12 Aralık 2006

MISIR UNLU TUZLU KEK & HAVUÇ TATLISI

Dün akşam eltimler( annesi ve kız kardeşi ile ), eşimin anne&babası ve karşı komşumuz Selim Amca ile Ferhunde Teyze bizdeydi.
Bir gün önceden Mısır Unlu Tuzlu Kek ile Havuç Tatlısı yaptım. Akşam işten gelince de kurtarıcı yemek olarak ilan ettiğim Kısır' ı yaptım. Kısırı sevmeyen yok neyse ki:) Çay eşliğinde hepside çok güzel gittiler. Sanırım biraz aç olmaktan ve hızlıca servis edebilmek için fotoğraflar özenli çekilememiştir:(


İşte size 2 pratik tarif

MISIR UNLU TUZLU KEK

Tarifi çok sevgili Ayfer Teyzemizden alınmıştır. Peynirli mısır kekini ben çok çok beğendim. Bu tarif bundan sonra sık sık yapılacaktır. Kahvaltılar içinde ideal...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı peynir kırıntıları
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve yoğurdu çırpın, ardından sıvıyağı ve peynir kırıntılarını ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve beyaz unu birlikte ekleyin. En son mısır ununu ekleyin, iyice karıştırın. Kek kıvamından koyuca, mayalı hamur kıvamından bir karışım olacaktır. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede altı ve üstü pişene kadar tutun.

Afiyet Olsun

HAVUÇ TATLISI


Bu tarifi de eltimden almıştım. Evde ceviz olmadığından fındık kullanarak yaptım ve gayet güzel oldu..
Malzemeler:

  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket sade petibör bisküvi (175 gr)
  • 1 bardak ceviz yada fındık
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Üstünü süslemek için toz antep fıstığı

Yapılışı:

Havuçları soyup rendeleyin yada rondodan geçirin. 2 su bardağı şeker ile pişirin. Havuç sularını salacak ve tekrar çekecektir. Suları çekince ocağın altını kapatıp karışımın soğumasını bekleyin. Bisküvileri un haline gelene kadar rondodan geçirin. Soğuyan havuçlara katıp karıştırın. Fındık yada cevizi ekleyin.

Bu karışımı borcama yayın. Krem şantiyi hazırlayıp üstüne sürün. En üstünü yeşil fıstık ile süsleyin.

Afiyet Olsun..

17 yorum:

hulyalar dedi ki...

cok begendim misirli tarifi ilk kahvaltiya deniycem evde peynir kirintilarim varken,ellerine saglik.kayinvalidenler le ayni sehirdemisiniz pinar?

Adsız dedi ki...

Pınar ellerine sağlık.Mısır unlu kek ve kısır gayet güzeldi.Havuçlu tatlıdan yiyemedim. Eminim oda güzel olmuştur.Kısırı sevmeyen yok çünkü sen güzel yapıyosun.

Ebru dedi ki...

Pınar'cım fotolar gayet güzel, ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor. Yiyenlerede afiyetler olsun, sevgiler, kolay gelsin

Nukhet dedi ki...

Pinarcim

Ben de bu aksam peynirli tuzlu kek yaptim ve tarifini yakinda siteye koyacagim. Isin ilginci bu keki yaparken soyle gene tuzlu farkli bir tarif bulsam da onu denesem diyordum ki senin kekinlekarsilastim. bana ok iyi geldi bu tarif. Evdekiler bitsin en kisa zamanda yapacagim. Bu arada bu aralar menulerimizde ortak seyler var kisir gibi, tuzlu kekgibi. Vallahi dogum gunu sofrasini gorunce de pastalar konusundaki yazdiklarin aklima geldi. Bir de su eltinin mercimekli boreginin tarifi var mi? Sevgiler

Ferhanca dedi ki...

pınar ,afiyet olsun .. şu enson yaptığın havuçlu cezerye denıyor bir zamanlar çok yapardım değişik bir tat ..sevgiler..ferhan

Adsız dedi ki...

Havuçlu tatlı tarifine yemeden bayıldım :)

En yakın zamanda denıycem .Ellerine sağlık canım :)

Songül

Adsız dedi ki...

Pınarcım ;

Sayende aldığım tariflerden dosya yapmaya karar verdim .

İlk dosyam tatlılar :) Bu dosyalara yemek dosyasıda eklemek isterim.

Senden de yemek tarifleri bekliyorum yeni dosyam için :)

Sevgilerle

Songül

Pınarın Klubesi dedi ki...

Merhaba Hülya
mısırlı tarif çok güzel,
kayınvalidemlerin evi zonguldakta ama yılın çoğunu İstanbulda bizlerin yanında geçiriyorlar. Kızkardeşi, oğulları, görümceleri burada.
Gönül, eltim:)
bundan sonra bol bol kısır yiyeceksiniz. Çünkü hem yapımı kolay, işten gelir gelmez hazır edebiliyorum, hem de güzel yaptığım söyleniyor:)
Merhaba Ebru
fotoğraflardan ben memnun kalmadım:( Aceleye geldiler..
sevgiler

Pınarın Klubesi dedi ki...

Merhaba Nükhet
mercimekli tarifi ekledim,
bakalım sırada hangi tariflerimiz ortak alacak. Galiba telapatik birşey, herkes haberi olmadan aynı şeyleri yapıp yayınlıyor..
sevgiler
Merhaba Ferhan
ben evde havuçları bol görünce bu tatlıyı yapıyorum hemen:)
Merhaba Songül
havuçlu tarifi yaparsan çok beğeni alacaktır. Tekrar yap diye tezahüratlarla karşılaşabilirsin.
madem istedin, yemek tariflerine daha çok yer ayırmaya çalışırım:) Yeter ki yemek dosyan boş kalmasın:)
sevgiler

Defne dedi ki...

Selam,
Sitenizi sessizce takip ediyordum ama bugün bozuyorum sessizliğimi. Öncelikle verdiğiniz her bir tarif için ellerinize sağlık. Benim iki sorum olacaktı:
1. Mısır Unlu Tuzlu Kek'te ayçiçek yağı mı yoksa zeytinyağ mı kullandınız?
2. Mercimekli börekleri tek yufkadan mı yoksa iki yufkayı üstüste koyarak mı sardınız?
Şimdiden teşekkür ederim.

Defne.

NİLAY dedi ki...

merhaba Pınar :)
bir pazar günü mısır unlu keki kahvaltı için denemek isterim...ellerine sağlık

sevgiler

Pınarın Klubesi dedi ki...

Merhaba Defne
sorularını seve seve cevaplıyorum
1.Mısır Unlu Tuzlu Kek i ayçiçek yağı ile yaptım
2. Mercimekli börek için yufkalar tek kat olacaktır.
Merhaba Nilay
bu tarifin beğenilmesine çok sevindim. Bende pazar kahvaltısı için tekrar yapmayı düşünüyorum
sevgiler

kalimeero dedi ki...

Ben de havucluyu begendim, katur kutur goturuyordum havuclari, bir de boyle deneyeyim degisiklik olsun:)

Pınarın Klubesi dedi ki...

Merhaba Kalimeero
çok güzel bir tatlı, cevizliside fındıklısıda çok güzel oluyor. Tatlı sevmeyen annem bile çok seviyor bu tatlıyı

ASYA dedi ki...

pınar,bende bugün tuzlu kekini denicem sana demiştim tariflerini denicem diye:) gerçi ben biraz beceriksizim ama bakalım ne çıkıcak..
Bu arada nacizane bi öneri tariflere ulaşmak için sağ tarafa link yapsana süper olur ..böyle ay ay gezmem gerekiyo ne var menüde diye..
haberdar ederim seni nasıl oldu kek diye:P

Pınarın Klubesi dedi ki...

Asya çok haklısın link konusunda, benim de ne zamandır aklımda olup ta yağmadığım bir iş. En kısa zamanda bu derde çözüm getiriyorum:) Kendi tariflerime ulaşmakta ben de sıkıntı çekiyorum bazen, doğrudan deftere not etmeden blog sayfasına yazıyorum çünkü:)
sevgiler

SEVGİ TURNA BULUT dedi ki...

Merhaba gecen gun mısır unlu kek tarıfı ararken ılk defa deneyecegım ıcın sızın tarıfınızın tam bana gore oldugunu dusundum . tarıfınızı denedım ve hem ben hem esım hemde ıkram ettıklerım cok begendıler . cok tesekkur ederım . ama bende bırseyler eklemek ıstedım .
yogurdu bır kasık daha fazla koyup ıcıne dereotuda ekledım . ınanın dereotu cok farklı bır tat verdı . belkı sızde denemek ıstersınız . sevgiler .....