3 Ekim 2008

FIRIN KARDEŞLİĞİ ve BAYRAM

Fırının ısısını değerlendirmeyi çok severim. Yani fırın bir kere çalışmaya başladı mı bence arkası gelmeli, peşpeşe birşeyler pişmelidir. O zaman kendimi rahat hissederim.
Mesela bu kurabiyelerden 3 tepsi piştikten sonra sırada bekleyen çikolatalı kurabiye muffinler girdi fırına...
bademli nişasta kurabiyesi
Bademli nişasta kurabiyesi çocukluğumun lezzetlerinden biri, daha önce yayınladığım çilekli kek gibi hafızamı zorlayarak yaptığım bir tarif oldu ama aradığım lezzeti buldum...

çikolatalı kurabiye muffin 2
Neden mi çikolatalı kurabiye muffin ismi. Çünkü üstü çatlak kurabiye lezzetinde ve kıvamında oldular, altı ise bildiğimiz muffin lezzet ve kıvamında. Üstü çıtır altı yumuşak kek. Tarifini yakında ekleyeceğim.
çikolatalı kurabiye muffin
Elmalı tartımız ise fırını elmalı kek ile paylaştılar. Elmalı tarttan artan iç ile elmalı kek yapıverdim. Tartımı çok beğendim, beyaz tart kalıbı içerisinde dışarıda yediklerimizin görüntü ve lezzetini aratmadı. Tarifi yine yakında...
elmalı tart

Bu tatlımız fırını hiç bir tatlıyla paylaşmadı çünkü ocakta piştiler. Tarifi burada...

kakaolu muzlu rulo

Bu açmalar ise fırını tek başına doldurdular çünkü 4 tepsi olarak piştiler. Kalabalık bayram sabahı kahvaltı sofrası içindi.
acma

Bayramı güzel kılan, uzun süredir görmediğimiz sevdiklerimizle bizi biraraya getirmesiydi. Yaz boyunca pek fırsat bulup görüşemediğimiz komşularımızla da biraraya geldik, herkes tatilden döndü artık, sonbahar ve ardından uzun bir kış bizi bekliyor.
Kışı özledik, umarım hastalıklardan uzak güzel huzurlu bir kış geçiririz.

Bu truflar Punto Amcalar içindi. Punto Amca tatlılardan uzak durduğu için onun için doğal bir tatlı olan günkurusu kayısısı geldi aklıma. Aslında o kadar güzel bir tatlı ki. Ben çay ile kuru kayısı yemeyi çok seviyorum ama illa ki gün kurusu olmalı. İçine kendi çekirdeği kırılıp koyulduğunda çok daha lezzetli oluyor. Bademli kurabiye yiyormuşsunuz gibi...

çikolatalı truf

Punto Amcalarda çok güzel bir sürpriz yaşadık. Can paşa ilk defa adam akıllı yürüdü karşımızda. O gün eve döndüğümüzde de devam etti. Daha öncekilerden farklı olarak koltuklardan koltuklara değil doğrudan salonun ortasına doğru yürüdü. Bayrama bir güzel ilki sığdırmış olduk.

Herkes için umarım güzel bir bayram olmuştur. Biz büyükler için biraz yorgunlukla geçiyor bayramlar sanki, özellikle biz hanımlar için... Ama olsun, bayram demek tatil demek değildir, uzanıp dinlenmek değildir. Sevdiklerimize ulaşmak, bize ulaşanları buyur etmektir.
Bayram gibi bir bayram geçirmiş olmak dileğiyle...