18 Ocak 2016

Portalal Reçeli / Portakal Tatlısı

Homemade orange jam, successfully done👌Bir portakal reçeli yapmışım yerken farketmemişiz, bir baktık parmaklarımız yerinde yok😃 işte tarifimiz; Önce yedi adet iri boy etli cins portakalın dış kabuğunu ince rendeden geçiriyoruz, içindeki beyaz etli kısım kalacak sadece, dışındaki turuncu kısım hafif rende olacak, Şimdi portakalın beyaz kabuklarına yukardan aşağıya çentikler atarak dilim dilim soyup çıkarıp rulo olarak sarıp ortasından kürdanları batırıp diziyoruz.  Kürdanlara batırılmış kabuklarımızı su içinde bekleteceğiz bir gün boyunca ve 7-8 kez suyunu döküp yenileyeceğiz. Ertesi gün üzerine sadece su ekleyip ocakta kaynatıp süzeceğiz. Bütün bu işlemler o acı tadın çıkması içindi. Şimdi Tencereye 4 bardak şeker 3 bardak su koyup süzülmüş kürdanlardaki portakallarımızı da ekleyip pişireceğiz. Kaynadıktan sonra 1 saat boyunca kısık ateşte tencerenin ağzı açık olacak şekilde kaynayacak, şerbetinin iyice koyulaşması gerekiyor. Ardından yarım limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatacağız. Artık reçelimiz hazır, kürdanlardan sıyırıp kavanoza alabiliriz.  Afiyet olsun☺️

Hiç yorum yok: