29 Mayıs 2014

Linzer Kurabiye

Blog her zaman iyi bir arşiv olmuştur. Bu sebepten bu tarifi da buraya yazmam şart☺️

Malzemeler:
250 gr tereyağı( oda sıcaklığında yumuşamış)
1 cup nişasta
1 cup pudra şekeri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 cup un
2 tatlı kaşığı vanilya

Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Un serpilmiş tezgahta biraz da hamur üstüne un serpilerek merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Kalıplarla şekil verilir. Yarısının içi kapak ya da daha ufak kurabiye kalıbı yardımı ile kesilir, çıkarılır. 170 derecede sadece 10 dk pişirilir. İyice soğuduktan sonra aralarına marmelat kapatılarak pudra şekeri serpilip üzerine servis edilir. Ben bir kısmına orman meyveli. Armelat, bir kısmına çilek bir kısmına da blueberry marmelat kullandım.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: