Zerdeçallı limonlu kremayla hızlıca yapılmış pratik tartlar…
Pratik oluşu mini tart tabanlarının hazır oluşundan…
İncecik tart tabanı o kadar lezzetli ki… İçinde tatlı ya da tuzlu ne ekleseniz nefis olacağa benzer…
Limonlu mini tartlar gibi…
Krema tarifi Yasemin’den…
Fazladan 1 çay kaşığı zerdeçal tozu eklendi sadece…
Safran sarısı rengini aldı böylece…
Limonlu Krema:
Malzemeler:
3 su bardağı süt (600 ml süt)
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 türk kahvesi fincanı un
3 tatlı kaşığı nişasta(buğday,mısır, patates)
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz zerdeçal
Hepsi ufak bir tencerede karıştırılarak koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Ocağın altını kapatıp ardından mikserle çırparak hem soğutulmuş olur hem kıvamını alması sağlanır. Krema ılıdıktan sonra mini tartlara paylaştırılır.
Dilerseniz büyük bir turta da yapabilirsiniz bu kremayla… Tıpkı bu turta gibi…
Yine pratik, çünkü tabanı hazır olarak satılıyor. Dokusu, kıvamı, pastabanlar gibi, kek kıvamında yumuşak süngerimsi… Kaynağı yine İsviçre, mini tartlar da öyle… Turta tabanları kek kıvamında olduğu için bir süredir buzdolabının dondurucu kısmında bekliyorlardı, yaz sıcaklarından korundular böylece. Şimdi son kalan tart tabanımı nasıl değerlendireceğimi düşünüyorum. Kurtarıcım o benim… Dar vakitlerde nefis bir turta olup çıkıyor karşıma, her seferinde farklı bir krema farklı bir meyve teması ile…
Bu kez zerdeçal olmadan sade olarak pişti. Pazar öğlen buluşması için hazırlanan limonlu turtanın kreması oldu… Açık havada kahve yanında uyumun güzelliğini gösterdi bize…
Üniversiteden arkadaşlarımla ve eşleriyle bir araya gelip soğuk havada içimizi ısıtan bir kahve söyleşisinin ardından pay oldular…
Nasıl oldu bu kahve söyleşisi peki…
Yanından yakınından geçerken kokusuyla çarpan, daha derin nefesler almamıza sebep olan kahve mekanı dedi ki;
Kahve deneyimini ve uzmanlığını misafirleri ile paylaşmak üzere mağazalarında düzenli olarak sürdürdüğü özel bir etkinliğimiz var: Kahve Sohbetleri
Keyifli atmosferimizde gerçekleştirilen sohbetlere katılan misafirler; kahvenin tarihçesi, nasıl yetiştirildiği, hangi aşamalardan geçip mağazalarımızda servis edilmeye uygun hale geldiği, hangi kahve ile hangi yiyeceklerin tercih edilmesinin uygun olacağı konusuna kadar her türlü bilgiye sahip olabiliyor.
Mekanımızdaki mağazasına haber verdim sadece. İki barista, koca bir kahve presiyle dolu kahve ve ikramlarıyla beliriverdiler. Biraz sonra bir koca pres dolusu daha… Sade ve sade kahve...
Güzel bir anlatım, bilgilendirme…
Sorular cevapları, sorular cevapları takip etti…
Öncesinden görüşüp bu söyleşiye katılmak istiyoruz derken bu kadar keyifli güzel ilgili cömert bir söyleşi olacağını düşünmemiştim hiç.
Gönlümüzü fena kazandılar…
3 dilim de onlara ikram oldu limonlu turtadan…
Limonlu Keklerinin sırrını sordum en sonunda, ama maalesef tarifi yoktu onlarda, sadece içinde ki malzeme bilgisi vardı, bunu paylaştılar… 3 farklı firmadan geliyordu menülerindeki lezzetler…
Limonlu kek için denemelere devam…
Sıradaki yazıda Can'ın kreşinin veli toplantısı, alınan kararlar ve bu kararların ardından pişen çikolatalılar ve açmalar:)
5 Ekim 2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Iyi o zaman, misir kesinlikle olmayan, GDO icermeyen mamalarla katilabilecegin bu piknigi haber edeyim ben...http://www.350.org/node/17743
kısmetse geliyoruz...
Geçen hafta İpek Hanımın çiftliğinden gelen patlıcan biber kurularını ve bulgurları değerlendirme vakti...
makro çekimlerinize hayran kaldım.blogunuz çok hoş:) sevgiler.
Unicorn, makro her fotoğrafçı evin ihtiyacı:)
yemek fotoğrafçılığı için eşi bulunmaz...
güzel yorumun için çok teşekkürler
sevgiler
Yorum Gönder