13 Mart 2008

DÜN VE BUGÜN

Bu hafta çok güzel geçti, sebebi ise ziyaretimize gelen sevdiklerimiz...

Can ile pek dışarı çıkamayınca bizi ziyarete gelsinler diye yollarını gözlediğim arkadaşlarım tek tek geldiler bu hafta. Dönüp bakınca nasıl geçti bu hafta günler diyorum. Cuma geldi bile...

Ziyaretimize gelsinler diye genelde davet etmek zorunda kalırım sevdiklerimi... Anne ve babam da dahil buna. Hatta ısrar ederim bazen, yerinden kımıldamak istemeyenler olur ya, hadi gelin, hadi gelin diye ısrar etmek zorunda kalırsınız... Sağolsunlar gelirler ama bazen de davetime icabet edilmez, o zaman da üzülür, gücenirim elimde olmadan... Bu hafta hiç gücendirmedi arkadaşlarım beni...

Ama içlerinde biri var ki ne davet bekler ne rica, bu açıdan apayrı yeri vardır ben de... Sizi görmeye geleceğim deyip, geldi dün onca yolu aşıp, bizi çok mutlu etti, daha önce Can'ı görmeye geldiği gibi yine... Bazı arkadaşlar söyler "ya bir ara sana gelcem/gelcez" filan da filan. Halen gelecekler bekliyoruz:) İnsan dediğini yapmalı, yapmayacağını da dememeli. Bakın, Gülriz'im size örnek olsun. Geleceğim der ve gelir...

Yetmedi bir de bloğuyla özdeşleşen papatya desenli tahinli kurabiyelerinden getirdi Gülriz. İçimi okumuş gibi, canımın kıyır kıyır bir kurabiye çektiğini bilir gibi yapıp getirmiş. Sabah düşünüp yapmak istemiştim, Can Ağa o kadar vakit izin vermez diyerek vazgeçmiştim.
Bu güzel birlikteliğe en yakın arkadaşlarımdan Emel'de katıldı, davete icabet ederek kırmadı beni sağolsun. O da benim gibi yeni anne ve çalışmayı bırakıp bebeğine bağlananlardan. İlk defa kızıyla başbaşa dışarı çıktı, cesaretini topladı ve geldi, bu yüzden ona da çok büyük bir teşekkür ediyorum. Bu arada blog camiasına o da katıldı, yaptığı lezzetli ve bir o kadar pratik tarifleri ve kızıyla geçirdiği günleri artık buradan sizlerle paylaşıyor.

Peki ben neler yaptım buluşma öncesinde...
Can Ağa sabah uyanmadan kalkıp önce muffinlerimi pişirdim. Üzümlü fındıklı kakaolu muffiler... Sabah ile öğle arasında ki uykusunda ise dilim poğaçayı.
Öğleden sonra da yoğurtlu havuç kızartmasını.
Bu hafta ziyaretimize gelen can arkadaşım Nazife'ye ve üniversiteden arkadaşım Fatma'ya da davetime icabet ettikleri ve bizi unutmadıkları için teşekkür ediyorum... Her haftamız böyle olsun diye de diliyorum. Günlerimiz çok daha güzel oluyor, fırınımızdan güzel kokular geliyor, çayımız kaynıyor, bir de üstüne güzel sohbetler ekleniyor ve günlerimiz işte böyle anlam kazanıyor...

15 yorum:

Adsız dedi ki...

insan dedigini yapmali, yapmayacaginida dememeli... bunlar benim sözlerim pinar! benim herzaman kullandigim cümle bu. sende benim gibi düsünüyorsun demek? nekadar cok hayalkirikliklarina ugradim bu yüzden. 2 ay önce en yakin arkadaslarimdan birine bile (onun adida emel..) cok kirildim. ben is, ev, cocuk, es arasinda buldugum kisitli zamanimda, eger benden birsey istendiyse ve yapacagim dediysem (ki genelde hayir diyemem zaten) kendimi paracalara böler, mutlaka yapmaya calisirim. eger gelecegim dediysem, mutlaka zaman bulur kisada olsa ugrarim. herkesi memnun etmeye cabalarim. yoksa karsimdaki insan, hakkimda ne düsünür? ama ayni önemin bana (bize) verilmedigini görüyorum maalesef. sevilmedigimi bile düsünüyorum artik... neyse, cok uzattim. ama yazdiklarin benim düsündüklerimle ayni olunca duramadim. bu yönünüde ögrendim ya? simdi seni dahada cok seviyorum :-). öptüm sizi! sevim
not: ben senden birsey istiyorum... biliyorsun sen... ;-)

pinarbk dedi ki...

Sevdiklerinle birarada, ağzının tadı hiç bozulmadan yaşa Pınar. Huzurdan ve huzur veren insanlardan daha güzel birşey yok...

Adsız dedi ki...

Pinar Muffinler harika görünüyor, ellerine saglik. Tarifini bekliyorum, mutlaka denemeliyim bende. Sabah sabah istahim kabardi :)
Sevgiler
Dilara

Adsız dedi ki...

Merhaba canım, sabah sabah yazını okudum büyük bir keyifle.Güzel bir hafta geçirdiğine de sevindim çünkü insanın sevdikleriyle, dostlarıyla beraber olması moralini yüksek tutmasını sağlıyor.Yaptıkların da çok nefis görünüyor, eline sağlık.Dilim poğaça ilgimi çekti bu arada. Görüşmek üzere. Nazife

Adsız dedi ki...

Ya Pinar ya! Ama bu haksizlik ya! Biz hergun ziyaretine geliyoruz, yutkunup ic cektigimizle kaliyoruz:(

Ama ben yaziyorum hepsini bir kenara; Turkiye'ye geldigimde tahsil etmezsem ne oliyim. Istersen verme adresini, elime senin pencerenden cekilmis manzara fotografini alir butun Eyup sahilini tarar bulurum izini evelAllah:)

Ayse Sule

Defne dedi ki...

Sevgili Pınar,
sessiz sessiz şeker tadındaki Can'ı ve tariflerini, yazdıklarını takip ederken bugün yazmak geldi içimden. Bakıyorum bugün fındık burunlunun fotoğrafı yok :). Belirtmeliyim ki çok halkısın. Can'ın fotoğraflarının büyüsü senin aslında çok güzel olan diğer fotoğraflarını öylesine bastırıyor ki...hepimiz bu büyüye kapılıyoruz. Maşallah! demeyi hiç ihmal etmedim bilesin :).

Bu arada kek, dilim poğaça ve de havuç kızartması çok hoş. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

sevim isteğini yolluyorum birazdan sana:)
aynı düşünüyoruz bu konuda ve o yüzden iyi anlıyoruz birbirimizi, dediklerini yapsınlar, yapmayacaklarını demesinler değil mi?

Adaşım dediğin gibi huzur veren insanlardan kıymetli hazine yok şu dünyada

Dilara tarifi pek yakında geliyor muffinin...

Nazife senin için de dilim poğaça tarifi yolda geliyor:)

Ayşe Şule biz en çok bak biz geliyoruz diyen misafiri seviyoruz. Davetle, ricayla değil, geliyorum deyip geleceksin o kadar, manzarada karşısına geçip çay içmeye yarar:)Ali Kerem'i öpüyorum

Defne evet haklısın bu yüzden Can'ın resmi yok, Yaptıklarım gölgede kalmasın diye:)
bir süre de özletelim dedik:)
sevgiler

Müge Hüner dedi ki...

Şekercim;
Son üç yazını bu gün okudum, Cancağıza çok geçmiş olsun çok üzüldüm ama son yazında iyi demişsin ya çok sevindim. Annenin dediği çok doğru, devasız dert vermesin Allah en önemlisi bu.
Bu arada bu yazındaki herşeye özellkle muffinlere bayıldım!! Süper bir pastanenin vitrininden alınmış gibi valla bravo. Gülrizcik ne iyi yapmış.
Aslında siteminde çok haklısın, ama sadece bir dip not olarak şunu söyliyim, bazen gönlümüzden geçen ve yapmak istediklerimizi sanki yapacakmış gibi söyleyiveriyoruz. Aslında içimizden gelen o, sonra bir şekilde şartlar oluşmayıp yapamayıncada mahçup oluyor insan (o insan benim, belli oldu heralde) kalpler beraber bunu unutma, gönül koyma nolur. Öperim.

ebrulitatlar dedi ki...

Pınar herşey çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler, iyi haftasonları..

Seyhan dedi ki...

Selam Pınar
Döktürmüşsün yine ellerine sağlık, hepsi çok güzel görünüyor.
Aslında insan yemeği pek aramıyor, ondan daha önemli olan arkadaşlar, dostlar onlarda gelmiş zaten insan başka ne ister ki:)
Sevgiler

gülriz dedi ki...

Pınarım, güleryüzün, tatlı dilin ve o güzel evsahipliğin için ne kadar teşekkür etsem azdır. Öyle keyifli saatler geçirdim ki klubende ve Can öyle bir bağımlılık yarattı ki bende; tekrarını sık sık yapacağız gibi geliyor bana :)))) Muffinlerin ve rulo poğaçanın tadı hala damağımda, bekliyorum tarifi de en kısa zamanda. Öpüyorum senin ve Canımın yanaklarından. Kocaman sevgiler

Cocukla Cocuk dedi ki...

hepsi nefis görünüyor ama en çok mğuffinler, ne de olsa ben tatlıcıyım.
arkadaşların bir araya gelmesinin keyfi hiç bir şeyde yok galiba.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ne kadar büyük bir zevk değil mi misafir ağırlamak:)) Hele ki sevilen biriyse.. Ben hep takip ediyordum Can'ı ve seni ama Gülriz'ciğimin ziyaretiyle birşeyler yazayım dedim:))

Sana ve Can bebeğe sımsıcak sevgiler...

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar,ellerinize saglik.Sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

MügeCan ben hatırlamıyorum senin geleceğim diye söz verdiğini bize. O yüzden sözüm sana değil yanlış anlama:) Söyleyip de gelmeyenlere, daha çok iş arkadaşlarımı kapsıyor bu grup.

Ebru teşekkür ederim

Pıtırcık dediğin gibi önemliolan dostların gelmiş olması, çay bisküvi yeriz gerisi önemli değil:)

Gülrizim yine güzel haberler verdin bana, gene gel hep gel, biz de senin için dua ediyoruz, derslerinde, işlerinde başarılar olsun hep.

Çocukla çocuk muffinler benim de hoşuma gitti. Üzerinde ki siyah kuru üzümler çok güzel görüntü ve tat verdi.

Rapunsel güzel sözlerin için çok teşekkürler, bizden de sana sevgiler

Kızılcıkşurubu teşekkürler