14 Mayıs 2012

EMZİRME DÖNEMİNDE GİYSİ AYARLAMA SORUNU

Bu konuda yazmak istiyorum evet biraz alakasız da dursa bu sayfalarda… Bir yerlerde yazıldı çizildi mi hiç rastlamadım. Ama eminim benim gibi başka anneler de bu sorunu yaşamıştır, yaşıyordur. Bu sebepten değinmeden geçemeyeceğim. Anne: Emzirmek istiyor bebeğini 1.5-2 yaşına kadar. Öte yandan sosyal hayatın gerisinde de kalmak istemiyor. Bir ortamdan emzirme mazeretiyle ayrılmayıp hem sohbete devam etmek hem de bebeğini emzirmeye devam etmek istiyor. Bazen de mevcut ortamdan ayrılıp da emzirmeye gözlerden uzak devam etme durumunuz olmuyor. Bir deniz otobüsünde olduğunuzu düşünün. Bir kahvaltı mekanında, bir müzede ya da. Tuvalete gidip emzirmeyi kim düşünür ki? Mevcut ortamın daha hijyen olduğunu düşünüp kalmak ister anne. 




Mycey-Anne-Emzirme-Onlugu-1033 




Ne yapar peki? Emzirme önlüğünü her daim yanında taşır. Hıncahınç ada vapurunda gözlere aldırış etmeden çıkarır, takar önlüğünü, emzirir bebeğini… Bebeğin artık sabrı kalmamıştır çünkü. Mahrum etmeye de gerek yoktur. İpek’i emzirdiğim Ada vapurunda yanımdaki Faslı bayanlardan bir yorum almıştım emzirme sonrası. “Biz ülkemizde değil böyle bir ortamda emzirmek babamızın yanında dahi bebeğimizi emziremiyoruz. Ne güzel, sizin bebeğiniz, siz ne şanslısınız… “ Bir takım tabuları yıktığımızın kanıtı bu sanırım… Emzirmek diyorduk, emzirme önlüğü diyorduk ama yetmiyor ki bir de giyim problemi var. Her yere önden düğmeli gömlek ya da spor bluz tarzında giyerek, düğmesiz olursa da süper licralı bodyler ya da fermuarlı sweatler giyerek dolaşmanız gerek… Bu da demek oluyor ki gardroba yeni parçalar eklenmeli… Bu parçaları alışveriş merkezinde bebekle gezinmeyi sevmeyen bendeniz şu adresten online sipariş yoluyla halletti. www.tchibo.com.tr Ve tüm yaz/kış boyunca defalarca giyilip defalarca yıkanmasına rağmen çöpe gitmeyip halen dolapta yer almaya devam eden giysilerim oldular. Yazın özellikle aynı parçayı haftada 3 kez yıkayıp giydiğimi biliyorum. Kışın ise evde sürekli giydiğim sweatim aynı kaderi paylaştı. Makinede yıkanıp, kurutma makinesinde kuruyup 3 saat sonra yine üzerimdeydi.


diadora-fermuarl-sweatshirt634712041541075547 


 Sorun şuradadır. Sevdiğiniz bir bluzu, tshirt ü, body i giymek istersiniz ama ne düğmesi vardır ne licrası… Haftaiçi iş kıyafeti-gömlek giymekten bunalmış bünye bunları giymek ister. Elinizi sürmeden uzaktan bakarsınız… Ofisteki serbest cumayı beklersiniz. Ve işte o an siz de benim gibi emzirme işi bitince iş dışında bir süre düğmeli giysi giymemeye yemin edebilirsiniz. Özlediğiniz giysilere kavuşmayı beklersiniz… Sanmayın ki durum çok vahim, emzirmenin güzelliğini yaşayınca bu tablo silinir gider, hiçbir önemi kalmaz. Hamileliği boyunca sabretmiş anne bir süre daha sabreder, şık olma derdi yoktur. Sadece bir süre daha içindir. Hamilelik boyunca sabrettiniz bebeğiniz için sevdiğiniz kıyafetlerden vazgeçtiniz bir süreliğine… O güzelliğe kavuştunuz, emzirmenin tadına vardınız ve bir süre daha sabredeceksiniz sadece… O süre boyunca hiç aklınıza gelmeyecek belki de o giysiler… Sizi bekledikçe yıpranmayacak eskimeyecek onlar, sabırla bekleyecekler ne de olsa… 
DSC_0017 


 Özetle; Kışın fermuarlı sweatler, bluzlar ve düğmeli gömlekler, yazın ise düğmeli gömlek, bluz, body ve licralı v yakalı bodyler… Hamileliğin sonlarına doğru sadece hastane çantanızı değil bu giysileri de hazırda bulundurmanızda fayda var. Siz de bebeğiniz de rahat edin her ortamda böylece… Kendinizi soyutlamak durumunda kalmayın... 


Peki ya siz okurlar, bu tarz sıkıntılar yaşadınız mı siz de emzirme sürecinizde? Çözümleriniz nelerdi? Paylaşabilir misiniz? 




Not: Fotoğraflar google images dan alınmıştır.

2 yorum:

nohut oda dedi ki...

kesınlıkle dugmelı gıysıler tercıh edıyorum cok daha rahat oluyor aslında bakarsan cok da pratıklestım bu konuda ben sanırım :) 2. cocuk ihisas oldu yani..ama emzırme onlugu ıle cok rahat edemedık acıkcası bız..

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben 32 aydır emziriyorum. Düğmeli kıyafet de sevmem :) Ben işi iki kat üst üste giyinerek çözdüm. ÜStüme normal bir kıyafet giyiyorum (elbise hariç tabii), altına da ya belimi de kapayacak uzun ve makul renkte bir atlet ya da tişört giyorum. Üstteki kıyafeti kaldırıp memenin üstünü kapıyorum. Alttaki kıyafetinde yakasını aşağı kaydırıyorum. Ya da tame tersini yapıyorum: Üstteki kıyafetin yakası genişse, onu aşağı çekiyorum, alttaki tişörtü de yukarı çekiyorum. Meme bu şekilde de alttan üstten kapanmış oluyor.

Bayağı uğraştım ama anlatabildim mi emin değilim :)