25 Aralık 2006

YE # ÖZEL YILBAŞI &BAYRAM MENÜSÜ

ETİMEK TATLISI

Bu akşam özel olarak "Kabak pastası" yapacağım ama yeni kabak etkinliğinden çıktığımız için pastamın kabak tadı vermesini istemedim:)

Hiç aklımda yoktu "Ye#Özel Yılbaşı&Bayram Menüsü" etkinliğine katılmak, ama madem yeni bir tarif yayınlıyorum, etkinliğe katılmış olayım istedim.

Sevgili Sonia'ya eltimin tatlısıyla misafir olmak istiyorum.

ETİMEK TATLISI:

MALZEMELER:
-1 paket etimek
-1 poşet kremşanti
-1 su bardağı süt(kremşanti için)

Şerbeti için:
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı sıcak su

Muhallebisi için:
-4 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-yarım su bardağı su
-4 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:

Etimekleri kare bir tepsiye tek sıra halinde dizin. Diğer tarafta tencereye 2 bardak şekeri koyun ve karamel haline getirin. Şeker tamamen karamel olunca sıcak suyu ilave edip şerbet hazırlayın. Şerbet sıcakken etimeklerin üzerine eşit şekilde dökün. Muhallebi için olan malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşında etimeklerin üzerine dökün. Soğumasını bekledikten sonra 1 poşet kremşantiyi sütle birlikte hazırlayın. Krem şantiyi bir süre buzdolabında beklettikten sonra muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerini antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...


3 yorum:

süheyla dedi ki...

slm,ben aslında doğumgünü muhabbetinize yorum yazacaktım ama dün vaktim olmadı bugün kü tatlıya kısmetmiş ellerinize sağlık hem sizin hem eltinizin..böyle birarada olmanız ne hoş..selamlar,mutlu yıllar,hayırlı bayramlar...

Adsız dedi ki...

Ellerime sağlık ne kadar güzel yapmışım.Ben bugüne kadar yaptığım etimek tatlıları içinde en çok bunu sevdim.
GÖNÜL

Pınarın Klubesi dedi ki...

Merhaba Süheyla
evet sürekli biraradayız, fırınımız sürekli çalışıyor, tenceremiz kaynıyor:)
Allah herkese nasip etsin..
Sevgiler
Merhaba Gönül
etimek tatlın çok güzeldi,lezzeti aynıydı ama görüntüsü harikaydı..
Seversin tabi:) insan güzeli sever
sevgiler