13 Ekim 2010

BİR KİTAP ÖNERİSİ...


3-6 yaş arası çocuk büyütenlerin(anne, baba, öğretmen, bakıcı...) şöyle sağlam bir temel atmak üzere okumaları güzel olacak bir kitap...

Şöyle bir kaç konuya bakayım derken baştan sona kendini okutturan bu kitabın bana ulaşan nüshasının sarı yaprakları var. 1996 yılı , 20. baskısı... İlk basım yılı ise 1978!!!

İnternetten yenisinin fotoğrafını ararken 30.baskıyı gördüm... Aradan geçen 14 yılda 10 baskı daha yapmış...

1996 baskısının üzerinde yazan fiatı 1.550.000 TL...

Ne bol sıfırlar vardı hayatımızda bir ara..


Kitap güzel...
Çocuklarımızın yerine kendimizi koyup o gözle bakmak...
Bu kitap tam bu iş için...
"Anne bu ne" sorusunun 101.sini de cevapsız bırakmamak için bu gözle bakmayı öğrenmek gerek...

Bazı yanlışları düzelttim kendi içimde, bazı yanlışlıkları da önledim yine...

Çok net yazılmış bir kitap. Gereksiz tekrarlar yok. İkilemler yok...

Ara ara öz Türkçe kelimeler okumak da hoşuma gitti...
Erinç: Huzur
Katlanısı: Sabır

Kitabın sonunda "Pulsuz Dilekçe" başlığı altında bir çocuğun ağzından yazılmış mektup ise bütün kitabı çok güzel özetliyor... Kitabı okumaya fırsatınız olmasa bile 2.5 sayfalık bu mektubu okuyun mutlaka...

Yazarının ağzından kitabı ise şu şekilde;

"Bu kitabı, ana-baba, öğretmenlerin çocukları daha iyi tanımlamalarına yardımcı olmak amacıyla yazdım. Dönem dönem ruhsal gelişimi izleyerek, çocuğun kişilik oluşumunu belirleyen olumlu ve olumsuz tüm etkenleri tartıştım. "

Doğru zamanda okunmuş bir kitap olarak rafa kalkan bu kitaba gerekirse ara ara yine göz atılacak... Çünkü tam bir Başucu Kitabı...

5 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

uyumsuz çocuk:(( bu beni o kitaba götürebilir sanırım. teşekkürler paylaşım için

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Kitabın ön kapağında yazanlar yanıltmasın sizi, her konuda yazılar var bu kitapta. Sanırım son baskılarında biraz pazarlama taktiği ile bu başlıkları atmışlar kapağa. Tam bir temel kitabı bu. Bir konu hakkında derinlemesine bilgiden ziyade bütün durumlar için birer bilgi özeti var mutlaka...

Gizem dedi ki...

Yorum olarak göndermek zorunda kaldım kusura bakmayın adresinize ulaşmış olsaydım kişisel posta olarak gönderirdim.

Bir Rİca

Sitenizi beğenerek takip ediyorum.Gerçekte var olan ve tüm Türkiye genelinde yapılan bir kampanyadan bahsetmek istiyorum.Engelli vatandaşlar için hazırlanmış bir kampanyadır. 1000 plastik şişe kapağı toplanınca 1 adet engelli arabası veriliyor.Şişe kapaklarını tek başınıza 1000 tane yapmanız beklenmiyor siz şişe kapaklarını biriktirip belediyenizle irtibata geçmeniz yeterli, okullardan da alınma devam etmektedir. Bu güzel projeye herkesin katılmasını diliyorum mümkün olan heryere ulaştırmanızı rica ediyorum.Bu sosyal toplumun canlı kalması için ve insan değerleri içinde önemli bir proje.
sayfaları:
www
ana sayfa
Sizden istediğim ise bu haberi paylaşmanız çünkü ne kadar çok artarsa o kadar da iyi olur.Sitemi de ziyaret edip istediğiniz zaman yorumlarınızı ve önerilerinizi gönderebilirsiniz ve izleyicilerim arsınada katılabilirsiniz, bunun bir reklam olduğunu lütfen düşünmeyiniz.Sizden bir ricadır.Yapsanızda yapmasanızda teşekkür ederim.
Saygılarımla
Komedi Günlüğüm
http://komedigunlugum.blogspot.com/

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Komedi Günlüğü
bu haftasonu tam da bu işe yarayacak bir aktivitemiz var. Belgrad ormanında Tema Vakfı ile Meşe palamudu toplarken temizlik/çöp toplama işleri de yapılacak. Şişe kapaklarını özellikle diğer arkadaşlara da söyleyip biriktirmeyi önereceğim.
Pazartesi son sayı ile dönerim, iletmek için adres isterim.

coraline dedi ki...

merhaba,bu kitabi bende cok keyifle okumus,faydasini cok gormustum.buna iliskin yorumlarimi okumak isterseniz asagidaki linkte:)

http://paralamadefteri.blogspot.com/2009/04/cocuk-ruh-saglg-profdr-atalay-yorukoglu.html

bir de oglunuz ve kizim ayni yasta anladigim kadariyla,ekim 2007 dogumlu kizim.onun icin tuttugum gunlugun adresi www.denizinilkgunlugu.blogspot.com. yaslar yakin oldugu icin tecrube paylasimi yapabiliriz:)

memnun oldum:)gorusmek uzere