17 Mart 2008

ÇOCUK İSTİSMARINI DURDURUN...

Bir oyun daha başlamış, bloglar arasında...
Ama şimdiye kadar gördüğüm oyunlar arasında, aynı zamanda faydalı bir amaca hizmet edeceğini düşündüğüm bu oyuna Devletşah'ın mimiyle katılmış oluyorum.

Doctus Bilgi Güvenliği Formunda başlatılan bir oyun bu. Çocuk istismarını durdurmaya yönelik bir hareket.
doctus
Sadece kendi çocuklarımızı değil bu dünyanın emaneti olan, geleceğimiz olan bütün çocukların istismarının önlenmesi için çevremizde olan bitenlere kayıtsız kalmamalı, çocuk istismarını ortadan kaldırmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.

Oyunun konusu çocukluğunuzdan hatırladığınız ilk şarkı ve şu an dinlediğinizde sizde hissettirdikleri...

Çocukluğumdan hatırladığım birden fazla şarkı var. Biri Bülent Ersoy'un "Baharı bekleyen kumrular gibi" adlı şarkısı. Evde ki kasetçalarda tekrar tekrar başa sarıp dinlediğimi hatırlıyorum. İlkokuldaydım. Bir de Alpay'ın Eylül'de gel şarkısını çok beğenmiştim. Bana hadi bir şarkı söyle dendiğinde bu şarkıyı söylemiştim. Yaşımdan beklenmeyecek bir şarkı olduğundan şarkıyı bitirdiğimde "Vayyyy!!!" dendiğini hatırlıyorum. Tabi şarkıyı söylemem sadece nakarat kısmından ibaretti. Hafızam ancak o kadarını tutabilmişti. Bir de Osman Yağmurdereli'nin " Bir Bir Biri Birilerine bakar bakar bakar dururum" şarkısı geliyor aklıma. Bu şarkıyı biryerlerde duymuş, o kadar düşünmeme rağmen bir türlü nakaratının sonunu getirememiştim. Derken bir gün bir anda ilham gelmiş şarkının nakaratının sonunu kendimce getirmiştim. Sonra şarkıyı başka bir yerden tekrar duyunca orjinal sözleriyle aynı sözleri bulduğumu görüp şaşırmıştım. Bilinçaltım unutmamış sözleri ve düşüne düşüne bulup çıkarmıştı.
Neden bir değil üç şarkı yazdım, çünkü bu şarkılardan hangisinin ilk olduğunu hatırlayamıyorum.
Osman Bey'in şarkısını bugün bir yerlerde duymak mümkün değil. O vaktin gelip geçici pop kültür şarkılarından biriydi zaten. Alpay'ın Eylül'de gel şarkısını şu an dinlediğimde güzel geliyor ama tekrar tekrar dinlemek isteyecek kadar değil. Ama Bülent Ersoy'un şarkısını bugün orjinal kaydıyla yine dinlediğimde halen çok güzel ve özel geliyor bana. Sözlerini de bir o kadar çok beğeniyorum. Öyle ki bir kızım olsaydı ismini belirleyecek kadar...

Bu oyuna ben de anne arkadaşlarımı davet etmek istiyorum.
Defne'nin annesi Esra, Tonguç'un annesi Ayça, Efe'nin annesi Asya, yeni yaşına giren Erin'in annesi Ayça ve Dante'nin annesi Açalya. Haydi siz de katılın bu oyuna...

9 yorum:

Esra dedi ki...

Tesekkur ederim canim.En kisa zamanda cevaplayacagim. Hangi sarki oldugunu cok net hatirliyorum... :-)
Sevgiler

Açalya dedi ki...

Merhaba :)
Bakalim benim hafizamdan neler cikacak...davetin icin tesekkurler, en kisa zamanda yazmaya calisacagim. Ayrica seni linklerime ekledim, harika bir ascisin sen! oglun Can da cooook tatli! hele hele o kulotlu corapla tam poposu isirmalik!

AsYa dedi ki...

:) gördüm sobeni...pek yakında yazacağımdır..

Adsız dedi ki...

siten harika umarım benimkide zamanla seninki kadar güzel olur.bu arada benimde oğlumun adı can . sevgiler görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

Sevgili Pinar,

Yazini okuduktan sonra ben de evde "bahari bekleyen kumrular gibi" nidalariyla dolasmaya basladim. Esimin "eyvah bizimki Kanada'nin sogugundan iyice siyirtti kafayi" dusunce balonlarina aldirmadan cigirdim da cigirdim:)) Tabii, kendi cocuklugumdan aklimda kalan sarkiyi dusundum uzun uzun. Ve hatirladikca kendime inanamadim. Bir insan bu kadar mi arabesk olabilir, bana o korkunc sarkiyi sevdiren soylettiren psiko-sosyolojik sartlar neydi onlari irdelemeye koyuldum acilen iyi mi?

Neyse, bu vesileyle senin ve ailenin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, saglik ve huzur icin de nice kandillere diyorum...

Sevgiler,
Ayse Sule

Esra dedi ki...

Pinarcigim, mimi cevapladim. Sevgiler canim.

Açalya dedi ki...

Soben blogumda :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Biz de aynı konuda mimlendik, blogların hepsinin gönülden katıldığı güzel bir mim, yazacağız en kısa zamanda

Unknown dedi ki...

Merhaba Sevgili Pinar,

Bencede mimlerin sobelerin en faydalisi.Kimden kime derken sana geldim.2.5 yasindaki bir oglusun annesi olarak kesinlikle bende bir kac gune sobemi yayinliyacagim...

Oglusun cok tatli ayrica.Masallah nazar degmesin ne ona:)

Sevgilerimle
Gulenay