15 Haziran 2014

Muffin Kalıbında Peynirli Poğaça

Bir de benim tercihlerim var tabi kahvaltı için. Her zaman ev yapımı olsun hamur işi olsun, kabulümdür☺️Bu sabahtan mayalı peynirli muffin poğaçalarımız... Ben bu sabah etaminimin vazo kısmını işlerken hamuru ekmek makinesinde yoğuruluyordu☺️Tarifi: Malzemeler: 1,5 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 yumurta( birinin sarısı ayrılıp üzerine sürülecek) 2 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı toz şeker, 4 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı kuru maya. Ekmek makinesinin 1,5 saatlik programı sonunda hamur hazır hale geliyor. Elde yaparsanız da yoğurup hamurun 2 saat sonunda mayalanmasını beklemek gerekir. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir harcı koyup kapatın. Muffin kalıbına kapanmıs kısım alta gelecek şekilde yerleştirin. Kalıpta da 20 dk kadar bekletin, tekrar kabarsın. Yumurta sarısı sürüp çörek, susam ya da hashas tohumu serpip 180 dereceli ( amerika için 370 F) fırına sürün. Yarım saat sonunda pişmiş oluyor. 20 adet kadar poğaça çıkıyor. Ben bunun gibi iki kalıpta yapıyorum.  Tek kalıbınız varsa kalan hamuru normal tepsiye şekil verip dizerek de yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: