yonu belki de Turk karakterleridir :) Yuzuklerin Efendisi'ndeki Balamir idi sanirim benim pek dikkatimi ceken bir isimdir :) Kitaplari irdelemeyi uzmanlarina birakiyorum veee kek icin de diyorum ki kalibin ve firinin ile ilgili olabilir! Sende guzel guzel pisen acmalari kabartma yontemin, benim firinda uzerlerinin kurumasina yol acmisti mesela!
Sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Punto Amca
evt zor günler benim için. Eski enerjim yok. Yemekten zevk alabilmek ne güzel bir şeymiş.
Merhaba Hülyalar:)
hoşgeldin öncelikle yeniden.
3 ayın geçmesini bekliyorum bende yarıyı geçtik sayılır. Sürekli uyuyorum zaten:( Ama bu durumdan şikayetçiyim ben. Fazla uyku ruh halimi etkiliyor, enerjik hissetmiyorum kendimi. Akşamları yapacak birşey bulmalıyım. Etamin işlemeyi düşünüyorum.
Merhaba Hülya
karlar içindeki görüntüye bayıldım ben. Sırf bu görüntüler için tekrar izlenir film.. Çok güzel çoook. Mutlaka seyret... Çocuklarla birlikte seyredin hemde..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Berceste
:( benimde içimden geçti neden yazmadı diye. Nedense sen geldin aklıma:)
Güzel günler inşallah gelecek, sabrediyorum:) Bu bekleyiş 60 yaşına kadar devam edecek sanırım:)
Çocuk derdi bitecek gibi değil. Annem 67 yaşında ve hala torun peşinde kadıncağız.
Narnia daki lokum hikayesini bahsetmeyi atladım evt ya. Çocuk cadıdan Türk Lokumu isteyince şok olmuştum yok canım bizimkiler öyle çevirmişlerdir diye. Sonra baktım gerçekten Türk lokumu çocuğun yediği:)) Çok güzel olmuş:) Bir film sayesinde gelen turistler lokum almadan gitmez olmuştur. İhracatımız artmıştır:) Filmin birkaç sahnesinde geçen birşey ne kadar etkili:)
Ben karakter isimlerini kaçırmışım:) Arslan değilde Aslan yazmışlar afişte o dikkatimi çekti bir tek. Biz Türkçe seyrettik filmi, seslendirmeliydi.
Yüzüklerin efendisi çok farklı dediğin gibi ve ben sevememiş izlememiştim o yüzden. Harry Potter da beni sarmamıştı ama bu Narnia tam bana göre idi:)

Ferhanca dedi ki...

Pınar 'cım , yüzüklerin efendisini bir kaç kere izledim benim çocuklar açıklama yapıyorlardı ..yinede benim favorim harry potter çok seviyorum her defasın da izlerim ..narnia yı benim kız ingilizcesini izlemiş ilk fırsatta izlerim inşallah sevgiler

umran dedi ki...

pinarcim gor bak gecmiyor gibi gelen gunler gececek ve tekrar birseyler yapmaya basliyacaksin.Anne olmak kolay degil ,ama sonucu cok guzel.
insallah kolay atlatirsin bu gunlerini sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Ferhan
Harry Potter seviyor isen Narnia'yı da çok seviceksin. Çok güzel, büyülü masalsı bir dünya:))
sevgiler
Merhaba Umran
Anne olmak hala bana çok ilginç geliyor:) Daha ben kendimi hala çocuk hissediyorum sanıyorum ondan. Hem benim annem var ben niye anne oluyorum ki:)
İçimde kıpırdadığı günleri bekkliyorum sabırsızlıkla..
sevgiler

Pia dedi ki...

merhaba pınar
sitenin sessiz takipcilerindenim, sanırım bu ilk notum sana. anladıgım kadarıyla sen de su an benim durumumdasın, annelik heyecanı sardı beni de ve bu aralar mide bulantıları ile ugrasıyorum. Ama yine cok worlamıyor sukur zıra, ılk 4 ay mutfaga bile girememis bi arkadasım var benim. Kisiden kisiye degisiyor tabi, ikimize de kolaylıklar diliyorum, sevgiler

*Ra dedi ki...

Pınarcığım oradaki imzayı görünce heyecanlandım inan.
Sonra Cevdet bey ve Oğullarını görünce daha da bir sevindim. Benim en sevdiğim, hiç bitmesin diye okuduğum kitaplardan biridir. Kitaplığımın en önemli parçalarıdan. Hem kitap, hem yemek hem de sinema tavsiyelerini alabileceğim bir site, çok sevindim. Müsadenizle linklerime alıyorum.
Sevgilerimle...
Ahh bir de bezelyeniz var tabii...
Yüzümde kocaman bir tebessüm oluştu. Çok güzel bir benzetme. Sağlıklı sıhatli ve herşey hayalinizdeki gibi olsun.
Sağlıcakla kalın.

okuranne dedi ki...

aaaaaaa, kacirmisim ben. cok sevindim. bebek olunca insan bir cok seyi kaciriyor istemeden. saglikla kucagina alirsin insallah.

cok sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Pia
ne güzel benim gibi hamile bir arkadaş bulduğuma çok sevindim:)Benim pek mide bulantısı gibi değil de yemeklerden tiksinme durumum var. İkimize de kolaylıklar ve de güzellikler diliyorum ben de:)

Merhaba Rabia
ne güzel benimle aynı heyecanı duyan sesli biri çıktı:) Şu an sonlarındayım Cevdet bey ve oğulları'nın. O dönemi merak ediyorum. Nişantaşı'nda dolaşmak istiyorum onlardan biri gibi.. Kitap beni de çok etkiledi sanırım. Orhan Pamuk diğer kitaplarına göre daha akıcı bir kitap. Olaylar insanlar daha ön planda, içsel konuşmalar daha az.
Bezelyem artık fasulye olmuştur sanırım:) İnşallah sağlıklı bir bebek olarak kucağıma almak ve büyüdüğünü görmek de nasip olur
sevgilerimle

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Meral
:) bende bebeklenicem inşallah. Çok şeyi kaçırmak istemiyorum ben ama dünya tatlısı geliyor onlar bize heralde. Başka şeyi göz görmüyor. Ben razıyım:)
sevgiler

kuzine dedi ki...

Merhabe sevgili Pınar;
Bebek beklediğinizi okudum, doktorumun bana söyledikleri aklıma geldi "bu başına bir yada iki kez gelebilecek en güzel şey tadını çıkarın" demişti.
İnşallah sorunsuz hamilelik geçirir, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.
Sevgiler.

pecete dedi ki...

filmi seyrettiğimde "tamam" dedim, gerçekten de olmuştu. işin ilginç yanı; kar saflığın, temizliği temsil ederken filmde kötülüğün simgesi olmuştu. bebi nasıl???

Hülya dedi ki...

Keyifsiz misin?:(

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Kuzine
bu olay tam bir mucize, yani benim gibi bir canlıyı içimde taşımak ve onu dünyaya getirecek olmak. İnşallah sorunsuz bir hamilelik ve hayırlısıyla bebeğimizi kucağıma almak isteğim bu.
sevgiler
Merhaba Peçete,
evet dediğin gibi kar bizim için saflık temizlik demek iken Narnia'da Cadı'nın verdiği bir ceza idi. Ama çoook güzeldi. Hele de küçük kız ile Thomes ın ilk karşılaşmaları çok güzeldi:)Bebiş iyidir heralde:)Yakında doktora gidip ekranda göreceğim:)
sevgiler
Merhaba Hülya,
bana bırakılsa keyfim hiç olmaz ama eşim sağolsun keyifli olmam için elinden geleni yapıyor. Ben de her türlü nazı yapmaktan geri kalmıyorum:) Çook tembelim birde çooook:(( Esas beni keyifsiz yapan bu sanırım. Hiçbir şey yapmak istemeyince ve birşey yapmayınca kötü hissediyor insan kendini.
bugün cumartesi öğleden sonra tatiliz, yaşasın:))
sevgilerimle
Pınar

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Canım nasıl gidiyor hamilelik. Tembellik ilk aylarda çok olağan bir durum hiç sıkılma geçecek. Halsiz oluyor insan ve her fırsatta uyumak istiyor. Her durumunun keyfini çıkar tatlım :)

Sevgilerimle...

Ferhanca dedi ki...

Pınar , nasılsın hiç haber yok sen den ..mailimi aldın mı?
sevgiler .. pia yada uğra bir ara müjde var..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Bocuruk,
hamilelik daha iyi gidiyor. En azından 2 ayı doldurmuş olacağım için mutluyum:) Kısmetse 3 ayda daha da mutlu olacağım:) Kendimi tam bir hamile gibi hissetmek istiyorum. Uyumak güzel de, sonradan tüm dengem şaşıyor. Farkettim uyumayıp günümü değerlendirirsem daha mutlu ve de memnun oluyorum.
sevgiler
Merhaba Ferhan:)
mailini aldım, cevabı bugün yazdım. Mail yazmakta bile tembel oldum inanamıyorum. Pia ya uğradım ve çok şaşırdım aynı vakitteyiz hemde. İkimizde eylül sonunda bebek bekliyoruz:) Çok güzel tesadüf oldu. Sen bahsettiğin için o da beni farkedip yorum bırakmış sanırım. Çok teşekkür ederim. Bana arkadaş buldun.
sevgiler