Bu yazıları okurken Esra için aynı ben dedim. Velakin bizim memlekette elma ağacından ziyade kayısı ağacı boldu. Adım atsan kayısı ağacına çarparsın. Bilin bakalım nereliyim:) Kayısının en güzel çeşidi Hasanbeyi olanıdır. İri olur ve çağlası ağız doldurur böylece. İki ısırmayla bitmez hemencecik. Keyfi sürer biraz. Hasanbeyi çeşidinden kayısı ağacı bulunan komşularımız biraz şansız idi, çocukların istilası sebebiyle. Duvara tırmanılır, ağacın dallarından çağla dediğimiz yavru kayısılar ceplere doldurulur, sonra da vınn. Şimdi ki aklım olsa yapmazdım, olur mu hiç izinsiz. Ama çocukluk bu işte. O zamanki yaramaz kız gitti, şimdi mutfakta olmaktan keyif alan anne Pınar geldi. Ben de Esra gibi yazıyı burada bağlayıp pastaya geçiyorum.
Elmalı tatlara bayılıyorum. Çiğ olarak değil ama tartın, kurabiyenin, kekin içinde harika oluyor. Esra'nın bu tarifi tam bana göre idi. Üstelik benim gibi bebekli biri için de çok pratik. Bir gece önceden Can uyuduktan sonra iç harcını hazırladım. Sabah erkenden de hamurunu yoğurup, açıp, harcı içine yaydım ve sardım. Bu malzemeler ile iki rulo çıkıyor. Ben yaramazlık yapıp ikinci rulo yerine kurabiyeler yapmaya kalkışınca Can Efendi biraz kızdı bu duruma ama söz bir daha yapmayacağım Can Efendi...
Elmalı rulo pastanın lezzeti harika, yerin cennet olsun Esra...
Aylar sonra yeniden fotoğraf çekmeme vesile oldun.
Tarif için Esra'nın sitesine yönlendiriyorum sizi.
11 yorum:
ellerinize sağlık. esra hanımın ruhuna değsin. harika bir iş yapıyorsunuz. yakın zamanda arka arkaya yakınlarını kaybetmiş biri olarak burnumun direği sızlayarak izliyorum olanları. blogger da yeniyim ama uzun süredir takip ediyordum sizleri. tabii ki esra hanımı da severek takip ederdim. Hayatının baharında insanların aramızdan ayrılması çok üzücü. Ölüm kimseye yakışmıyor elbette ama o bizim yol arkadaşımız. doğduğumuzdan itibaren bizimle yaol alıyor. yolların nerede kesişeceği de meçhul. Bence bu yapılan hummalı çalışmalarınız görüyor ve gülümsüyor yukarıdan bir yerlerden. Ne mutlu onun gibi seveni bol olanlara.... sibel
www.cafecihan.blogspot.com
Pınar'cığım,
Ben bu güzel organizasyonda yer alamadım ama hepinizi takdirle ve memnuniyetle izliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Mekanı cennet olsun Sevgili Esra'nın. Senin de ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Tanimadigim halde ben de bir suredir uzuntu ile izliyorum olanlari. Onun anisina guzel tarifleri yeniden yorumlamak harika bir fikir olmus. Huzur icinde yatsin...
Canım ya ellerine sağlık.Esrayı geç duydum ve çok üzüldüm.Bu aralar arka arkaya sevdiklerimi kaybedince artık ölümler canımı yakamaya başladı.Ne güzel bir düşünceyle böyle bir olayı gerçekleştirmişsiniz.Ben katılamadım ama takip ediyorum yakından.
Sevgili Pınar ellerine sağlık. Artık Can efendi yavaş yavaş izin veriyor gibi mutfağa girmene. Esraya hepimiz çok üzüldük. Nur içinde yatsın. Sevgiler.
ben yapiim bu pastayıda Suat'ın midesi bayram etsin..Evde yemek pişmiyo :) Efe sağolsun hep ona hep ona:)
Pınarcığım ellerine sağlık çok güzel olmuş Esranın mekanı cennet olsun.Seninde yüreğine ve ellerine sağlık sevgilerimle.
oncelıkle sevgılı esraya bır kez daha Allah rahmet eylesın demek ıstıyorum senın vesılen ıle pınarcım.senınde ellerıne saglık ruhuna degsın ınsallah...
ılk fırsatta deneyecegım bu guzel pastayı ama bırsey sormak ıstıyorum sevgılı esra pısırıldıkten sonra dılımlenecegını yazmıs.keserken parcalanıp dagılmıyormu?
allah gerıde bıraktıklarına sabır versın....
www.emirinannesi.blogspot.com
ellerine saglik kevgire renk kattin muhtesem goiruntuyle buyuledin beni fotografini kevgire eklerken hic kesip bicmedim renklerle oynamadim cunku harika bir fotografti :) ellerine saglik canla birlikte hep mutlu olun sevgiler
Merhaba Pinar
keserken parçalanmıyor hayır. İçinin daha iyi pişmesi için dilimleyip sonrada pişirebilirsin. Bir dahakinde o şekilde denemeyi düşünüyorum
sevgiler
elmalı pastayı sevmezdm,tadına bakınca hoşuma gitti.şimdi yapmaya calışsam pastay,batıracam her tarafı :( kız arkadaşmz yok ztn yanmzda :( bu tarifi yazan kişinin Esranında mekanı cennet olsun!..
Yorum Gönder