20 Ekim 2010

DOĞAÇLAMA HAVUÇLU MUFFIN, ÇİKOLATALI KURABİYE VE YENİ ARKADAŞLAR

Pazar günü, güneşli havanın son demlerini içmeye mekanımızdaydık…

Yanımızda havuçlu muffinler ve çikolatalı kurabiyeler…
Kahveler işin ustasından…
IMG_2523
Havuçlu muffinler tamamen doğaçlama…
Semt pazarından kilo kilo aldığım havuçları sıkmaya fırsat olmayınca kek içinde bir kısmını kullanmak iyi fikirdi, en az bir 5-6 tanesi rende olarak yer aldılar. Gerisi bilindik kek malzemeleri; 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağına yakın sıvıyağ, kabartma tozu, şifalı baharat karışımı(zencefil, zerdeçal, tarçın, muskat)…

Seviyorum kek yapmasını, artık tarifsiz sadece el&göz kararı ile çırpıp, ondan bundan gönlümce ekleyerek mutlu sonuçlara ulaştığım pofuduk lezzet benim için… İster kelepçeli kalıpta, ister muffin kağıtlarında ister baton kalıpta...
Baharatları kullandıkça da mutlu oluyorum. Aldıklarımı kullanıyor, bayatlamadan tüketiyor olmak çok güzel…

Yakında bu kurabiyeyi de tarife hiç göz atmadan yapar hale geleceğim….
Bu sefer ki kakaomuz melez çıktığından açık renk aldılar. Bir sonraki yapışta keçiboynuzu tozu ile yapılacaklar. Faydasını biliyordum da toz halinin kakao yerine kullanılabildiğini bilmiyordum.
Seviyorum bilen bildiren insanları. Teşekkürler Ayça, Berceste

IMG_2519IMG_2525

Mekânın Pazar günkü güzelliği çocuklu ailelerin yoğun olarak tercihi olması…
Can’a arkadaş demek bu…
IMG_2617

Çekingenliğin “Ç” sinden haberi olmayan Can hemen kendi akranlarını bulur…
IMG_2534

Son 3-5 ayda başladı bu durum. Öncesinde yaşıtları görünmez adamcıklardı onun için sanki…
Şimdi ise nerede görse hemen seçip arkadaşa koşar oldu…
IMG_2527IMG_2610

Bisikleti ya da scooterı farklı, cafcaflı olanlar gözdesi her zaman:)


Çikolatalı Cevizli Kurabiye:
(Chocolate chips cookie)

IMG_2506
Malzemeler:
125 gr tereyağ(dışarıda beklemiş, yumuşamış)
120 gr toz şeker
15 gr kakao(koyu renk tercih edin)
100 gr ceviz içi (iri kırıklar halinde)
125 gr Damla çikolata(Madlen çikolata kırıkları da olur)
1 Yumurta
Aldığı kadar Un

Yapılışı:
Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurtayı ilave edip yedirin. Diğer bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayan katı bir hamur yapıp buzdolabına yarım saat beklemeye kaldırın. Yarım saat sonra buzdolabından çıkarıp dondurma kaşığı ile parçalar koparıp elinizle şekil verip 180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirin.

10 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

ne güzel biryermiş santralistanbul..havuçlu kekler zaten mis..ellerinize sağlık:)

Berceste dedi ki...

Pecete'den Notlar sagolsun, ondan bir de havlucan ogrendim ben, sihirli karisim icin. Kakao yerine de kesinlikle keciboynuzu tozu, hele Can icin...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

keçiboynuzu kesinlikle bundan sonra kakao yerine kullanılacak.
Toz halinin kakao yerine kullanılabildiğini bilmiyordum. Dün Ayça'nın sitesinde okudum. Sen de doğrulamış oldun. Geçen cumartesi Eminönü'ne gittiğimde kakaoyu kilo ile alacaktım, iyi ki karar veremeyip almamaışım.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Zeynep
Çok güzel bir yer kesinlikle
Bağımlısı olduğumuz mekan...
yeşillik
sessizlik
açık hava
arkadaşlar
kahve&kek

daha ne olsun:)

annesininoglusu dedi ki...

Ellerininize sağlık.Ben oğluma keçiboynuzu tozunu nesguik diye yutturuyorum iki yıldır:))

annesininoglusu dedi ki...

Selam,bizim orası Adana ama oralara kadar gitmeyin canım atlayın Levente gelin ben size yaparım:))

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Bayiliyorum ben santrle, eşim bu sene 5 ay askerlik sebebi ile şehir disindaydi, ben de santrale cok yakın oturan anneme taşındım mecburen, neredeyse 2 gunde bir santrale tasındm bıkmadan, tamirhanenin patatesi ve brushettasi, ottonun veggie pizzasi ve starbucksın muhteşem agaclari nasil guzeldi, imrendirdin şimdi beni:)))

lavantalimon dedi ki...

Keyfiniz daim olsun:)
keçeiboynuzu tozu duymuştum fakat kek için uygun olduğunu bilmiyordum. yazdım aklıma sağol Pınar'cım:)

e. t. dedi ki...

haklısın alınan baharatları bayatlatmadan tüketmek gerek! bu uygulamaların bizim mutfağada gelmesi lazım.
Keçiboynuzu tozunu gerçekten niye akıl edemedik ! Neyse akıl edenler sağolsun :)
Ahmet Yusuf a her sabah çikolata şurup adıyla keçiboynuzu pekmezi içiriyoruz.
Bir de Can daki yaşdaşlarını keşfetmesi durumu kreşle birlikte gelişmiş olmasın ;)
selamlar, sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Oğluşun annesi
nesquik olayını bizde yaptık, çok güzel kanıyorlar:)
Dün akşam puding yaptık bir de keçiboynuzu tozu ve pekmeziyle hiç şeker kullanmadan, 4-5 de madlen sütlü çikolata ve biraz da kakao ile hmm çok güzelmiş bu çikolatalı puding diye diye yedi:)
normalde hiç puding yapmıyorum çünkü... hele de çikolatasını bulmuş süper:)

Papatya, Santral benim gözümün bebeği, oturduğumuz yerden taşınmayı düşünüyorduk, Santral açılınca biraz erteledik bu durumu:) Yakın olup sık sık gidebilmek çok güzel... İstanbul'da güzel olup mesafesinden dolayı gidemediğimiz birçok yer var.

Lavantalimon sadece keklere değil puding de yapılabiliyormuş. Dün test ettim onayladım hatta en çok puding halini beğendim desem yeridir:)
bol bol katılabiliyor, bir de pekmezini de kullanabiliyorsun içinde, hiç şeker kullanmadan yapılıyor böylece.

E.t
ben bu baharat tüketme konusunda atağa geçtim sayılır:) Ama gıdım gıdım ilerlediğim bir atak, ne yaparsam yapayım, hepsinden azar azar kullanılabiliyor çünkü.
Aynı yöntemi uyguluyoruz. Can da çikolatalı bal diye yiyor pekmezini, çok seviyor üstelik:)
Arkadaş olayında kreşin çok büyük bir payı var eminim:)