17 Kasım 2009

LİMONLU KEK

LEMON CAKE MIDDLE
Yine aylar geçti, mevsimler geçti hatta, bloğa yazı eklemek kısmet olmadı. Tatilin son iki yazısını bile yazamadım. Sevgili Açalya'nın neredesiniz yorumu ile silkelendik ve geri dönüşün yollarını aramaya başladık. Dönüşün şereflisi bir tarif olsun, fotoğraflar olsun istedim. Başladık yabancı tarifleri dolaşmaya...
Hem göze hitap etsin hem damak tadımıza deyip hiç tereddütsüz limonlu kek fırında yerini aldı.

LEMON CAKE 3

Malzemeler:
100 gr tereyağı/margarin
75 gr toz şeker
155 gr un (elenmiş)

Üst katman:
4 adet yumurta
250 gr toz şeker
60 ml limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
30 gr un
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

LEMON CAKE FIRST
Yapılışı: Fırını 180 dereceye ısıtın. 20x30 cm ebadında bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın. Kenarlarından pay bırakın.
Yağ ve şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın. (Bu yöntemin adı creaming diye geçiyormuş)
Unu ekleyin. Karışımı kalıbınızın tabanına yayın. 25 dakika ya da altın rengini alana dek fırınlayın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri mikserde 2 dk. ya da köpük köpük olana kadar çırpın. Limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ayrı bir kapta karıştırarak ekleyin. Pişirdiğiniz soğumuş olan kekin üzerine bu karışımı dökün. 25 dakika ya da katılaşana kadar çırpın. Sıvı olarak gördüğünüz karışım koyulayıp katı hale gelecektir. Kalıbından çıkarmadan soğumaya bırakın. Pudra şekeri serperek servis edin. Dilerseniz ekstra pudra şekeri olmadan benim gibi sade de tüketebilirsiniz. Yanında güzel bir kahve ile açık hava da, Can yeşillikler arasında koşturuyor... İşte keyif bu...
IMG_7828

8 yorum:

Nurgül dedi ki...

Offf çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Tarifi yokmu bunun?

Yasemin dedi ki...

nihayet pinarim yaaa, bu kadar ozletme kendini.. bi heves baslamistin ne gusel. ayila bayila okuodum her kelimeyi pat kayboldun gene! gel yeniden ve lutfen gitmeeeee!

Açalya dedi ki...

ooo kahve bardağındaki yazı gözden kaçmadı...ıslak ıslak ne güzel bir kek bu böyle! içine mavi haşhaş da mı katsam ben...

papillon cafe dedi ki...

tadina bakma serefine nail olan birisi olarak kekin muhtesem oldugunu soyleyebilirim! ellerine saglik. fotograflar da her zamanki gibi, onlar da muhtesem.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Nurgül önce fotoğrafları ekledim yazı sonradan geldi, tarif de geldi dolayısıyla:)
ilk yorum senden geldi. bu kadar uzun ara verdiğim halde takip ettiğin için teşekkür ederim.


Evet Yaseminim döndüm, özledim, özlendiğimizi hissettik:) döndük, gitmek istemiyorum bende, ha gayret diyeceğim.

Açalya, Kahve bardağı özellikle yanına kondu:) Bu bardaklar beni acayip mutlu ediyor. Yeniyıl coşkusundan işte:)

Çiğdem bloğa geri dönüşümün temel sebeplerinden birisin. Senin gibi pastacılık aşığı biri olmasaydı bu yazı bu tarif gelir miydi bilmem.
Paskalya çöreği ile geri dönüşümü sağladın:)

e. t. dedi ki...

yazmak için "nerlerdesiniz?" sorusunu beklediğinizi bilsem çoktaaaan sorardım ;)
Açalya iyi ki sormuş.
özlemişiz hakikaten sizi :)

Mimosa Café dedi ki...

hafif ve ferah bir tarif olmuş. limonlu herşeye bayılırım. elinize sağlık.

Efsun dedi ki...

selam aslinda sifali tarifler dikkatimi cekti sonra limonlu keke atladim:) anlamadigim bir sey var, limonlu karisimi pisen kekin üzerine döküp tekrarmi cirpacagiz? Yani elimizdeki sivi malzemeyi pismis keklemi karistiracagiz? Peki sonra pisirmemissiniz anladigm kadariyla yumurtalar cigmi kalacaklar? Simdi tekrar okudumda tarifi, sanirim 25 dakika pisirecegiz degilmi? Sabah saatin 5.30unda uyaninca aksamin bu saatinde bu kadar oluyor iste:) Elinize saglik sevgiler:)