22 Ağustos 2010

AFFENBERG (MAYMUN ADASI)

IMG_7319_2

İsviçre-Almanya gezisinde uğradığımız, hepimizin ayrı ayrı çok keyif aldığı, Can’ınsa bir başka keyif aldığı mekân Affenberg…

IMG_7476

İsviçre üzerinden arabalı feribot ile Bodensee gölünden karşıya Almanya tarafına,
Konstanz’a geçip bir süre daha yol aldıktan sonra varıyoruz bu mekana…
IMG_7239

İçinde maymunların özgürce dolaştığı bir orman, bu ormanda bir patika, patika boyunca patlamış mısır ikramını bekleyen maymunlar… Bu yürüyüşte maymunlarla haşir neşir olup, onları elinizle beslemek çok doğal bir durum. Hatta eşim gibi kol kola sırt sırta verip fotoğraf çektirmek…Onları orman içinde uyurken seyretmek,

IMG_7357

Ya da yavrusunu sırtında taşıyıp gezdirmesine şahit olmak…

IMG_7343

Ya da bir daldan bir dala atlayıp ormanın içine doğru dalmalarını seyretmek…Bu seyri tel örgüler, sınırlar olmadan yapabilmeniz için bütün maymunlar aşılanmış, ancak yine de uyarı var dikkatli olmanız, çok yaklaşıp rahatsız etmemeniz yönünde. Çünkü maymundur, belli olmaz, ısırabilir de tırmıkta atabilir, eşimin başına geldiği gibi… Bir anda bir başka maymunun attığı çığlık ile irkilen maymun yanı başında tokalaşmak için duran eşimi kolundan yakalayıverdi, ben de güya tokalaşmanın fotoğrafını çekecektim:) Sesle korkan hayvancağız eşimin kolunu, tutunacağı bir ağaç dalı olarak düşündü herhal:) Sakinleşip kolu bırakan maymunun yaptığı hareket karşısında sakin kalmayı başaran eşim kolunda bir sıyrık anısıyla ve derin bir soluk ile kalakaldı… Can ise daha evcil olan maymunlarla kurdu diyalogunu, onlara bol bol patlamış mısır ikram etti, insanlarla daha bir samimi olan bu maymunlar, ziyaretçilere mısır dağıtan görevlinin bulunduğu patikada yol üzerinde sağlı sollu bekleşiyorlar.

IMG_7313_IMG_7470
Ziyaretçilerin patlamış mısır ikramını bekliyorlar, avuçlar patlamış mısırla dolduruluyor durmadan, maymunlarda durmadan mısırları yiyor.
Uzattığımız mısırları elleriyle avucumuzdan tek tek itinayla alıyorlar. Her seferinde tek mısır tanesi...
IMG_7443

Can bu ikramdan sonsuz keyif aldı, onun keyfine şahit olurken de biz…
Avucumuzu kapatıp mısırları sakladığımızda ise tek tek parmaklarımızı açıp mısırı almaya çalışmalarıyla devam eden oyunumuz da çok güzeldi:)Bu oyunlarla keyif şaşkınlık iyice arttı.
IMG_7426

Maymun adasının tek sakinleri maymunlar değildi, bunun dışında ördekler, kazlar, kuğular…IMG_7532
IMG_7579
IMG_7546

ve Leylekler… Bu seneyi bu kadar gezgin halde geçirmemize sebep olan sevgili dostlarımız…
IMG_7248
Uzun gagalarını birbirine çarptırarak karşılıyorlar bizi. Bunu meğerse birbirleriyle olan iletişimleri için yapıyorlarmış. Çünkü leyleklerin erişkinliğe adım atmalarıyla ses telleri işlevini yitiriyormuş. Nereden mi öğrendim? Patika boyunca parkı dolaşırken çeşitli sorular içeren tabelalardan… Ön yüzde sorusu ve 3 cevap seçeneği mevcut. Arkasında ise cevapları… Kendimi bir çocuk merakı içerisinde tabeladan tabelaya koştururken buldum. Maymunlarla ilgili birçok ilginç konu da vardı. Örneğin bir maymunun dişi mi erkek mi olduğunu nasıl anlarız :) Leyleklerin her yıl yuvalarını terk edip kışın güneye göç edip seneye yine binlerce km katedip tekrar eski yuvalarına geldiklerini biliyor muydunuz? Önce erkek Leylek yuvaya gelir yuvayı bir güzel elden geçirir, temizler, onarır, dişisi gelene kadar hazır hale getirirmiş. Centilmenliğin böylesi dedirtiyor:)

Maymun adasına gitmeden önce bir diğer alternatifimiz Çiçek Adasına fotoğraf çekmeye gitmekti. Tavsiyesini ikidir alıp ikidir es geçiyoruz. Maymun Adası'nın Can için daha ilginç olacağını düşünüp tercihimizi Maymun Adasından yana yaptık. Önümüzdeki yıllarda bu diyarlara olan geziyi tekrarlayıp bu seferde Çiçek Adasından fotoğraflarla dönebilmek dileğiyle... IMG_7355


IMG_7354

IMG_7319_1

6 yorum:

Berceste dedi ki...

Ben kesin cicek adasi derdim :) Maymunlardan hastalik gecerse diye cesaret edemedigim gibi, evin kucumeni cicek delisi oldugundan ciceeee diye beni onaylardi :)

Seneye kadar nasil bekleyecegim ben simdi?

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bir türlü gidemedik Çiçek Adasına:)
Bir kez gittik, kapısından döndük, o kadar çok araba vardı ki park alanında, bütün şehir oraya gelmiş gibi. Neden sokakların boş olduğunu açıklar cinsten. Haftasonuydu tabi.

Kısmetse gideriz oraya da:)Bol çiçek fotoğrafı ile döneriz...
en güzel mevsim bunun için bahar sonu olsa gerek..

Ashley dedi ki...

Ohhh Can , Du bist aber sehrr Süüüß.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bitte Schön Ashley :)

Peritozu dedi ki...

Ne guzel geziler olmus...Bahsettigin yerleri not almak lazim isvicrede,gidip gormek lazim en guzelinden :)

Adsız dedi ki...

Can , seni daha fazla uzaktan takip edemiycez.Bloğuma hoşgeldiniz ekliyorum sen şirinlik abidesini listeme.Ashley ablan da öpüyormuş :)